Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod suram 15. 5. 2020 19:05

Jo výbêr z bankomatu ČSOB byl s PIN a s DCC, ale magic.gin se ptal jen na platby.
Naposledy upravil suram dne 15. 5. 2020 19:16, celkově upraveno 1
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 15. 5. 2020 19:14

Jo, v bankomatech ČSOB je nabídka konverze vždy.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 5. 2020 23:22

Vždy ne. Třeba koncem dubna jsem z téhož ČSOB bankomatu vybíral nejprve Curve kartou a následně Revolut a první případ s, druhý ale bez nabídky DCC, částky přitom téměř shodné v řádu nižších jednotek tisíc Kč. Tedy i bankomaty (nejen ČSOB) to nemají napevno, ale dle nějakého algoritmu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 15. 5. 2020 23:33

minarjo píše:Vždy ne. Třeba koncem dubna jsem z téhož ČSOB bankomatu vybíral nejprve Curve kartou a následně Revolut a první případ s, druhý ale bez nabídky DCC, částky přitom téměř shodné v řádu nižších jednotek tisíc Kč. Tedy i bankomaty (nejen ČSOB) to nemají napevno, ale dle nějakého algoritmu.

Tak to jsem ještě neviděl...
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 5. 2020 04:47

Já taky ne, ačkoliv vybírám pravidelně každý měsíc cca 6k. Vždy (od jisté doby) bylo nabízeno DCC. Ale nijak mi to nevadí, naopak … k atm jdu informován, jaký je zrovna kurz (což jinak moc nesleduju), a vždycky se utvrdím v tom, jaký jsou to zloději. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod maeth_u 16. 5. 2020 06:54

U Google Pay se mi objevilo DCC dvakrát - v Marks and Spencer a v C&A. Obojí nad 500.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod magic.gin 16. 5. 2020 17:11

maeth_u: Děkuju za odpověď, to je zajímavé. Asi jsme s suram měli jen štěstí, jinak si to nedovedu vysvětlit. :-))
magic.gin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod losalamos 24. 5. 2020 15:42

Tak nějak jsem se rozhodl, že nejsem tím pravým klientem pro Curve. Nejprve jsem odebral všechny karty z aplikace a nechal si vše několik dnů projít hlavou. Nakonec jsem napsal přes aplikaci žádost o zrušení účtu. Reakce byla docela svižná. Odepsali, že je to mrzí, zeptali se na důvod, proč odcházím a výsledkem bylo, že po odhlášení z aplice mi bude účet zrušen (a že mě samozřejmě kdykoliv v budoucnu rádi "oživí").

Tolik, pokud by někoho zajímalo, zda funguje ukončení Curve aktivit na požádání.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 5. 2020 22:05

oživí i s těmi platbními údaji podkladových karet :D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mimonik 25. 5. 2020 18:50

Curve asi začala být striktnejsi při uplatňování psd2, po 11 CL transakcich 12. vynutila zadání pinu a zasunutí.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 25. 5. 2020 19:36

jak teď vyhodnocuje CRV poplatek za výběr z ATB, toleruje více než £200/ month
nebo už účtuje "2 % or £2 fee"?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 5. 2020 20:52

21. 5. platba s podkladovou kartou Equa, proběhla v kamenném obchodě bez problémů. 23. 5. jsem si všiml v APP vyšedlé platby s nápisem Declined. Dnes vidím v IB Equa platba zaúčtována s datem provedení 22. 5. (reálně proběhla 21. 5.). V APP je stále platba vyšedlá s nápisem Declined. Pozn.: APP mám na černém pozadí, tedy normálně proběhlé platby jsou znázorněny bíle.

-- 25. 5. 2020 20:56 --

ROlda78 píše:jak teď vyhodnocuje CRV poplatek za výběr z ATB, toleruje více než £200/ month
nebo už účtuje "2 % or £2 fee"?

Nespletls limit měsíční a denní?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 25. 5. 2020 23:09

Rolda78 má asi na mysli měsíční limit 200GBP, který platí pro výběry z ATM navázanou kreditní kartou. Já osobně ten limit raději dodržuji, takže poplatek jsem zatím žádný neplatil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 25. 5. 2020 23:43

tak jsem vybral cashback pres curve 3000 koupil jeden rohlik a platil jsem na cz karte cca 3182kc, sakra, vite nekde kde jsem udelal chybu?
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suram 26. 5. 2020 00:27

Naposledy upravil suram dne 26. 5. 2020 00:29, celkově upraveno 1
suram
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka