Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zeim 29. 4. 2022 07:55

mam kreditku v GP jako jednu ze dvou hlavnich karet, funguje spolehlive
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 5. 2022 10:27

Hello bank sice u nových akcí na odměny "vyhrožuje", že u transakcí přes Curve odměna nebude, zatím ale platí, že opak je pravdou. Měl jsem transakci v Hornbachu přes Curve (odrolovanou GBITem zkraje dubna na Hello kreditku, původně šlo už o březnovou platbu jinou kartou přes Curve, tak jsem si říkal, že to zkusím) a odměnu 4% (akce Hobbymarkety) jsem za tuto platbu dostal. Takže "papír snese vše", zvlášť v Hello bank, prakticky (technicky) ale zatím očividně neumějí platby přes Curve odfilrovat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 5. 2022 13:09

jak s poplatky od 1.5.? Lze prevadet bez uroceni a jinych poplatku financni prostredky na ucet z KK?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2022 13:40

Poplatek za převod peněz z KK na účet žádný není, nicméně částka je úročena, i když se vše splatí do konce měsíce.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 5. 2022 13:47

To je Miloši teorie, v praxi to možná nemá Hello ve svých systémech stále implementováno (to úročení/zpoplatnění když bude srovnáno do konce měsíce), stejně jako to údajné vynechání Curve transakcí z odměn, jak o tom píšu o 3 příspěvky výše (přestože Curve má ve výjimkách už asi třetí odměnovou akci v řadě).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 5. 2022 14:01

U mne je praxe takova, ze za brezen mi uroky a poplatek za cerpani uver. zdroju nauctovali, v dubnu jsem to jiz nezkousel.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2022 14:03

@minarjo: Dost lidí se s touto "teorií" setkalo už v praxi minulý měsíc, kdy jim HB naúčtovala úroky za březnové převody peněz z KK. Je tu někdo, kdo v dubnu převáděl peníze z KK, vše splatil do konce dubna a banka mu za to úroky nenaúčtovala?
Naposledy upravil Milos dne 1. 5. 2022 15:25, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 5. 2022 15:05

HB to zjevně v systému nemá implementováno a úroky a poplatek doúčtovávala ručně - dodnes nejsou v historii transakcí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 1. 5. 2022 15:35

No, docela mě zajímá, jak se věc nově reálně má. V podmínkách je, že výběr z bankomatu je ihned úročen, to vím. Dříve při splacení před koncem měsíce nebylo úročeno. A proto jsem k orig HB! kk měl i cobrand Alzu, kde byl po zrušení odměn 1x výběr z ATM zdarma, což pro výběr v zahraničí bylo prima.

Nyní si říkám, že to už neplatí zde ze zkušeností a nemá smysl si Alzu držet. Vedení je oficiálně už zdarma i u orig kk a jiné výhody Alza kk krom výběru nemá. Akce mi už také od února posílají pouze na jednu kk (střídá se). Takže mě spíše láká jít do Mototechny.

Asi si chci jen potvrdit, že výběr z ATM, je dle zkušeností nově úročen a řekneme od března/dubna to takto platí bez výjimky, je to tak, nebo to má někdo jinak?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 5. 2022 15:39

Je to tak, ale někdo to má jinak a je v tom zřejmě jen faktor náhody (koho vylosují). Já na to tudíž nespoléhám ani u manželky, které to ještě v březnu prošlo jako dříve.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod muf2muf 1. 5. 2022 16:07

Vyvedl jsem z KK nižší desítky tisíc na spořák v HB a 28. je vrátil zpátky. K tomu platba 2000 za benzín (protože Mototechna). Výsledkem je poplatek nula, úrok nula a 80,- odměny za tankování.
Tak nevim, oni to snad fakt nějak losujou :-)
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filas81 1. 5. 2022 16:43

S ohledem na tu losovačku radši "vyvádím" přes Mallpay a HelloPay si pak zaplatím měsíční vyúčtování. To mi přijde nejpohodlnější pro ty, co mají tyhle dvě KK;
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2022 18:21

Není možné, že by úroky účtovali jen u normálních KK a neúčtovali u brandovaných KK (Alza, Mototechna), jelikož se vlastnosti těchto KK drobně lišily?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 5. 2022 18:48

Ted od 1.5. vlastne zrusili poplatek za rezervaci zdroju, a dluh za bezne platby staci splatit az v dalsim mesici, ze jo?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2022 19:18

Ano, měsíční poplatek 50Kč za rezervaci zdrojů je od 1.5.2022 zrušen, není tedy nutné mít na konci měsíce vše splaceno.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka