Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 3. 4. 2023 16:48

Já pro změnu minulý týden zažádal o mKreditku Plus formou přenesení kreditky HB. Mám dvě kreditky HB, tak jsem si říkal, že mi jedna bude stačit a budu mít raději dvě kreditky mBank :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 4. 2023 16:51

To lze? A bylo ti vyhoveno?

Aktualne nemam mbank, cekam na nejakou stavnatou akci, kdybych zridil mbank KK, platily by na mne podmniky "noveho" klienta? Asi samotnou KK bez BU nelze prepokladam...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 3. 4. 2023 16:57

Mít mKreditku eShop i Plus by mělo normálně jít. Žádal jsem v pátek, dnes chtěli doložit smlouvu ke kreditce HB, o dalším zpracování žádosti mě budou informovat.

Zřídit u mBank jen kreditku bez BÚ by mělo asi jít. Jinak teď mají akci 2000Kč za zřízení nového účtu, taková odměna ti nestačí?

EDIT 4.4.2023
Tak dnes mi mKreditku Plus schválili s limitem navýšeným o 5%, než jsem měl na kreditce HB. U mBank mám teď tedy dvě kreditky (eShop a Plus).
Naposledy upravil Milos dne 4. 4. 2023 12:47, celkově upraveno 2
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 3. 4. 2023 16:57

myšpulín píše:Mám u nich 99 haléřů přeplatek na kreditce. To abych ho utratil. :D
Jestli se ti nechce vstávat od počítače, odchozí platba z kreditky jde zadat v IB a je zdarma.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod trinchin 3. 4. 2023 17:47

HB KK jsem uz vyuzival velmi sporadicky, k necekanym vydajum pres 50,000 Kc, mam limit 110k. Co uz, budu s tim muset pocitat, ale na druhou stranu me to ani tolik nemrzi. K beznym platbam postaci Revolut a Curve (pro vikendove platby s GBiT na Revolut v pondeli).
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 4. 2023 19:29

Kdo nechce čekat na převod k někomu neznámému tak stačí odmítnout nové všeobecné podmínky a nemusíte se zdržovat s výpovědí.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod ffff 3. 4. 2023 19:39

slavo963 píše:To by bylo super takhle prijit k bonusove kreditce CS(sice jsem v Erste premier, ale kreditku mi dat nechcteji, ani tech zakladnich 5000 a to mam u nich mensi spotrebni uverek na 3,8%)

Nemyslím si, že vám ČS převydá nebonusové kreditky za bonusové.
ffff
osobne

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 4. 2023 20:25

Také si myslím že pokud vůbec to spořitelna převezme tak vydá pouze běžné kreditní karty. Jediné co by se malinko vyplatilo tak pokud by třeba spořitelna nabídla plus účet bez podmínek ale vzhledem k tomu že přímo na stránkách HB je napsáno že běžné a spořící účty budou vypovídat tak tam je naděje na nějaký výhodný převod marná.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 4. 2023 20:47

Běžná kreditní karta ČS je ale právě bonusová kreditní karta (s vratkou 1% za internetové a zahraniční platby) :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 4. 2023 21:09

Tak to se omlouvám myslel sem že se myslí nějaká jiná karta s lepší odměnou jako byla např. kooperativa.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Korzaik 3. 4. 2023 22:09

PatrikChrz píše:Pane jo, to je teda čára přes rozpočet, prakticky veškeré cizoměnové platby platím přes Hello.
Revolut a Curve - tady narážím na ty víkendy (většina mých plateb je o víkendech a svátcích), Wise je v EUR (dvojí konverze), u Revolutu navíc měsíční limit transakce nebo placený tarif.

A co řešit Revolu tak, že si tam smeníš peníze dopředu v týdnu, kdy je dobrý kurz? Já tam mám pořád nějakou částku pro tyhle případy a pak tam posílám víc, když jedu na dovolenou.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jisy 3. 4. 2023 22:23

jjjjjjjjjjj
Naposledy upravil jisy dne 3. 4. 2023 22:33, celkově upraveno 2
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ender 3. 4. 2023 22:23

PatrikChrz píše:Pane jo, to je teda čára přes rozpočet, prakticky veškeré cizoměnové platby platím přes Hello.
Revolut a Curve - tady narážím na ty víkendy (většina mých plateb je o víkendech a svátcích), Wise je v EUR (dvojí konverze), u Revolutu navíc měsíční limit transakce nebo placený tarif.

Je to neštěstí. Nicméně asi tedy mKarta Svět, sice maličko dražší, ale stačí tam nechat drobné na automatické platby a jinak lze "dobít" okamžitou platbou. Asi narozdíl od Wise Card, kterou asi nejde "doplnit" tak rychle.

Revolut a Curve považuju jen za špatný vtip, vzhledem k limitům a nutnosti kontrolovat si fázi měsíce zda můžu zaplatit.

Existuje něco podobného/lepšího?
Ender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 3. 4. 2023 22:55

Ender: Curve i Revolut jsou špatné během víkendů a státních svátků v UK, pokud jde o AML, dají se "vychovat", tj. naučit se vašemu transakčními chování. Ale to je na měsíce a stejně se umí "kousnout" :) Wise je naproti tomu v pohodě, ale efektivita dobití je jen přes převod (tj. D+1).
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yndezit 3. 4. 2023 23:57

Aspoň na euro a dolar si lze pořídit v cz cizoměnový účet, k nim debetky, a jima platit, takže bez konverze.
A kupovat si dopředu eura a dolary přes devizovky.
yndezit
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka