Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 12. 2022 14:20

Přesně jak píše příslušník, také mám jen nízké rámce kreditek, mnohdy nejnižší jaké vůbec šlo v době založení nastavit (u všech kreditek buď 10 nebo 15 tisíc Kč, jen u RB Mall šlo tehdy minimum až 20 tisíc Kč). Šlo mi vždy jen o to, abych mohl využívat více různých odměn napříč bankami z běžných i specifických plateb, ne o využívání dluhu, který kreditka nabízí, protože dluh je dobrý sluha, ale zlý pán, jak se říká. Takže přesun na SÚ u mě nedává smysl, přesněji byl by z toho jen zlomek částky, kterou získám na odměnách za platby a další formy finančního přivýdělku. Více si raději přivydělám na svém akciovém portfoliu, a to výpisem put opcí (-P) na významné EU a US akcie s expirací typicky za měsíc a strike 15-20% pod aktuální cenou, což mi vydělá měsíčně tak 10-30x více než nějaké šaškování s přesunem dluhu z kreditky na SÚ a zpět. Jen to chce více znalostí trhů a hlavně stabilní povahu i nervy, neboli se hned z poklesů nepos*** a umět řídit rizika :).
Prostě jsem vždy kreditky sjednával ne na čerpání dluhu a jeho úročení jinde, ale proto, že banky žel odměňují jen platby skrz ně (myslím základní obecně platné odměny, ne ty jen pro konkrétní obchody, typicky skrz reklamku Dateio, které jdou i u debetek, jak píše správně @obbr). Takže splacené kreditky vždy mám všechny nejen na zlomu měsíce, ale mnohdy i v průběhu, aby šla odměna dále čerpat (vždyť třeba u ČS to znamená postupně využít 3,5 násobek mého rámce 10 tisíc). Dluhy nemám rád, mým jediným je hypotéka, fakt bych nesnesl delší a ještě k tomu hluboké mínus na nějaké kreditce. I u maržových derivátových investic naznačených výše (-P opce coby doplněk dlouhodobě držených akcií) jedu za vlastní, bez půjčky hotovosti od brokera (tedy cash zůstatek tam mám vždy kladný, nejen na zlomu měsíce).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 3. 12. 2022 19:22

Rop píše:Kdyby někdo hledal příspěvky ohledně slev při placení kartou v obchodech, tak je nalezne v tématu Slevy v obchodech + akce platební kartou

Perfektní - ale jsem sám, kdo tohle téma "nevidí"?
Mělo by být v "Obsah fóra ‹ Život ‹ Tipy pro výhodné nákupy" - podle hlavičky - jenže tuto sekci já ve webovém rozhraní nemám (Firefox 107.0.1).
Taže jediná možnost, jak se na něj dostat je proklik z ROPova příspěvku, který zapadává a zapadává ... to bylo smyslem?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 3. 12. 2022 19:28

Chyba je na tvé straně. Promaž si sušenky v prohlížeči.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod libol 3. 12. 2022 19:41

Díky kapitáne
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 4. 12. 2022 23:52

ahoj,

vypada to ze hb kreditka nejak agresivne uroci nejake typy plateb ihned, prosim jake to jsou dekuji?
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2022 08:39

Bezúročné období se nevztahuje na karetní transakce typu:
• Výběr hotovosti např. z bankomatu nebo prostřednictvím obchodníka (CashBack).
• Odchozí úhrady/převody peněžních prostředků na jakýkoliv účet na vrub Úvěrového účtu.
• Zaslání finančních prostředků poštovní poukázkou.
• Platby jiným finančním institucím – jedná se zejména o dobíjení předplacených karet, virtuálních účtů, elektronických peněženek a jim podobných služeb (např. transakce s MCC 6012, dle platných seznamů
Mastercard).
• Platby platebními kartami a aplikacemi jiných institucí jako jsou Curve, Twisto, Seznam peněženka, Revolut a obdobné platební karty/peněženky/aplikace (např. transakce s MCC 6540, 7399, 8999).
• Platby u obchodníka Česká pošta (např. transakce s MCC 9402).
• Převod zůstatku na jinou platební kartu.
• Kreditní transakce (např. odměny za bezhotovostní platby zboží nebo služeb u obchodníků, storna platebních transakcí, vrácené platby z úspěšných reklamací, připsaných na Úvěrový účet).
• Splátky na Úvěrový účet.
• Poplatky.
• Úroky.
• Pojištění
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 12. 2022 10:36

... což je téměř identický seznam, jaký má Raiffeisenbank (před jeho drobným rozšířením např. o sázení, a to v půlce listopadu po sloučení účtů s Equa bank) - ostatně Hello od Raiffky nejspíš opisovala :). Ale nevím co na tom @evelista vidí "agresivního", když podobně, tedy plným úročením nechutným úrokem kreditky, to řeší i jiné banky, pokud dané transakce nepovažují za běžné platby kartou (podmnožinu uvedeného seznamu používá např. i mBank). Tedy u kreditek dnes už běžný stav.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2022 11:17

RB a mBank některé z uvedených plateb mají ale pouze vyloučené z cashbacků, nicméně takové platby neúročí. Takže HB je v tomto ohledu skutečně agresivnější :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 12. 2022 12:09

Milos píše:Bezúročné období se nevztahuje na karetní transakce typu:

Platil jsem online objednavku 3x84Kc (Balikovna), mel bych to do konce mesice teda vyrovnat, nebo je uz pozde a uz se to uroci od provedeni platby?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 5. 12. 2022 18:06

nevěřím, že bych na TO narazil první? :-)

Ze všech nákupů v obchodech s kosmetikou, drogériích a lékárnách, které od 3. 12. do 11. 12. 2022 zaplatíte svou HelloPay kartou, Vám vrátíme 10 % - celkem až 500 Kč. A nakupovat můžete i přes internet, i tam akce platí.

Odměnu získáte i při platbě HelloPay kartou prostřednictvím Apple Pay nebo Google Pay, nelze ji získat za platby přes aplikace či peněženky jiných institucí, jako jsou například Curve, Twisto, Zen nebo Revolut.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukas1107 5. 12. 2022 18:11

Už je to tu od pátku stačí se podívat pár stránek zpět.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 5. 12. 2022 18:19

Koukám, že už znají Zen.com, když jej dali do výluk :mrgreen: A přitom je to úplná kravina. Smysl ve výlukách má jedině CRV, vše ostatní jsou jen dobíjené peněženky, což z principu pak nelze na akci použít.

-- 5. 12. 2022 18:21 --

slavo963 píše:
Milos píše:Bezúročné období se nevztahuje na karetní transakce typu:

Platil jsem online objednavku 3x84Kc (Balikovna), mel bych to do konce mesice teda vyrovnat, nebo je uz pozde a uz se to uroci od provedeni platby?

Úročí se ihned od data transakce bez ohledu na to, zda to vyrovnáte daný měsíc.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 12. 2022 18:40

A co ted mam udelat? Mam poslat splatku 3x84?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2022 18:43

@slavo963: Kreditní účet bych co nejdřív vyrovnal, aby se to úročení zastavilo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 12. 2022 18:47

jako komplet na 50 000 vcetne vsech plateb tento mesic ?

Ja tomu HB KK uroceni nechapu. Tzn ze se uroci 254Kc za online platbu na poste, nebo se uroci komplet vyuzity ramec?

Kdyz jenom 254, tak snad staci splatit castku placenou na poste, ne?
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka