Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 8. 2021 19:19

Bylo to zde výše (snad včera), dokonce ani nemusíš mít tu kartu fyzicky u sebe (nemusela ještě dorazit), vždyť ty údaje karty si můžeš nechat zobrazit rovnou v appce.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pivinecek 31. 8. 2021 21:12

díky moc, fakt že jo, je to v apce, to vidím poprvé u nějaké finanční instituce že se v apce zobrazi cvv
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 8. 2021 21:20

Je to častější než si myslíš, podobně to má třeba mBank a možná i jiné.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 1. 9. 2021 06:46

bodyczech píše:Tak mě po nějaké době opět vypeklo DCC, tentokrát v Penny. Na obrazovce se vysvětlila nabídka na platbu CZK nebo GBP, jako občas to v Penny dělá, ale nikde ani náznak jaké tlačítko zmáčknout. Prodavačka samozřejmě zmateně mačkala na co přišla a asi po desátém stisknutí jednoho z tlačítek ve spodní řadě platba proběhla, samozřejmě s DCC... Máte někdo zkušenost s reklamací platby? Mám obavu, že po té, co platbu v podstatě odsouhlasila bába za kasou, mám smolíka...

Penny se k problému postavilo čelem a poskytlo kompenzaci v podobě dárkové karty. Odpověděli kupodivu obratem. Sice o samotném DCC ani slovo, ale potíže se zobrazením volby potvrzení či zamítnutí DCC předají IT oddělení...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod maphiosso 1. 9. 2021 08:00

Ahoj, GBITnul jsem par plateb z KK CSOB, ale penize se ve prospech KK zatim nepripsaly, takze je ted mam vlastne strzene 2x. Nevite kdy by se mely pripsat? Diky
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 1. 9. 2021 09:09

Přečti si příspěvky fóristy minarjo v tomto vlákně na straně 408.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 9. 2021 10:22

@maphiosso:
Pokud mezi gbit a originální platbou byla lhůta krátká (ještě pending), tak na podkladové první kartě jen zmizí blokace, není třeba vratky. Ale ty píšeš o situaci spíš opačné, tedy že tam ještě vratka resp. storno blokace nedorazilo (zůstatek kk ČSOB nebyl navýšen o hodnotu gbit). Chce to trpělivost, vratka může trvat i týden (typicky 1-4 pracovní dny). V případě pouhého uvolňování (nezaúčtování) blokace klidně i 14 dní.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2021 10:50

minarjo píše:Je to častější než si myslíš, podobně to má třeba mBank a možná i jiné.

Další, kdo umí zobrazit kompletní informace o kartě, je třeba TWISTO.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 9. 2021 05:25

Lze nejak dostat bonusy z CSOB kreditky pres CRV krome plateb v eshopech?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 4. 9. 2021 21:15

Ve spojení s Curve připisují ČSOB kreditky (i debitky) body do Světa odměn například za výběry z ATM a za platby u obchodníků i e-shopech. Za Twisto, Revolut a spol. body nepřipisují.
Oficiálně má ČSOB sice Curve dlouhodobě ve výjimkách, nicméně poslední čtyři měsíce "normální" platby přes Curve fungují pro získávání bodů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jenda_s 5. 9. 2021 19:09

Jak se kouká Curve na výběr z ATM s podkladovou kartou Revolut? Je to bráno jako výběr z kreditky (tedy v základu do 200liber bez poplatku) nebo jako z debetky v domácí měně (tedy s FUP 10 výběrů)? díky za info.
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2021 19:59

Curve považuje obecně kartu Revolut za debetní. Usuzuji na základě toho, že s podkladovou kartou Revolut lze zaplatit Twisto, což s podkladovými kreditními kartami nejde, díky Fronted OFF. Osobní zkušenost ale s výběrem z ATM pomocí Curve s podkladovou kartou Revolut nemám.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod HNF-01 6. 9. 2021 07:18

Vybíral jsem před rokem a čtvrt a byl to z hlediska CRV výběr z debetky a z hlediska RVL platba na internetu, čili na něm to nesnížilo limit na ATM.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 9. 2021 09:39

Jen si dávejte pozor, aby transakce Revolutu nebyly na Curve dominantní. Nejeden člověk zde psal z osobní zkušenosti, že když Revolut transakce či výběry z atm u Curve převládají (výrazně, tj. běžných transakcí moc není), tak Curve kartu vypovídá (kvůli porušení podmínky cash recycling). Takových transakcí by zkrátka měla být ta menší polovina (ještě lépe jen 20-30%) z celkového měsíčního Curve objemu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tlamik5 7. 9. 2021 06:01

jakoubek61 píše:Stále nemám novou kartu za stávající, která expiruje 08/21. Dnes už jsem nezaplatil v Lidlu přes GP.
Má smysl si aktivovat virtuální kartu, jejíž údaje se mi zobrazují v aplikaci? Jde tato karta přidat do GP?

PS: Na podpoře mi oznámili, že karta byla odeslána 18.8. a že doručení mimo UK trvá 10 až 14 dní.

Mě v apce píše, že karta dorazí do 30.8. a pořád ji nemám
tlamik5
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka