Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod audiobullys 6. 12. 2018 06:59

v rozporu se zákonem to není a provedení je někdy i za 6 dnů. v pátek když se odešle na kartu po 18 hodině , tak to připíšou až ve středu.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod fyluta84 6. 12. 2018 09:52

tak to přišlo po 3 dnech...
a druhá platba za 2 dny...

do minusu se dostanete jednoduše..

v mobilní aplikaci si pošlete třeba 50tis na nějaký účet, ono se to ukáže jako plánovaná platba a pak si třeba něco dobiji přes kreditku (revolut, Cool) a najednou mužete být v mínusu 2x váš Rámec.. kdo má 100tis může být - 100tis :)
fyluta84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MP007 6. 12. 2018 10:40

Pokud jsem požádal o KK HelloB prostřednictvím IB (aktivní dosud jen BU a SU), přišly mi 2 potvrzení o předání mého požadavku na příslušné pracoviště (naposledy před 5 dny) a od té doby ticho po pěšině - jak cca dlouho mám čekat na kontakt z jejich strany a je primárně telefonický?
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 6. 12. 2018 11:00

lepší si to vyřídit na jejich partnerských prodejnách, to je otázka 10 minut odhadem.
krom alza kartičky tam si to člověk musí ošéfovat sám, jinak čeká měsíc až to pošlou a vydaj.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 12. 2018 12:42

Reagují jen na tom svém kanále hello.spolu, na dotazy zaslané v IB neodpoví vůbec, na mejl taky ne! A nakonec ani úroky neumí počítat, za to Vám zavolá roboticky naučená ženská a vnucuje pojistky!
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 12. 2018 16:43

Když jsme tak u "roboticky naučené ženské", mně před pár dny volala plně robotická ženská z HomeCreditu. Blbec jsem to hned položil, protože se mi to zrovna nehodilo, ale mohlo to být zajímavé, co by ten robot zvládnul (pokud by se to pak nepřepojilo na živého operátora).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 12. 2018 20:17

Dnes jsem si na pobočce Datart osobně všiml upozornění na akci ke zřízení Datart kreditky s bonusem 10% na první nákup, viz tento odkaz. Proces přejmenování produktu "Euronics kreditka" na "Datart kreditka" tak je evidentně už dokončen a Datart kreditky už jsou oficiálně nabízeny se stejnými parametry jako Euronics kreditky. Já v červnu letošního roku využil velmi podobnou akci ještě pod značkou Euronics (také 10% místo běžných 5% sleva na první nákup zaplacený nově zřízenou kreditkou). Je to myslím rozumná příležitost, jak Datart (dříve Euronics) kreditku získat snadněji i spolehlivěji než po telefonu u Hello bank (dle mnohých diskusí je takto spíše schválená) a zároveň něco pořídit k Vánocům. Minimální hodnota nákupu pro zřízení kreditky je snad stále jen 2000 Kč, jako to bylo v červnu u mě (v podmínkách akce sice pod odkazem píší už pro nákup od 1000 Kč, ale mě tehdy na pobočce říkali, že pro nově zřízenou to chce první útratu ty 2000 Kč).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hannys85 7. 12. 2018 22:55

V návaznosti na předchozí komentář, máte někdo více jak 2 kreditky od HB ?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drpatrik2 8. 12. 2018 00:37

Bude platit i v Euronics ta vratka 10%? Dá se karta zařídit i jinak něž na pobočce? Máme tady pobočku jen Euronics :D Mohlo by to být zajímavé v neděli zkombinovat ještě se slevou 10% Night Shopping
drpatrik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 12. 2018 05:39

Najisto ti to řeknou jen na dané prodejně. Osobně se ale domnívám, že jelikož brzy by se měly snad všechny prodejny Euronics přejmenovat na Datart, tak už budou nejspíš i prodejny Euronics (ty zbylé) nabízet kartu s logem Datart a za stejných podmínek. Nevím ale, zda současná akce 10% platí i u nich-jelikož prodejny Euronics mají teď jinou akci 10% (nedělní night shopping), tak možná ne. Navíc tuto akci (10% na první nákup místo běžných 5%) měl v minulosti Euronics už vícekrát, dám jsem si Euronics kartu založil při této akci letos v červnu. Co se bonusu 5% týče, mám osobně se svojí Euronics kartou zkušenost z Prahy (kde máme už jen 2 prodejny Euronics a cca 10x Datart), že je jedno zda je platba na prodejně Euronics či Datart, Hello bank to nerozlišuje, patří to do jedné skupiny, jednomu majiteli (HP Tronic Zlín).
K tvému v druhému dotazu mohu odpovědět ale jistě: NE, Euronics (nyní tedy Datart) karta nelze získat jinde než na prodejně této sítě, sjednání probíhá výhradně při přebírání prvního nákupu na tu kartu (objednaného přes e-shop s doručením na prodejnu v okamžiku převzetí, nebo může jít samosebou i o zboží vybrané přímo na prodejně). Jinak to fakt u této co-brand karty nelze, ale to snad platí i pro druhý Hello co-brand, tedy Alza kartu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drpatrik2 8. 12. 2018 10:09

10% night shopping má i ten datart, což si myslím že se přece bude sčítat. Tu 5% musím založit s nákupem? Pokud ji zalozim s nákupem, tak 5% vratku dostanu i zabtento první nákup, který zaplatím jinou kartou? Nebo první musím založit 5% kartu?
drpatrik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 8. 12. 2018 12:04

Ta 10 % sleva (night shopping) platí ale jenom na domácí spotřebiče a produkty péče o tělo.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod drpatrik2 8. 12. 2018 12:12

No vzdyt jo :)
drpatrik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 8. 12. 2018 12:25

Na tu akci si dejte velký pozor, je to na první nákup, ale s fyzickým plastem..takto semnou vyjebala Cetelem, když jsem bral iPad a měla být údajná sleva 5% a jaké bylo mé překvapení, když jsem otevřel první výpis..stálo to dlouhé dohadování a nakonec se pochlapil Euronics, který mi dal poukázku za pětikilo, jako omluvu a banka se jen pousmála.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod mojmax 8. 12. 2018 12:27

To je hodně limitující, ale nepopírám někomu se to může hodit.
mojmax
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka