Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dr.D 21. 12. 2018 12:26

Takže pokud to chápu dobře, nákup na Alze bude výhodnější zaplatit Mall kartou místo Alza kartou.
Vážně vtipný.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 12. 2018 13:10

Alza karta dle fóra Hello spolu nekončí, nějaký nový bonus tam možná vznikne v průběhu roku. Cituji vyjádření banky:

Naši klienti najdou nejaktuálnější přehled nastavených výhod na Alza kartě platných nyní a od 1. 1. 2019 zde: 
https://www.hellobank.cz/microsites/alzakarta

Nyní mají opravdu poslední příležitost získat 5 % zpět z nákupu v Alze, protože tato odměna končí 31. 12. 2018. I v roce 2019 máme pro vás na Alza kartě automaticky nastavenou výhodu na výběry z ATM od 1000 Kč zdarma nebo si ji jednoduše změníte ve svém Hello bankingu na odměnu 1 % zpět ze všech vašich nákupů a ušetříte až 500 Kč měsíčně. Měsíční poplatek za rezervaci úvěrových zdrojů bude snížený na 29 Kč. V průběhu příštího roku plánujeme pro držitele Alza karet další výhody.

Klientům Euronics karet při provedené platbě prostřednictvím POS v DATART bude přiznána odměna 5 %. 
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 21. 12. 2018 14:21

pri platbě alza kartou v alze na me vyskocilo okno Aura karta a chtělo to po mě datum narození. po stornu, jsem si musel zažádat po asi týdnu na vrácení peněz na kartu sám. ani nevěděli, že maj peníze posílat zpět na kartu, takovej bordel tam v tý alze maj. no chtěl jsem si u nich koupit ještě myčku, takhle na ně dlabu.
marže na bílý technice maj velký, neli obrovský, tak nechápu proč rušej 5 procent vratku pro Hellobank, počítače bude to stejný- nákup v zahraničí za levno a přeprodej sem do ČR dráž.

taky nechápu proč 21.12. hello ukončuje zrychlené připisování plateb na KK a zas to bude trvat 3 dny. jak u tatarů
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 21. 12. 2018 14:28

Poč si to tedy "za levno" v tom zahraničí nekoupíš přímo sám?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 22. 12. 2018 02:11

PC je to poslední co si potřebuju koupit.zatim je fcni tablet a mobil. Na prvním místě mám investice - různý nemovitosti pak akciový trh , vzdělání do sebe. Pak investice do svýho baráku. A úplně na konci spotřební zboží jako auta - akorát tak do daní, a pak spotrebice. Některý jdou dat do nákladů, některý ne.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 12. 2018 09:26

audiobullys píše:... taky nechápu proč 21.12. hello ukončuje zrychlené připisování plateb na KK a zas to bude trvat 3 dny. jak u tatarů

To je velmi jednoduché, jediná pracovnice co umí kliknout na provedení "zrychlených" převodů má od 22. 12. 2018 do 1. 1. 2019 ŘD. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod cz01 22. 12. 2018 10:09

Před 2 týdny jsem si na Alza eshopu při koupi zboží zažádal o zřízení Alza karty, předběžně schváleno, v Alze zboží vyzvednuto (personál hrozný a neinformovaný), ale finální schválení pořád nikde. Jak dlouho vám trvalo finální schválení a vydání karty?

V aplikaci vidím kk se stavem inactive a úvěrovou žádost ve stavu "žádost"
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ultyma 22. 12. 2018 10:58

Az nasledujici kalendarni mesic, aby se nestihlo splatit do konce mesice.
ultyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz01 22. 12. 2018 12:31

Takové jednání by bylo neakceptovatelné, uvidíme, po novém roce vyzjistím situaci a nechám si doporučit způsob, jak splatit v bezúročném období - přeplácet nemíním :)
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 22. 12. 2018 12:36

Já počítám že ta už se do této pracovní náplně už zas nebude dlouho pouštět. Prostoze to píšu u každýho průzkumu . Akorát se banka připravuje o zisky. Takhle kdyby to tam bylo do 15 minut z beznyho účtu jak v Monete tak jim tam každej naposila hned peníze když si chce něco koupit, ať už Alza , Euronics, či v zahraničí kvůli kurzu. Pomalu tu je rok 2019 kdy budou převody ne do 14 hodin do jiný banky ale během pár minut v jiný bance včetně víkendu a voní jsou furt v 20. století s 3 dny.
Takhle to člověk musí řešit 3 dny dopredu a nebo použít jinou banku s kk.

-- 22. 12. 2018 11:40 --

Alza kartička trvá tak měsíc přes prodejnu, ideálně si papíry poslat sám na centrálu Hellobank. Než to pošlou pracovníci Alzy tak se člověk naceka nějaký ten týden.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 22. 12. 2018 12:43

audiobullys píše:ani nevěděli, že maj peníze posílat zpět na kartu, takovej bordel tam v tý alze maj.

Souhlas. Já si před časem objednal kuchyňské rádio, ke kterému měla být bluetooth sluchátka jako dárek. K dodání ihned, protože jsem pořád jen dostával maily, že termín dodání se posunuje, tak jsem to po 10 dnech zrušil. Po 14 dnech jsem musel žádat o vrácení peněz, sami se k tomu neměli.

A jak jsem pochopil, s těmi sluchátky se zelený skřet seknul - stála totiž stejně jako to rádio, takže v Alze raději zboží nedodali...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 12. 2018 17:05

fc70 píše:V IB vidím dodatek smlouvy pro přechod z E.ON na Hello kreditku, prý je potřeba poslat poštou.

Ano je tam, zrejme to bude nutne poslat postou, jelikoz jsem driv tohle resil a odpoved byla ze to musi jit fakt fyzicky a nemohu jen emailem :-|
Uz i ten prastarej HomeCredit je dal.

-- 25. 12. 2018 16:08 --

cz01 píše:Před 2 týdny jsem si na Alza eshopu při koupi zboží zažádal o zřízení Alza karty, předběžně schváleno, v Alze zboží vyzvednuto (personál hrozný a neinformovaný), ale finální schválení pořád nikde. Jak dlouho vám trvalo finální schválení a vydání karty?

V aplikaci vidím kk se stavem inactive a úvěrovou žádost ve stavu "žádost"

Papiry, vse co mas podepsat, dodat musis vyrobit 2x hezkou oblavku, tam to vse 2x nacpat.
Jednu adresu smer Alza Holesovice, druha adresa smer Ostrava Paribas... takhle se to podarilo uz i driv nez prosla lhuta 14dnu na vraceni zbozi :-)) Alza pak vratil dokonce i dopravu zbozi, vratil i zakoupenou moznost vraceni zbozi za 2 mesice a kompletni castku ;-)

-- 25. 12. 2018 16:15 --

Dr.D píše:Takže pokud to chápu dobře, nákup na Alze bude výhodnější zaplatit Mall kartou místo Alza kartou.
Vážně vtipný.

Mall karta jeste vraci neco mimo nez je bezne vratka jako u vsech kk od Hello? :-)

Alza skret kartu jsem bral jako navic, tj vratka mesicni a potom z nakupu tech 5%.
5% jsem ale malo stejne vyuzil, jelikoz lepsi cenu uz me udelal vzdy jiny eshop po dotazu a pretlouk i CZC, Mironet, Alzu - takze nechapu kde ta vyhoda byla u toho predrazeneho zbozi.
Puvodne jsem chtel tu Alza kartu pouzit takto:
1. objednavka na webu zbozi,
2. dodani prodejna budoucnosti jen tam
3. pri platbe predem kartou je postovne jen 15kc
4. pri platbe Alza kartou bude vratka 5%
5. zaplati se tak doprava 15kc plus pripadne dostanu neco navic
Alza ale tuto moznost zazdil, bylo to zasedle - ta moznost platby Alza kartou. Podal jsem stiznost a ze jim to nefunguje. Do dnes mi chodi omluva od Alzy, ze na odstraneni problemu se pracuje a nic :hm
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dr.D 25. 12. 2018 18:14

Mall karta vrací 2 %, HB jen 1 %.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 12. 2018 22:59

Dr.D: aa sorry ja zapomel ze je tato jeste, tu uz jsem zrusil driv co zacala rb uctovat poplatek
https://www.rb.cz/attachments/pi/karty/ ... a-info.pdf

Ja mam MALL kartu co je od HelloBank tj driv jeste jako Cetelem, proto me to spletlo.
Vypada presne takto (mimo to sk teda), pokud nekdo netusi
https://www.mall.sk/mallkarta
:)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod smartguy 27. 12. 2018 11:17

ripper6 píše:Dr.D: aa sorry ja zapomel ze je tato jeste, tu uz jsem zrusil driv co zacala rb uctovat poplatek
https://www.rb.cz/attachments/pi/karty/ ... a-info.pdf
:)

Jenom pro upřesnění, Mall karta vrací 2% pouze u plateb provedených na Mall.cz nebo jinde přes internet, nikoliv však ze všech transakcí (sice ještě má 2% ze zahraničních transakcí, ale tím, že je přirážka ke kurzu více než 2%, tak bych to ani nezmiňoval).

+ ještě bych počkal na konec ledna 2019, kdy upravuje (každoročně) podmínky Odměn, myslím že nás nemine další osekání výhod..
smartguy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka