Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 3. 2019 11:59

Ohledně té nefunkčnosti stránek HELLO SPOLU se už vyjádřila Terka na bankovním fóru. Lze se tam dostat pouze s vypnutým ověřováním certifikátů v nastavení prohlížeče. Píše, že to postoupili dál k řešení kolegům a že o ukončení fóra se určitě nejedná. Jsem zvědavý za jak dlouho to opraví.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 3. 2019 13:01

už to jde
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 3. 2019 13:27

PULPANM:
Co už jde? Pokud myslíš to HELLO SPOLU tak to stále nejde za předpokladu, že je v prohlížeči zapnuté ověřování certifikátů.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 3. 2019 13:55

mně to jde úpln ě v pohodě v google prohlížeči (hello spolu)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2019 14:14

Mně také v pohodě. Vlazy evidentně načetl v prohlížeči starou verzi Hello spolu z mezipaměti prohlížeče místo aktuální verze z webu. Mezipaměť lze buď ručně smazat (hlavně u prohlížečů v mobilu), nebo by mělo stačit k jejímu vynechání (resp. aktualizaci) použít klávesovou zkratku Ctrl+F5 po načtení dané stránky.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2019 16:09

Kdo to ještě nezaznamenal, tak dnešním dnem Hello bank konečně spustila zobrazování nezaúčtovaných karetních blokací kreditky v online bankovnictví. Má to zatím sice drobné nedostatky popsané na fóru Hello spolu (například že popisy obchodníků jsou do reálného zaúčtování zkrácené/nepřesné), ale to už je detail k doladění. Tak konečně :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 3. 2019 17:17

minarjo píše:Mně také v pohodě. Vlazy evidentně načetl v prohlížeči starou verzi Hello spolu z mezipaměti prohlížeče místo aktuální verze z webu. Mezipaměť lze buď ručně smazat (hlavně u prohlížečů v mobilu), nebo by mělo stačit k jejímu vynechání (resp. aktualizaci) použít klávesovou zkratku Ctrl+F5 po načtení dané stránky.
Mezipaměť smazána a stále to nejde (je to pořád stejné) a nepomáhá ani Ctrl+F5. Nejde to pokud je v prohlížeči zapnuté ověřování certifikátů. Pokud to vypnu tak to jde bez problémů, ale to není řešení. Zkusil jsem aktualizaci Firefoxu na verzi 66.0 a následný restart Firefoxu a ani to nepomohlo. V mobilu mi to ale jde bez jakýchkoliv problémů.
Nemáte vy co vám to funguje v prohlížeči vypnuté ověřování certifikátů nebo nepoužíváte někdo náhodou antivir Eset, protože na bankovním fóru je informace, že tento antivir si údajně ověřuje certifikáty sám a proto to s ním funguje?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 3. 2019 17:31

Nemám vypnuté ověření, na pozadí běží comodo nikoliv eset a hlavně včera mi ta stránka také hlásila neplatný resp podezřelý certifikat a dnes to jde bez mého zásahu do nastavení prohlížeče.
Tak ti nevím jde je problém
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 21. 3. 2019 18:06

Chcete mi rict ze pokud se splaci vcas neplati se u toho poplatek za kreditku a jeste mi vraci jedno procento? Ne fakt, nevedel jsem to. Uz se tady resi moc specialni pozadavky ze tento zakladni se tu ztrácí.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 3. 2019 18:17

Ještě jedna drobnost - abys dostal bonus, musíš se dostat alespoň na chvíli do mínusu, tedy nefunguje kartu přejít a být trvale v plusu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 3. 2019 20:11

@evelista:
Ano. Sám Hello kreditku využívám tak, že ji od 1. v měsíci do data "3 pracovní dny před koncem měsíce" využívám pro platby a ty 3 pracovní dny před koncem měsíce jí celou splatím. Zbylé poslední dny měsíce jí nepoužívám. Pak splním podmínky jak pro bonus, tak pro nulový poplatek. Konkrétně teď v březnu tedy budu kreditku používat do středy 27.3. včetně a tu středu jí i celou splatím (tedy její zůstatek navýším na hodnotu úvěrového rámce). Do pátku se splátka v systému kreditky zaúčtuje (v online bankovnictví to může být vidět až v sobotu po ránu, tam se splátky projeví vždy přes noc) a při generování výpisu na přelomu měsíce nebude poplatek účtován, protože úvěr nebude v danou chvíli čerpán. Při generování výpisu se zároveň přičte bonus za právě ukončený měsíc, o něj se zvýší zůstatek a o něj se tedy další měsíc splatí méně.

Alternativní postup takový, aby šla kreditka používat i ty poslední dny měsíce je ten, že splátka 3 pracovní dny před koncem nebude přesně ve výši dluhu, ale o něco vyšší, zohledňující platby v závěru měsíce (tedy předplacení kreditky tak, aby platby poslední dny měsíce nedostaly zůstatek pod hodnotu úvěrového rámce).
Naposledy upravil minarjo dne 21. 3. 2019 20:55, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 21. 3. 2019 20:49

Dekuju dekuji dekuji, takze pro experty:
1 podminka pro nulove plneni se udela, tak ze to zaplatim v nejposlednejsi technicky pracovni okamzik aby jsem neplatil za poskytnuti uveru.

2. Podminka ze s tou kartou vubec pujdu do minusu, abych mel procento co dostanu do dalsiho mesice.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maaart 21. 3. 2019 21:19

PatrikChrz píše:Ještě jedna drobnost - abys dostal bonus, musíš se dostat alespoň na chvíli do mínusu, tedy nefunguje kartu přejít a být trvale v plusu.

To je nějaká nová podmínka?
maaart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 3. 2019 08:05

To se mi nějak nezdá.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 3. 2019 08:08

Takto tu to v minulosti zaznělo, já to, raději, praktikují. Můžete to někdo vyzkoušet, jestli dostanete bonus, pokud bude karta celý měsíc ve stavu "přebití" .
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka