Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 19. 7. 2023 13:18

Proto přestaňte sledovat marže a sledujte jen kurzy, což je ta rozhodující věc pro zvolení správné karty při placení :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zivan 26. 7. 2023 21:30

Tyhle večerní/noční nefunkčnosti má Hellobank pravidelně nebo mám jen v poslední době štěstí? V pondělí okolo 22h odstávka, teď zas.
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 7. 2023 22:49

Pravidelné nejsou, ale někdy se holt objeví brzy po sobě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 31. 7. 2023 09:10

titulek je nejspíš špatně a bude to naopak:
Česká spořitelna prodá spotřebitelské úvěry Hello bank!
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... k-40439234
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2023 09:31

Jj, ten titulek mají špatně, má to být obráceně :-)
Trošku víc informací je zde https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ceska ... kc/2395850
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod L - Core 31. 7. 2023 09:39

No tak jsem fakt zvědav, jak spořka kreditky HB vylepší ;-)
L - Core
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 31. 7. 2023 10:33

To bude klasika. ČS začne aplikovat svoje kurzy pro zahraniční měny, my ty kredity zrušíme a necháme si jen Revolut a Curve.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2023 10:41

Nadpis článku je už ok :)
Jinak neviděl bych to tak pesimisticky, pokud ČS z Hello kreditek udělá "svoje" transparentní kreditky, bude to dalších 350 Kč měsíčně domů :). Snad tedy z kreditek neudělá jen klasické úvěry na jejich splacení, nebo kreditky HB do existujících kreditek ČS stejných klientů jen nesloučí (limitem+dluhem) bez navýšení počtu kreditek klienta, to by byly ty horší varianty bez tohoto benefitu.

@Milos: Mně ty dva odkazované články přijdou na první přečtení totožné, co je v druhém navíc? :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2023 11:20

@minarjo: Před aktualizací byla v tom článku na Novinkách uvedena jen ta úvodní hnědo-červená věta:

Česká spořitelna se dohodla s BNP Paribas Personal Finance na prodeji spotřebitelského úvěrového portfolia Hello bank!. Jeho hodnota činila koncem května 8,8 miliardy Kč. Pro její klienty se zatím nic nemění, nadále splácejí své úvěry Hello bank!, informovala v pondělí Česká spořitelna. Hello bank! oznámila začátkem dubna rozhodnutí postupně pozastavit své bankovní aktivity v ČR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2023 11:24

Jj klasická novinářská salámová rychlometoda, chtějí být s aktualitou první, tak zveřejní takový skelet a až pak ho dolaďují :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod avathar 31. 7. 2023 11:48

Jinak Hello má půjčky A krediky, týká se to skutečně i kreditek?
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 31. 7. 2023 11:58

Podívej se do smlouvy, co tam máš napsáno u kreditky. Ale fakticky to nic neznamená. :) Bylo by ale divné, kdyby "kreditky" byly nějak vyděleny.

-- 31. 7. 2023 13:04 --

minarjo píše: ... Jinak neviděl bych to tak pesimisticky, ...

Těžko teď předvídat, co s nimi udělají. Jako nejpravděpodobnější varianta se (mi) jeví, že je překlopí do transparentních ... ale to u někoho znamená třeba 4 výsledné KK, což mi přijde skoro moc. Klidně mohou duplicitní vypovědět, stejně tak mohou vypovědět nedostatečně úvěrově aktivní ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 7. 2023 12:07

@avathar:
Samosebou že se transakce týká i kreditek, vždyť je to úvěr jako každý jiný a navíc to je v odkazovaných článcích zmíněno, např.:
Článek na novinky.cz píše:Po udělení regulatorních souhlasů převezme Česká spořitelna veškeré spotřebitelské úvěry včetně kreditních karet Hello bank! aktivních ke dni vypořádání transakce.

Jen tedy nevíme, jak budou do ČS integrovány, ukáže čas. Ale kdo chce kreditku zachovat a převést do ČS, neměl by ji odteď až do převzetí spořkou mít u Hello úplně bez dluhu, tedy zcela splacenou, to je myslím rozumná rada, aby plnila roli úvěru (samosebou splácení v bezúročném období).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod smartguy 31. 7. 2023 14:35

Kdo by chtěl i více informací k časování, tak se podle Smlouvy počítá s převodem portfolia k 1. 11. 2023. Od tohoto data by tedy měly být kreditky a úvěry spláceny do České spořitelny. Do té doby bude i známo, o jaký typ produktu se v případě kreditní karty bude jednat.

Můj osobní tip je, že se bude jednat o nový typ kreditní karty, bez měsíčního poplatku a bez cashbacku, tj. podmínky jako v Hello bank! ;-)
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 7. 2023 17:15

tož jsem zvědav. Kdyby mi to převedli na Transparentní kreditku s 1 % vratkou, tak bych se nezlobil, ale jinak požádám o zrušení.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka