drkarel píše:Řekl bych, že Roklen Ti to smění bezhotovostně tak o 900,- lépe. Záleží na případných poplatcích za převody.
Diky vsem za rady.
drkarel: No tak koukam, ze treba ted ma Roklen na webu orientacni kurz pro vymenu Eur na Czk 26,982, zatimco Exchange.cz 26,94, takze to je vyhodnejsi Roklen. A jake by mohl chtit Roklen poplatky za prevody, kdyz bycj jim jenom prevedl Eura z uctu u Fiobanky a oni by mne poslali Czk na korunovy ucet u Fiobanky? Roklen asi ma ucet u Fiobanky, nevite?
Ty zminovane poplatky se asi tykaji spis zahr. plateb nez proste konverze meny nebo ne?
Jinak jsem fyzicka osoba nepodnikatel, provede se mnou tu transakci (tedy de facto uzavre se mnou smlouvu) jak Exchange.cz,tak Roklen? Protoze Exchange.cz ma na svych strankach neco, ze pro uzavreni ramcove smlouvy musi byt clovek zpravidla podnikatel, i kdyz na jinem miste to trochu relativizuji. A bez uzavreni ramcovky asi u nich nelze devizovou konverzi Eur - Czk provest.
Taky Exchange.cz uvadi, ze ramcovou smlouvu nechteji uzavirat s nekym, kdo chce provest jenom jednorazovou konverzi. I kdyz jinde pisou, ze je jen na zakaznikovi s ramcovkou, kdy a za kolik chce provadet transakce, ze k nicemu neni zavazan. Ale stejne nevim jeytli by s timto nebyl problem, kdyz zatim mi jde jenom o to, provest jednorazovou konverzi. Co myslite?
Zase ten Roklen nikde neuvadi, ze by nechtel uzavrit smlouvu s nekym, kdo planuje jenom jednorazovou transakci, ty sa tvari, ze nekladou vubec zadne pozadavky na zakaznika.
Ale zase mne unich trochu vystrasilo, ze je tam pry nejaka sankce 900 kc, pokud by registrovany clovek uz uzavrel telefonicky nebo ve webovem systemu nejakou transakci za konkretnich podminek, a pak od ni ustoupil nebo neposlal do jednoho dne prislusnou sumu v Eurech na jejich ucet. Tak to mne trosku polekalo.
Nevite, jestli nejakou takovou obdobnou ssnkci ma i Exchange.cz? Tam se pry vsechny konkretni transakce dohaduji pres nejakou specialni tel. linku, kde ma clovek jenom omezeny cas na to nabizene podminky prijmout nebo odmitnout. Teda pokud se ke mne ta informace dostala spravne. Takze je blby, ze si to clovek asi nemuze rozmyslet a je trochu pod tlakem, i kdyz chapu, ze to je mozna v teto o lasti stsndardni postup. Nevim teda, jestli jsou stejna uskali i pri uzavirani transakce u toho Roklenu, ale tam pry lze konkretni transakci (konverzi) uzavrit i ciste online pres webovy system.
Nemate nahodou zkusenost, jake jsou z tohoto pohledu rozdily mezi postupem sjednavani transakce u Exchange.cz a u Roklenu?
A obecne bych se zeptal pred uzavrenim ramcove smlouvy pro devizove transakce si tyto spolecnosti cloveka nejak hloubeji proveruji (ja nevim, napr. co se tyce dluhu, prijmu, trest. rejstriku atd.) nebo jenom overi jeho identitu, prip. plnoletost a to, ze je majitelem konkretniho bezneho uctu u konkretni banky?
Diky z rady.