Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod __Pavel 4. 4. 2022 10:38

Tak já dostal odpověď na reklamaci mailem a dopadl jsem stejně jako jenda_s. Část úroků vratí, březen zaplatím. Každý holt není Patrik a s rostoucím počtem reklamací klesá i proklientský přístup banky.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 4. 2022 10:41

Ja jsi pujcil urcitou castku a vratil jinou, takze tahle teorie taky nesedi.
Kazdy mesic mam +- stejne operace, revolut , prevody, platby v eshopech pres/bez CRV/GBiT. Do konce mesice vzdy prostredky vracene, aby nevznikl zadny dluh.
Za brezen poprve uctovan poplatek za rezevraci a urok. Nejspise omyl a prepokladam, ze jako u Patrika bude mne vse vraceno zpet.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 4. 2022 09:26

Milos píše:Ten poplatek 50 Kč za rezervaci úvěrových zdrojů bude přece od 1.5.2022 oficiálně zrušený.

Zkoušel jsem k tomu něco najít, ale nebyl jsem úspěšný. Máš prosím nějaký odkaz?

Jediný smysl mi jinak nyní dává Mototechna, ale klasická HB KK je s těmi jejich "akcemi" taková o ničem. U lékáren se to ještě dalo, ale momentálně z hobby obchodu nic nepotřebuji. Třeba se to ještě trochu zlepší.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 4. 2022 09:30

Komu byl uctovan urok a poplatek za rezervaci, mate to jiz v historii transakci v SB/IB?
Neni mozne, ze to po 5 dnech nemam "nauctovano", kdyz jine transakce probehle v dubnu ano...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 5. 4. 2022 09:32

Mufinmufi píše:
Milos píše:Ten poplatek 50 Kč za rezervaci úvěrových zdrojů bude přece od 1.5.2022 oficiálně zrušený.

Zkoušel jsem k tomu něco najít, ale nebyl jsem úspěšný. Máš prosím nějaký odkaz?

Jediný smysl mi jinak nyní dává Mototechna, ale klasická HB KK je s těmi jejich "akcemi" taková o ničem. U lékáren se to ještě dalo, ale momentálně z hobby obchodu nic nepotřebuji. Třeba se to ještě trochu zlepší.

A tady jsi hledal?
https://www.hellobank.cz/dokumenty/
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jenda_s 5. 4. 2022 09:33

já nevidím v transakční historii ani zaúčtovaný úrok, ani poplatek... Jen na výpise.

Ale zato mám u jedné kreditky výpis za březen hned 2x. Sice naprosto totožný, ale je tam ke stažení 2x.

Je to docela parodie na banku...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 4. 2022 09:58

@Mufinmufi: O tom zrušeném poplatku 50Kč informovala HB své klienty e-mailem, uvedeno je to i v tomto sazebníku https://www.hellobank.cz/content/dam/da ... 052022.pdf platném od 1.5.2022
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 4. 2022 10:49

O tom informování ohledně zrušení poplatku mě tak napadá, že jsem to vlastně dostal emailem jenom k jedné ze svých dvou kreditek, tak doufám, že v tom nebude nějaký fígl.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jao_jao 5. 4. 2022 14:58

Vyvedl jsem v březnu nějaké peníze z kreditky mimo Hello, napočítali mi za to úrok, nezdála se mi jeho výše. Po včerejší telefonické reklamaci jej snížili o 250.-
Jestli se vám zdá úrok všší, než by odpovídalo úrokové sazbě 22.68 %, zavolejte tam, má to smysl.
jao_jao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 5. 4. 2022 15:42

to zní na ztrátu důvěry v tuto banku. Jak můžou naúčtovat víc než mají a po zavolání "ok, my vám teda dáme "slevu" ..."? Banka není tržiště, kde si musí člověk pořád všechno sám přepočítávat, musím mít aspoň minimální důvěru, že funguje podle daných pravidel, sazebníků, ... A co když si to nepřepočítám? To by si to jako nechali? To jim to tam počítají ručně prvňáci? A ještě se, podle dosavadních reakcí, ke každému chovají jinak.
Naposledy upravil A1rh- dne 5. 4. 2022 17:18, celkově upraveno 1
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod petrmegac 5. 4. 2022 17:05

Já si tedy nejsem jistý, ale třeba mi píše aplikace že mám úrok 25,08%. Tedy asi každý to bude mít trochu jinak.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jao_jao 5. 4. 2022 17:15

h.jpg
h.jpg (47.37 ) Zobrazeno 3341 krát
jao_jao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 4. 2022 17:17

Dost možná některým ten úrok doúčtovali i za minulé měsíce, kdy si převodem peníze "odlili", proto ta neshoda výše úroků :). Sám jsem převod ven nepoužíval, tedy poplatky ani úroky žádné.
A ten poplatek 50 Kč od května je minulostí, jojo tím se Hello v nových podmínkách HelloPay už dost chlubila.

Úroková sazba % p.a. se mezi typy karet liší, ale to platí dlouhodobě (klasická, Datart, Alza...), už se to řešilo vícekrát - například že Alza má nižší poplatek za rezervaci, ale vyšší úrok atd. Pravdu tedy máte v obou příspěvcích nad tímto mým.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 6. 4. 2022 11:03

Lafayette16 píše:V pátek jsem si udělal pokus s nákupem cca 1000€.

V Revolutu jsem nakoupil 502,35€ za 12.269 Kč, tedy při kurzu 24,4232 Kč/€
Hello kreditkou jsem zaplatil 500,00€ a mám odečteno 12.253,49 Kč, tedy kurz 24,5070

To znamená kurz Hello bank výrazně horší (o 0,343%)

Nový pokus Revolut vs. HB/MC:

Revolut 19,85€ za 486,11 Kč --> tedy za euro jsem zaplatil 24,4892 Kč
Hello/MC 20,00€ za 487,98 Kč --> tedy za euro jsem zaplatil 24,3990 Kč

Tedy naopak kurz MC o 0,37% lepší.

Neboli nejspíš potvrzení toho, že u Revolutu je kurz hodně proměnlivý a záleží, jak se trefím.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 4. 2022 19:24

Ovšem, fakt nemůžeš srovnávat kurz z měnového trhu Forex používaný Revolutem (mění se neustále v podstatě i několikrát za vteřinu, kromě víkendů) a kurz MasterCard stanovený na celý den jen jednou. Jeden den bude lepší ten a jindy druhý, dle pohybu měny přímo v daný den.
Pokud s tím chceš laborovat více, stačí se vždy podívat na aktuální vývoj na Forexu, třeba zde: https://finance.yahoo.com/quote/EURCZK=X
Pokud v daném dní koruna posiluje (kurz na denním grafu klesá), vyplatí se ti na eura spíše Revolut, naopak při růstu bude nejspíš už lepší MC kurz odvozený z průměru minulého dne.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka