Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Heavy71 27. 12. 2018 11:25

Zdá se mi to nebo je dneska od rána HB! nějaká mrtvá? Příkaz k převodu, který se běžně provádí už někdy ráno stále v IB čeká na zpracování a ani příchozí platby běžně zúčtované už kolem 7.h ráno zatím nic. Jak jste na tom ostatní?
Heavy71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 12. 2018 11:52

Že by nařízená celozávodní dovolená? Stále více jsem přesvědčen o ručním zpracováváním (potvrzováním) převodů ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod ROlda78 27. 12. 2018 13:08

smartguy píše:Jenom pro upřesnění, Mall karta vrací 2% pouze u plateb provedených na Mall.cz nebo jinde přes internet, nikoliv však ze všech transakcí (sice ještě má 2% ze zahraničních transakcí, ale tím, že je přirážka ke kurzu více než 2%, tak bych to ani nezmiňoval).

:arrow: K tomu zahraničí (i když to patří do úplně jiného vlákna). Plánujeme příští rok Albánii, tam bude platba Mall kartou úplně TOP. Tedy 2 % pod kurz MC. Kdo má lepší kurz? Opravte mě, jestli se pletu. Viz
Při platbě kartou v cizí měně se použije se kurz RB deviza-prodej a k němu se přičte 0,20 % z kurzu RB deviza-střed. V případě platby kartou v měně, která není v kurzovním lístku RB, se použije kurz kartové společnosti bez aplikace směnné přirážky.

:arrow: A s CRV (už to většinou zase funguje) dává KK Mall 2 % zpět i v kamenných prodejnách.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 12. 2018 13:52

Platit kreditkami RB v Albánii, proč ne, kurz bude dobrý i tak (pokud neuplatňují nějaké brutální příplatky za platbu kartou), ale na 2 % vratku bych za každých okolností nespoléhal (u CRV není albánský lek podporovanou měnou - v případě nastavení podkladové měny ALL všechny transakce budou zaúčtovány přes GBP a tu už RB v kurzovním lístku má, takže by to dopadlo docela blbě; v případě ponechání podkladové měny CZK bude pak přepočet kurzem asociace MC z ALL do CZK přes CRV, ale jen v pracovních dnech a pouze do obratu ekvivalentu 500 GBP - to třeba na hotel stačit nemusí)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 27. 12. 2018 14:55

v Albánii budu platit přímo KK Mall ;-) (bez CRV)
Kód: Vybrat vše
KK Mall: 2 % zpět z plateb kartou na Mall.cz,
u obchodníků v zahraničí
a e-commerce transakcí
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod trinchin 27. 12. 2018 15:14

K tomu zahraničí (i když to patří do úplně jiného vlákna). Plánujeme příští rok Albánii, tam bude platba Mall kartou úplně TOP. Tedy 2 % pod kurz MC. Kdo má lepší kurz? Opravte mě, jestli se pletu. Viz
Při platbě kartou v cizí měně se použije se kurz RB deviza-prodej a k němu se přičte 0,20 % z kurzu RB deviza-střed. V případě platby kartou v měně, která není v kurzovním lístku RB, se použije kurz kartové společnosti bez aplikace směnné přirážky.

Ovšem, při platbě v zemi, která není v kurzovním lístku je použití CRV zbytečné (na škodu). Jen jsem nepochopil, cos myslel tím "2 % pod kurz MC"? Že platba bude zaúčtována o 2% lepším kurzem než je kurz asociace MC? To snad ne.
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 27. 12. 2018 15:19

Myslím, že bude. Resp. bude zaúčtována kurzem MC a 2 % činí vratka na KK..
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 27. 12. 2018 23:28

fc70 píše:V IB vidím dodatek smlouvy pro přechod z E.ON na Hello kreditku, prý je potřeba poslat poštou.

Taky jsem to v IB našel, ale očekávám, že tohle lejstro ještě přijde poštou a ideálně s předplacenou odpovědní obálkou :hm .
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ultima radiator 28. 12. 2018 03:14

Koukam, ze tu zpravu ma v IB asi kazdy, i ti co E.On kartu nikdy nemeli, ani o ni nikdy nezadali. Ale nejsem si tedy jist, jestli budou jeste neco posilat postou. Podle ceho tak soudis?
ultima radiator
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trinchin 28. 12. 2018 10:07

stepano píše:
fc70 píše:V IB vidím dodatek smlouvy pro přechod z E.ON na Hello kreditku, prý je potřeba poslat poštou.

Taky jsem to v IB našel, ale očekávám, že tohle lejstro ještě přijde poštou a ideálně s předplacenou odpovědní obálkou :hm .

Vyplnil jsem to, vytiskl a nechal na pobočce v OV, paní řekla, že to pošle interní poštou :)
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 12. 2018 14:18

@stepano:
S tim nepočítej. Ve fóru Hello spolu Terka z HB jasně psala, že dopis s dodatkem smlouvy dostanou pouze ti, co nepoužívají internetové bankovnictví (typicky ti, co i výpisy mají papírové) a zprávu v něm si tedy nemají jak přečíst. U ostatních je IB plnohodnotný infokanál, tak jako u elektronických výpisů.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 31. 12. 2018 12:52

Dnes v IB, ani na telefonu nevidím svojí EON kk a k ní revolvingový účet, ani nově zřizovány k Alza kartě, možná převod EON karty na HB! typ.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MP007 2. 1. 2019 10:46

U výpisů z BU, SU i u nové KK mám nastavené zasílání výpisů elektronicky na zadaný e-mail. V ceníku má HB uvedeno: Zasílání výpisů z účtu zdarma. Jen mi nikdy žádný výpis nedorazil... takže lze jen stahovat z IB? V případě KK má první výpis teprve dorazit.

Je to běžný stav, nedodělek nebo jen chyba u mých účtů?

Děkuji za vaše zkušenosti :-)
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SVitara 2. 1. 2019 10:50

Emailem mi vzdy prislo jen upozorneni na novy vypis v IB, nikdy to nebylo jinak.
SVitara
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka