dr._lukas měl asi jen smůlu na chybu systému. Samosebou 10% za první nákup spojený se zřízením kreditky nemůže být za použití plastové kreditky, když v době žádosti ještě není vyrobena. U mě to v červnu bylo tak, že při vyzvednutí prvního nákupu jsem na prodejně o Euronics kreditku požádal, elektronicky tam podepsal smlouvu a do pár dní se mi z Hello ozvali, že karta ok, zda už jsem to zboží placené nově vyráběnou kreditkou převzal. Když slyšeli že ano tak vše ok, bylo to na výpisu kreditky zaúčtováno jako normální platba a sleva byla za tento první nákup jako bonus připsaný na konci prvního výpisu (tak jak jsou následně připisovány další bonusy za platby již vyrobeným plastem, to už tedy 5% v Datart/Euronics a 1% kdekoliv). Tedy problém není: pokud předběžné schválení kreditky na pobočce proběhne, zboží si hned člověk odnáší a tento první nákup je jediná platba z účtu kreditky, která nevyžaduje fyzickou kartu (její existenci či číslo). Schvaluje se to stejně jako nákup na úvěr, akorát tedy ne běžný ale revolvingový (s vydáním kreditky).
Moc času ale na využití akce už není: končí už 11.12., tento den musí být zboží odebráno a smlouva kreditky podepsána a na místě předběžně schválena (tím dojde k prvnímu čerpání za to zboží). Kdo by to zmeškal, dostal by i za ten první nákup spojený se zřízením kreditky odměnu ve výpisu kreditky ve výši běžných 5% místo 10%.