Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jichaj 19. 11. 2018 14:55

maji se ozvat do 15.12., tak to tvrdi i na infolince (kdyz jsem pres ne zakladal BÚ)
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 19. 11. 2018 15:18

.357 píše:Jak je to s těma dvěma stovkami za nově založený BÚ? Psal jsem jim před dvěma týdny email a dodnes se mi nikdo neozval... Už jste to někdo dostal? Zakládali jste sami online anebo jste čekali na zavolání?

Vyhrál jsem ty 200 a účet založil online v pondělí. Na ten výherní email jsem jim ve středu odpověděl s číslem nového účtu. Ve čtvrtek odepsali, že se mi částka připíše "v co nejkratší době", ale zatím nic.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod .357 19. 11. 2018 15:21

Tak to jste chlapci nepochopili můj dotaz...
Jde mi o to, jestli už někomu ty dvě stovky poslali.
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 11. 2018 15:43

Ale kdepak, na výplatu těch 200 Kč je ještě čas, logicky to těžko budou vyplácet dříve než od 15.12., od kdy dle pokynů soutěže měli teprve začít nově založené účty ověřovat (telefonicky, u těch co jim napsali email už bez telefonátu). Já třeba do e-mailu, kterým jsem je o založení účtu informoval hned nějak druhý den soutěže, dostal odpověď, že výplata bude provedena "co nejdřív, nejdéle do konce ledna 2019". Tedy čekal bych to buď před Vánoci, nebo během ledna, určitě ne teď, to by asi i odporovalo podmínkám soutěže (řešit založené účty až od půlky prosince).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 19. 11. 2018 15:56

me bude stacit když to někdo vůbec obvola, to je sileny, však novej uživatel ma byt prioritou ne ?
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 11. 2018 20:30

První dny akce schvalovali nové účty v řádu hodin, pak se to i zdejších začalo zpomalovat na jednotky dní. Z toho je vidět, že zájem o založení běžného účtu za 200 Kč asi předčil jejich očekávání, asi si ho založilo dost klientů bývalé Cetelem, kteří byli emailem osloveni a dosud měli jen úvěrový produkt. Tedy pracovníci HB evidentně takový zájem nečekali a nestíhají ani nové účty ověřovat, natož vyplácet výhry (nebo volat těm, co si ho sami ještě nezaložili a nenapsali email). Tedy dejme jim čas, lhůtu na to mají dlouhou dost, minimálně tedy do 15.12. na ověření, kdo má na vyplacení nárok, do konce ledna pak samotná výplata.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 19. 11. 2018 20:56

Účet jsem si založil sám. Jaký mail jim mám ještě psát? (pro tu výhru 200kč)
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 11. 2018 22:38

@redhaven:
Pokud ti nevadí, že ti budou v souladu s pravidly soutěže nejdéle to 15.12. volat a na založení účtu se vyptávat, tak nemusíš dělat nic. Mě ale jakýkoliv telemarketing vadí, a dle ostatních co také email poslali nejsem sám. Zkrátka nemám rád nevyžádané hovory, proto jsem jim v odpovědi na email s výhrou 200 Kč odpověděl, že účet už byl založen pod číslem tím a tím, výhru si přejí vyplatit má něj a volat mi už kvůli tomu nemusí, že nemám hovory z neznámých čísel rád. To akceptovali s tím, že vyplacení bude nejdéle do konce ledna.
Naposledy upravil minarjo dne 20. 11. 2018 12:00, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Kamziq 20. 11. 2018 07:40

Ja bych to resil az po 15.1.2019, to by melo byt to datum, do ktereho maji pripsat odmenu 200 Kc.
Kamziq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .357 20. 11. 2018 09:17

To minarjo je ňákej vlazyho příbuznej??
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 11. 2018 11:52

@.357:
Vlazyho neznám, ale předpokládám, že narážíš na nadprůměrnou délku mých příspěvků, jak to má i on, nebo na opakované odpovědi na dotazy, které zde padly už dříve. K tomu mám ale ze zkušeností dobré důvody, a to nejen z tohoto fóra (zde jsem jen pár měsíců), ale hlavně z fóra pro dlouhodobé akciové investory (nr1a.com), kde jsem už řadu let. Vždy se mi osvědčilo na položený dotaz odpovědět komplexně (a tím i logicky dlouze), protože co způsobí krátká stručná odpověď? Tazatel se zpravidla dozví jen část toho, na co se ptal, položí doplňující otázku (přímo nebo soukromou zprávou) jednu, pak druhou...a co šlo původně vyřídit jednou delší reakcí najednou způsobí třeba 5 dotazů a 5 reakci, často zbytečně. Tedy když se někdo ptá na věc, o které něco vím, odpovím raději komplexněji hned, šetří to čas můj i tazatelů.
Navíc když se někdo ptá na to co zde sice už bylo zodpovězeno, ale třeba už před týdnem či déle (zkrátka o pár stran zpět), přijde mi vždy jako vrchol arogance, když mu někdo odpoví, ať si projde starší příspěvky. Na to ale řada lidí nemá čas, trávit na fórech dlouhé hodiny, tak proč neodpovědět? Je to slušnější. Umí si třeba někdo z vás představit, že když by položil emailový dotaz do banky, že by mu arogantně odpověděli, že na to už tento týden odpovídali X klientům, ať si to zjistí u nich, na webu banky, ve FAQ? Asi ne, co? Snažím se proto slušně chovat i k diskutujícím, co zde nejsou denně a nečtou vše. To by měla většina chápat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod .357 20. 11. 2018 12:12

Takže je pravděpodobně někde klonujou... OMG...
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 20. 11. 2018 13:00

minarjo píše:Navíc když se někdo ptá na to co zde sice už bylo zodpovězeno, ale třeba už před týdnem či déle (zkrátka o pár stran zpět), přijde mi vždy jako vrchol arogance, když mu někdo odpoví, ať si projde starší příspěvky. Na to ale řada lidí nemá čas, trávit na fórech dlouhé hodiny, tak proč neodpovědět? Je to slušnější.

To si snad děláš *****, ne? Takže tobě připadá slušnější se ptát stále dokola na zde již několikrát odpovězené dotazy než si to sám najít? Tebe třeba nenapadlo, že ti lidé, kteří na tyto dotazy pak odpovídají, taky na tohle nemají čas?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod .357 20. 11. 2018 13:32

Nejlepší taktika je na tyto "slušné troly" nereagovat, jinak nám hrozí, že už se tu vůbec nic nedozvíme...
Tohle vlákno je o HB, tak už bych se rád dozvěděl něco nového a ne abych tu furt dokola četl stejné plky...
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 11. 2018 14:12

Kolem.jdouci:
A tebe snad nenapadlo, že pokud na to někdo nemá čas tak nemusí na takové dotazy odpovídat? Někteří na tohle údajně nemají čas, ale na záměrné neslušné dělání si ***** z někoho si čas vždy najdou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka