od minarjo 20. 11. 2018 11:52
@.357:
Vlazyho neznám, ale předpokládám, že narážíš na nadprůměrnou délku mých příspěvků, jak to má i on, nebo na opakované odpovědi na dotazy, které zde padly už dříve. K tomu mám ale ze zkušeností dobré důvody, a to nejen z tohoto fóra (zde jsem jen pár měsíců), ale hlavně z fóra pro dlouhodobé akciové investory (nr1a.com), kde jsem už řadu let. Vždy se mi osvědčilo na položený dotaz odpovědět komplexně (a tím i logicky dlouze), protože co způsobí krátká stručná odpověď? Tazatel se zpravidla dozví jen část toho, na co se ptal, položí doplňující otázku (přímo nebo soukromou zprávou) jednu, pak druhou...a co šlo původně vyřídit jednou delší reakcí najednou způsobí třeba 5 dotazů a 5 reakci, často zbytečně. Tedy když se někdo ptá na věc, o které něco vím, odpovím raději komplexněji hned, šetří to čas můj i tazatelů.
Navíc když se někdo ptá na to co zde sice už bylo zodpovězeno, ale třeba už před týdnem či déle (zkrátka o pár stran zpět), přijde mi vždy jako vrchol arogance, když mu někdo odpoví, ať si projde starší příspěvky. Na to ale řada lidí nemá čas, trávit na fórech dlouhé hodiny, tak proč neodpovědět? Je to slušnější. Umí si třeba někdo z vás představit, že když by položil emailový dotaz do banky, že by mu arogantně odpověděli, že na to už tento týden odpovídali X klientům, ať si to zjistí u nich, na webu banky, ve FAQ? Asi ne, co? Snažím se proto slušně chovat i k diskutujícím, co zde nejsou denně a nečtou vše. To by měla většina chápat.