Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 7. 2021 10:39

V CRV mam podkladovou debetku vedenou v EUR , chtel jsem vytahnout z ATM eura(Slovensko), ale nabidlo mi DCC z CZK. Nemel jsem cas laborovat s aplikaci, byla fronta a vytahnul EUR primo € debetkou(samozrejme bez DCC a poplatku).

V CRV mam v nastaveni te podkladove karty menu €(automaticky). Kde jsem udelal chybu?
Na poradi karet v aplikaci snad nezalezi, tuhle € mam na tretim miste, ale je nastavena jako "aktivni"(na prvni(CSOB KK) a druhe je "Tap to select and pay".)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod qwepo753 8. 7. 2021 10:43

DCC je nabízeno podle BIN karty použité v bankomatu, na podkladové nezáleží. Podle BIN rozezná bankomat, v jaké měně je karta vedena, Curve většinou v GBP.
qwepo753
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 8. 7. 2021 21:32

Od 6.září Curve zruší funkci Send pro převod peněz mezi uživateli Curve. Zároveň k tomuto datu zkrátí dobu možnosti použití GBIT ze současných 90 dnů na 30 dnů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mimonik 8. 7. 2021 22:40

Odkdy bylo gbit 90 dní? Vždycky bylo nějaký 14/15 dní.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 7. 2021 22:45

Až 90 dní na gbit, to je už od pádu německého Wirecardu, kdy Curve musela narychlo změnit poskytovatele karet a svá SW řešení, tedy od konce loňského roku už to je. Tato změna ty gbit lhůty tedy vrací do normálu, ono i těch 30 dní bude víc než dřív. A Send pořádně nefungoval a nebyl moc použitelný (zvlášť od doby umožnění příjmu jen na Curve cash kartu, tedy v GBP přepočtu). Takže dle mého se nic hrozného neděje, aspoň ta zbytečná dolní ikonka Send zmizí z appky.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod noi2 9. 7. 2021 01:50

Já se Send žádné problémy neměl a docela jsem ho používal i přes GBP přepočet.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 7. 2021 05:47

qwepo753 píše:DCC je nabízeno podle BIN karty použité v bankomatu, na podkladové nezáleží. Podle BIN rozezná bankomat, v jaké měně je karta vedena, Curve většinou v GBP.

Abproč byla nabídnuta konverze z czk? Nějak se s crv ztrácím �
//
Odpovím si sám, dle BINu mám czk kartu, to jsem nevěděl... Záhada vyřešena. Nemůže český BIN také souviset, že mi počítá bonusy s kombinací s Revolutem?

Jinak, jsem v Chorvatsku, chci platit podkladovou € debetkou s kurzem VISA asociace kvůli víkendové CRV přirážke. Jak mám nastavit měnu aby konverze dělala VISA a ne CRV? Přehodit € na Kuna?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 7. 2021 06:36

Nastavit měnu karty na místní měnu - kuna.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod barnyss 10. 7. 2021 21:43

Slavo963: můžeš jen pro informaci prozradit, co to je za debetní kartu?
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 7. 2021 16:49

Binance card
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jan.za 12. 7. 2021 11:19

Prosim o radu: mam aktualni problem: pri aktualizaci aplikace v iOS nelze prohledavat podle nazvu obchodnika. Je to bugg, nebo schvalnost? Diky... J.
jan.za
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 13. 7. 2021 10:34

Tak to jsem si nevšiml ani předtím, že by šlo, protože jsem to nepotřeboval. Obklikou se bude dát vyexportovat transakce a pak si to najít v Excelu. Já se zase dostal k problému GBiTu jako někteří další. Taky se mi chybně počítá limit v CZK. A to mám pořád ještě kartu s britským BINem. Docela opruz, zvlášť když člověk z fóra ví, že to nejde řešit systémově...
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 13. 7. 2021 10:43

Já mám teď v 06/21 nově vydanou kartu - BIN se tváří jako český. A včera jsem prováděl GBIT na částku 14k a bez sebemenšího problému prošlo na první dobrou.

Na stránce Card limits mám také "Null value" jako ostatní po novém vydání karty.

Takže něco se možná už pohlo.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 7. 2021 10:52

Nemuselo se pohnout globálně, i dle tohoto vlákna to každý má po převydání karty za český BIN s limity a funkčností úplně jinak - někdo reklamovat emailem musí, jiný ne.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 13. 7. 2021 11:25

Mám komerční kartu do 10/21. Je vůbec nějaký rozdíl mezi osobní a komerční pro mě? Jestli to má cenu těšit před obnovou..
wit.cz
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka