Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stepano 19. 10. 2023 12:39

Ano, v tomto případě se problémy dají očekávat. Já bych raději zaplatil jinou kartou, třeba Revolut a kurzově na tom budeš stejně, ne-li lépe.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 10. 2023 12:42

V zásadě není problém vrátit peníze na zrušenou kartu, banka to pak připíše na účet ke kartě. U debetek bez problémů, u kreditek když už úvěrový účet neexistuje - no, nevím. Také bych měl obavu z kurzového rozdílu (banka bude chtít započíst vratku kurzem deviza-nákup).

V jaké měně to bude? Jestli v EUR, co založit eurový účet a kartu k němu, eura nakoupit přes devizovku?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ilja2001 19. 10. 2023 13:52

Bude to v EUR. Asi už si založím konečně ten Revolut. To bude jistější.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepano 19. 10. 2023 15:11

PatrikChrz píše:V zásadě není problém vrátit peníze na zrušenou kartu, banka to pak připíše na účet ke kartě. U debetek bez problémů, u kreditek když už úvěrový účet neexistuje - no, nevím. Také bych měl obavu z kurzového rozdílu (banka bude chtít započíst vratku kurzem deviza-nákup).

V jaké měně to bude? Jestli v EUR, co založit eurový účet a kartu k němu, eura nakoupit přes devizovku?

Tady do toho ještě vstupuje fakt, že účet ani banka, která kreditku vydala, už v tu dobu nebude existovat. V tomto případě je opravdu lepší zaplatit jinou kartou, minimálně tím v případě storna odpadne dost administrativy a obvolávání - a jestli ilja2001 bookuje ubytko přes Booking.com/Hotels.com nebo další agenty, tak kdo s jejich supportem už něco řešil tak ví, že tomuto je lepší se vyhnout (navíc nemají české číslo a dovolat se tam je skoro nemožné).
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod soundman73 19. 10. 2023 18:26

stepano píše:Booking.com/Hotels.com nebo další agenty, tak kdo s jejich supportem už něco řešil tak ví, že tomuto je lepší se vyhnout (navíc nemají české číslo a dovolat se tam je skoro nemožné).

České číslo na support existuje - 221475700. S dovoláním souhlas.
soundman73
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2023 07:39

ilja2001 píše:Bude to v EUR. Asi už si založím konečně ten Revolut. To bude jistější.

Nebo eurový účet u Creditas (ať už ho dobiješ Revolutem nebo přes devizovku). Přece jen v případě nějaké reklamace bych upřednostnil banku se kterou můžu spor řešit přes českého finančního arbitra.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 10. 2023 09:01

Když teď Hello Bank končí - poslali oni klientům nějaký návod, jak řešit tyto situace?
Typicky reklamace věcí zjištěných se zpožděním, vratky, apod.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 22. 10. 2023 18:33

Dnes při pokusu o platbu kartou neustále technická chyba. Nemůžu se přihlásit ani přes mobil do IB. Zlobí vám to taky? Potřebuji zaplatit wizz air v PLN a revolut má přes víkend přirážku, tak asi mBank svět?
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 22. 10. 2023 19:16

jinak karty teda fungují do konce listopadu nebo do kdy je prosím možné platit?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 22. 10. 2023 19:22

Mufinmufi píše:Dnes při pokusu o platbu kartou neustále technická chyba. Nemůžu se přihlásit ani přes mobil do IB. Zlobí vám to taky? Potřebuji zaplatit wizz air v PLN a revolut má přes víkend přirážku, tak asi mBank svět?

I s víkendovou 1% přirážkou vychází Revolut kapánek lépe než mBank svět. Dnes jsem řešil stejný scénář, akorát v GBP. Po porovnání jsem nakonec mBank svět zasunul zpět do šuplíku a zaplatil Revolutem i s přirážkou.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 10. 2023 19:28

tomasvlasak píše:jinak karty teda fungují do konce listopadu nebo do kdy je prosím možné platit?

Kreditky HB budou fungovat i po konci listopadu, budou ale pod správou ČS a nebudou používat čistý kurz MC.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 10. 2023 20:19

K 1. 11. splatím KK a po splacení posílám nesouhlas se změnou Obchodních podmínek.

Poslední kapkou pro alergizaci na ČS bylo rušení vkladní knížky maminky (85+, špatně pohyblivá). Musel jsem ji přes půl Zlína dopravit na menší pobočku, kde nás nechtěli odbavit, neboť odbavovali jen předem objednané. Přesun na hlavní pobočku, odbavili nás, ale byl téměř neřešitelný problém peníze z vkladní knížky přesunout mimo ČS.

Stačí, že mě vedou jako klienta po založení Protiinflačních dluhopisů, na které jsem si nakonec poslal vklad sám bez ČS. Nic dalšího nechci mít s ČS společného.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepano 22. 10. 2023 21:16

Milos píše:
tomasvlasak píše:jinak karty teda fungují do konce listopadu nebo do kdy je prosím možné platit?

Kreditky HB budou fungovat i po konci listopadu, budou ale pod správou ČS a nebudou používat čistý kurz MC.

To už je někde oficiálně, že nebudou převydávat nové Visa plasty?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 10. 2023 21:40

Toto nikde oficiálně není. Nicméně i kdyby je převydali, tak kdo teď má funkční kreditku HB, tak i po konci listopadu bude mít funkční kreditku (ať už HB nebo ČS), se kterou bude moci platit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petrmegac 23. 10. 2023 06:18

Jenom aby se nezapomnělo, teď když jste měli KK nějakou dobu v šuplíku, tak jste neplatili měsíční poplatek, ale teď začnete.
petrmegac
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka