Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jenda_s 7. 2. 2022 13:23

souhlas. Ale pokud se nepletu, to samé prohlašovali i nyní... Záleží na tom, jestli je to skutečně jen marketingové přejmenování nebo nějak předělaly systémy...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod culti 7. 2. 2022 13:36

bubocz píše:
Pravý Tomáš Marný píše:Dal za právníky několikrát více, než kolik vydělal na Alze :-D.

Asi ano, nevím.

Byly to dlouhá řada menších vracených nákupů.

Dokonce jsem pak zjistil, že to občas dělají i jinde zaměstnanci IT firem, když si něco chtějí “osahat”

Nechápu, proč tedy mu akceptovali ty vratky a pak na něj poslali právníky, když mohli hned mu ty vratky odmítnout. Přeci každý eshop má možnost odmítnout vrácení zboží, pokud se mu něco nezdá.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 2. 2022 13:37

Zapomínáte na to hlavní, a sice že tím přejmenováním Hello velmi pravděpodobně cílí na konkurenci jako Twisto či Mall pay u způsobů plateb eshopů (rychlé odložené platby), kde tedy u některých bude nejspíš brzy Hello pay jako další z možností plateb. Prostě další konkurence u eshop odložených plateb, víc v tom také zatím nevidím.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 7. 2. 2022 14:46

Jo, vypadá to tak, jak říká minarjo. Cílí na eshopy, možná si vyhodnotili větší šanci, že lidé zaplatí jejich kartou, pokud přímo v možnostech platby uvidí světlěmodré? logo HB! a nejen volbu jakoukoli kartou MC/Visa...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 7. 2. 2022 16:10

Opravdu to vypadá jen na přejmenování, dost zoufalost. Jinak od ledna zamířila jejich KK do zásuvky. Vzhledem ke zrušení bonusů a de facto potřeby splatit do konce měsíce dostala přednost jiná bezplatná KK, kterou stačí splatit o měsíc později.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2022 16:49

tak stale to hodi +-stovku netto na sporaku mesicne...proc to nevyuzit, kliknutim na HB sporak...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 7. 2. 2022 16:55

To záleží ale na výši úvěrového rámce. Já mám třeba 5000 Kč.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2022 17:28

vychazim z 50k
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 2. 2022 21:46

MirekM. píše:HB nám zrušila SÚ na naši žádost s dodržením 30-ti denní výpovědní lhůty od data doručení výpovědi.
K dnešnímu dni, pokud chtějí dodržet 30-ti denní výpovědní lhůtu od doručení výpovědi, by mně měli zrušit část účtů v Equa, jsem zvědav ...

S přivřením obou očí výpovědní dobu 30 dnů dodržela i Equa.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod ilja2001 10. 2. 2022 14:13

slavo963 píše:tak stale to hodi +-stovku netto na sporaku mesicne...proc to nevyuzit, kliknutim na HB sporak...

Čerpání z KK převodem na účet je úročeno nebo stačí do konce měsíce splatit a úrok se nepromítne?
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 10. 2. 2022 14:33

Při splacení celé čerpané částky do konce měsíce jsou i bankovní převody z KK stále bez úroků a poplatků.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 2. 2022 14:41

ilja2001: neoficiálně se to neúročí, ale jednou (když nějak měnili systém) se mi stalo, že mi úrok byl naúčtován, takže nelze se na to 100 % spolehnout, v podmínkách nic takového není, je to zkrátka "nedokumentovaná funkce", dalo by se říci, že chyba. Takže když to opraví, nemůžeš se divit tomu, když ti to naúčtují.

Spíše mě zajímá, jak je to nyní, co přejmenovali službu na Hello Pay, tam totiž čtu, že bych neplatil úrok, kdybych dlužnou částku zaplatil až do 25. příštího měsíce.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jenda_s 10. 2. 2022 14:44

podle mě se s přejmenováním na hello pay nic nezměnilo, jen marketingový název. Ano, do 25. následujícího měsíce klasické bezúročné období pro kreditku, ale podle mého s poplatkem za rezervaci zdrojů a potenciálně s úroky např. za převody na účet...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 2. 2022 15:30

Jen abychom se všichni 1.3. ze zůstatku/historie nedivili, co vše se změnilo. Ale u toho 25. samosebou myslí klasik bezúročné období, které na převody či atm výběry u Hello nikdy neplatilo.
Navíc oznámením "velké novinky" Hello pay nejspíš marketingové oddělení HB pro únor zcela vyčerpalo svou kreativitu, takže další bonus akce (ani nějaká spojená s Valentýnem) nejspíš už do konce měsíce nebude, co? :(
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 2. 2022 15:47

Kdyby se transformací služby Hello KK na Hello Pay měnilo něco zásadního, tak HB oznámí změnu obchodních podmínek. Prozatím to ale také vidím jen na změnu názvu a nic víc.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka