Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MP007 3. 2. 2021 14:56

Dnes dopoledne se mi stala neobvyklá věc při internetové platbě KK. Prodejci (A3) jsem zadal platbu v e-shopu kartou. Na obrazovce se objevil požadavek na ověření platby prostřednictvím SB, ale vzápětí zmizel. Na mobilu mi v jejich aplikaci vyskočil nápis chyba na serveru a nebylo možné se opakovaně přihlásit, přestože jinak mobil na datech fungoval. Vzápětí přišel klasický sms-kód a po zadání se potvrdilo provedení platby. Že by byl režim sms nastaven jako nouzový v případě výpadku na serveru?
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 3. 2. 2021 15:05

Ten výpadek serveru mají už druhý den v řadě, nešlo se mi dopoledne přihlásit do SB a hned mě napadlo, jak asi s tímhle chtějí řešit netové platby, tak aspoň že to nahradí tou smskou.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 2. 2021 15:07

@MP007: Ano, fungují (někdy) i SMS. Včera večer jsem nakupoval kreditkou HB krypto na Coinbase a rovnou vyskočila stará známá stránka HB k zadání SMS kódu, a bylo to tak funkční. Takže ten systém mají stále funkční, jen je asi tedy upozaděn za tím ověřením skrz aplikaci, což ne vždy funguje.
Naposledy upravil minarjo dne 3. 2. 2021 15:12, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 3. 2. 2021 15:09

Mam dotaz ohledně účtování úroků při platbě přes Curve (s podkladovou HB KK). Mám v paměti, že se nějak měnily podmínky a v rámci těch nových jsem to ještě nezkoušel. Bude se úrok při platbě přes Curve účtovat, když tuto platbu nechám neuhrazenou do dalšího měsíce, tj. nechám si naúčtovat rezervaci úvěrových zdrojů? Bude mi na výpise z platby přes Curve naúčtován úrok? Vím, že když dluh uhradím před výpisem do konce kalendářního měsíce, úrok nebude účtován.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 2. 2021 15:41

@Schwarzie, valná většina lidí odsud myslím jednoznačně splácí kreditku před koncem měsíce, aby nemuseli platit 50 Kč za rezervaci úvěrových zdrojů (a případné úroky z transakcí, které jsou určitě účtovány hned, třeba výběry z bankomatu či převody z kreditního účtu). To na co se ptáš by tedy někdo musel vyzkoušet s tím, že 50 Kč by platil zcela určitě a úroky za Curve transakce možná. Nevím, zda někdo odsud by to chtěl podstupovat :). Ale pokud to někdo zkusil, jistě se podělí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 3. 2. 2021 17:10

Já to tedy vyzkouším (pokud tedy někdo do konce února nenapíše, že už to zkoušel a úrok se naúčtoval, pak by to bylo zbytečné vyhazování peněz). V nejhorším mne to bude stát cca 170 Kč :-(
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod shockerek 4. 2. 2021 19:28

Teď mě teda nepříjemně překvapili při zakládání účtu. Založeno online, čekám 4 dny na ověření nahraných dokumentů a najednou mi píšou mailem, že chybou systému jim chybí občanka, ať ji ofocenou pošlu mailem na nějakou adresu. Tak obecně v IT ale zvlášť v bankovním světě se upozorňuje a poučuje jak se chovat a co nedělat, banky vydávájí různá desatera bezpečného chování na internetu a pak po vás banka chce poslat osobní údaje či dokumenty bůhví kam obyč mailem...
Po mé námitce napsali, že to teda můžu nahrát v IB přes sekci Napište nám.
A pak se diví, že se lidi chytaj na nejrůznější podvody...
shockerek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 2. 2021 19:50

U této banky mě snad již nic nepřekvapí ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod petrmegac 4. 2. 2021 19:55

Jojo, měl jsem to stejné minulý týden a to jsem zakládal spořák.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 5. 2. 2021 08:31

Podával jsem minulý týden reklamaci u Monety a zákaznický servis mě emailem požádal, ať jim pošli ID číslo pro přihlašování do internetbankingu, že si mě tím tak ověří. Fakt v bankách čím dál větší mamlasové. >:-( ...... ale to jsme off topic
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod hgfdsa 5. 2. 2021 11:30

Já bych byl naopak rád, že mi to umožní udělat online, v ČSOB by vám řekli, ať naklušete s občankou na pobočku.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod treborit 5. 2. 2021 11:48

Dnes uz prave v CSOB nahrajes doklad pohodlne pres mobilni app.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod chrudimi 5. 2. 2021 12:08

V IB mají žádost o změnu údajů, kde se nahrají přílohy s ofocenou OP, to použít nešlo?

Pokud jde o ČSOB, tam jsou ještě o krok dále, protože v SB mají nástroj, přes který vyfotíte OP a údaje se strojově převedou do formuláře, který potvrdíte.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hgfdsa 5. 2. 2021 12:47

Hmm, funguje to i v PS?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Prcek 5. 2. 2021 14:32

čulibrk píše:Podával jsem minulý týden reklamaci u Monety a zákaznický servis mě emailem požádal, ať jim pošli ID číslo pro přihlašování do internetbankingu, že si mě tím tak ověří. Fakt v bankách čím dál větší mamlasové. >:-( ...... ale to jsme off topic

To ještě nic není. Já jsem byl převeden z Wustenrot do Moneta, začátkem ledna mi poslali v SMS vygenerované heslo k účtu a že si ho mám po přihlášení změnit. Změnu hesla si to opravdu po přihlášení vynutilo. Za pár dní mi poštou přišel dopis (obdoba té SMS), že mi posílají nové heslo a že se mám přihlásit do IB a změnit si ho.

Nemohl jsem uvěřit vlastním očím, protože v tom dopise nebylo generované heslo, ale bylo tam vytištěné moje soukromé heslo, které jsem si nastavil po prvním přihlášení do IB. Takže krom toho že si ani nevšimli, že už jsem se do nového účtu dávno přihlásil a heslo si změnil, tak mi ho ještě poslali poštou v otevřené podobě. Což znamená, že ukládají hesla v otevřené podobě!

Reklamaci jsem podával 12. ledna a do dneška se neozvali. Přitom na předchozí reklamaci (ohledně starých výpisů z Wustenrot) mi odpověděli během dvou dnů.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka