Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 10. 2023 10:21

Také potvrzuji 1000 kč od Hello - dobit Revolut na nějakých 77 tisíc
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod beet 2. 10. 2023 11:11

Já dostal 500kč. Útrata cca 10k
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 7. 10. 2023 16:41

Tak já hlásím že mám veselo - napadení HK :-(.
Bohužel nejsem příliš nadšený komunikací banky - sice řádně odkomunikovali blokaci a dále nahlášení podezřelých transakcí k řešení, nicméně to zatím nevypadá, že bych se k potřebným informacím dostal - dovnitř se prý těch co to řeší nedovolám, oni mě za těch několik dní nezavolali a já netuším jakým mechanismem byla HK zneužita (krom jasné záležitosti že je to platba po netu ne fyzicky) a tím pádem jestli nejsou nějak ohroženy mé další účty/karty v jiných bankách:-(.
To, že jsem aplikací žádné platby neautorizoval asi nemusím zmiňovat.
Doufám, že alespoň v bance vědí co dělají - já jsme v něčem takovém poprvé.....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2023 16:53

Někdo prostě získal platební údaje tvé karty a použil ji na platebních branách, které nemají 3DS zabezpečení (nevyžadují ověření platby). Jakým způsobem někdo získal údaje tvé karty, to banka asi nezjistí.
Co máš uvedeno v popisu těch falešných plateb? Předpokládám, že jsou to nějaké zahraniční transakce.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 7. 10. 2023 17:00

Ano, zahraniční.......... škoda, že si tak jako u FIO nemůžu nastavit, že nelze realizovat platbu bez 3DS...
Předpokládám, že reklamaci si vyřeší sami s tím, že zaúčtování těch částek zruší, když jsem ty platby neautorizoval... nebo?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2023 17:55

No běžně to tak je, že falešné platby, které neprovedl klient, banka zruší a klientovi refunduje stržené částky.
O kolik plateb a jak velkých se jednalo? O vydání nové karty jsi zažádal?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod stepano 7. 10. 2023 18:37

Mně se něco podobného stalo cca. před půl rokem. Údaje mojí karty prý byly "uniknuty", k žádnému zneužití nedošlo, ale HB mi preventivně kartu blokla a poslala novou. U nové karty mi dlouho nefungovaly internetové platby, prý se jim nějak selhalo automatické párování a museli to opravit manuálně.

Teď už asi nemá cenu aby posílali novou kartu na ten měsíc (?)
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2023 19:06

Však kreditky HB budou fungovat i po přechodu pod ČS. Nepředpokládám, že je bude ČS hromadně vyměňovat za nové.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 7. 10. 2023 19:46

Proběhlo pár plateb v řádu vyšších jednotek tisíc, pak to banka zařízla............ o novou kartu nevím jestli budu žádat když se ještě přesně neví jak budou fungovat - pokud nezůstane tak jak je s kurzem asociace tak ČS nepůjdu...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 10. 2023 21:02

Že kurz asociace MC skončí k 1.12., to už je přece oficiální věc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 10. 2023 21:17

Platby KK HB v eurozóně bylo to poslední, k čemu jsem kartu ještě v poslední době používal, takže s největší pravděpodobností sbohem a šáteček ještě v HB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod ... 8. 10. 2023 01:53

Milos píše:Však kreditky HB budou fungovat i po přechodu pod ČS. Nepředpokládám, že je bude ČS hromadně vyměňovat za nové.

Vzhledem k tomu, jak hromadne vymenovali karty MC za Visa, a jeste davali odmenu 200 Kc za aktivaci Visa karty, tak naopak predpokladam, ze to vsem vymeni.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 10. 2023 07:20

A jako bonus nam daji 1% CB. Ale jo, jen si je z jesitnich duvodu vsichni zruste jeste pred prechodem, aspon zustane pro jine vice, s mensim rizikem osekani vratek.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod pepisis 8. 10. 2023 09:14

V ramci posledni akce za platbu KK jsem dostal kod do alzy na 500 kc. Ted jsem to chtel uplatnit, ale pise to, ze kod byl uz pouzit. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 8. 10. 2023 09:47

Ve čtvrtek jsem použil svůj a všechno v pohodě. Nezkoušel si ho třeba dříve u nedokončené objednávky?
ilja2001
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka