Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 10. 2022 13:44

Dnes zamínute platby 2 KK přes G-pay a poté jednou z nich fyzicky v Tesco na Slovensku a u dalšího kamenného obchodníka v areálu Tesco. Obě KK jsou zcela splaceny. Karty nejsou expiracne ani nahodou po smrti. Netušíte vo co go?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod libol 23. 10. 2022 14:08

Žena totéž, takže asi nějaký rozsáhlejší problém.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod filas81 23. 10. 2022 14:21

taky se mi stalo totéž s kartou v obchodě, ale nálepkou Hello šlo platit...
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petrmegac 23. 10. 2022 15:45

No to je nemilé. Chtěl jsem jet večer do Polska s Mototechnou na benzín tak raději ne. Přišel bych jak o vratku tak o kurz. Snad to rychle opraví.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 23. 10. 2022 18:19

Dnes odpoledne/navecer take zamitnuta platba Hello kreditkou pres GPay ve dvou obchodech.
Takze vypadek je plosny a dlouhodobejsi ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 10. 2022 20:10

Cca před hodinou platba přes G-pay v Albert již v ČR platba opět zamítnuta, fyzickou kartu jsem již ani nevytahoval. Platba přes G-pay projde s fajkou, ale následně se objeví hláška na terminálu "nepovolená karta".
Ze by HB začala rušit KK pro banku nepohodlným klientům?

-- 23. 10. 2022 21:42 --

Upřesňuji hlášku z terminálu: Transaction Cardholder Autorization Data Not Found NO_CARD_RECORD
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 24. 10. 2022 09:00

Já s ní včera odpoledne v Kauflandu normálně zaplatil...
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 10. 2022 09:26

Dnes ráno v Albertu jsem již přes G-pay zaplatil.
Na stránkách HB o problému včera večer ani ťuk, žádné upozornění SMS ani e-mailem o nefunkčnosti karet. :-(
Jak to včera vypadalo na kase s řadou platících v supermarketu, když jsem nezaplatil ani po třetím pokusu (moje KK G-pay, moje fyzická karta a manželčina KK G-pay) asi tušíte. Naštěstí po zrušení nákupu na kase si nás stáhla k sobě vedoucí a po ještě jednom neúspěšném pokusu přes G-pay jsem zaplatil hotovostí vyměněnou dříve za výhodný kurz. :-(

-- 24. 10. 2022 10:47 --

Mám na SÚ doslova pár haléřů z úroků a nejdou mně přesunout ani na KK ani na účet do jiné banky.
Netušíte, jaká je minimální částka pro přesun ze SÚ?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 24. 10. 2022 10:08

Včera (neděle 23.10.) večer placeno kartou Mototechna u Tank Ono bez problémů.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 24. 10. 2022 10:17

MirekM. píše:Mám na SÚ doslova pár haléřů z úroků a nejdou mně přesunout ani na KK ani na účet do jiné banky. Netušíte, jaká je minimální částka pro přesun ze SÚ?

Zadáváš u těch haléřů správně desetinou čárku/tečku? Kdysi se tu o tom už diskutovalo viewtopic.php?p=13182919#p13182919 Případně si na SÚ přesuň pár korun a pak vše včetně těch haléřů přesuň jinam.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 10. 2022 10:59

Klávesnice v APP mně nic jiného než čárku při zadávání částky nenabízí. Při pokusu o odeslání se vypíše hláška: "Částka přesahuje váš denní limit 0,00 Kč".
V IB mohu zadávat tečku na číselné klávesnici nebo čárku i tečku na klasické a vždy končí pokus chybou "Na účtu není dostatečný zůstatek.".
Pošlu si pár korun na SÚ ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 24. 10. 2022 12:14

Měl jsem to stejně, nepátral jsem po tom, poslal korunu tam a korunu s těmi haléři pak zpátky.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 10. 2022 12:33

I když každý pokus skončil chybou, jedna transakce se spožděním min. hodiny odešla a k ní došla i hláška na e-mail o odeslání. Mezitím mně přišlo několik korun z jiné banky na radu Milose. Již 1 Kč lze odeslat bez chybových hlášek.
Že by to zde někdo z HB četl?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Zedna1 24. 10. 2022 16:38

Po vcerejsim vypadku plateb kreditkou Hello pay jiz dnesni platby bez problemu.
Zadna zprava (ani soukroma) o tomto vypadku nikde nebyla.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 10. 2022 19:18

Tak pro změnu přestaly chodit logovací i potvrzovací SMS! S h i t! Ještě, že v HB již nějakou dobu nemáme žádné peníze na SÚ. SÚ jsem v minulosti jednou pracně zrušil a přemýšlím, že to spáchám opětovně, i když nic "nežerou". :-(
PS: odstávka má začít až zítra od 22:00.
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka