Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 18. 1. 2022 12:40

Tak technicky udělá, ale banky (většina) už ví, o co jde a žádné odměny za tyto platby nedávají. Třeba Moneta mi k Revolutu / Curve automaticky přiřazuje kategorii platby jako "bankomat" :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 18. 1. 2022 12:49

logicky ano,
ale jestli Curve předává kódy transakcí, tak výběr z ATM zůstane výběrem
záleží na implementaci té které banky
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 18. 1. 2022 12:51

Pokud je v IB Hello bank platba přes Curve označena jako internetová , je to i bráno pro současný bonus 5% ?
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod franko_cz 18. 1. 2022 13:08

MirekM. píše:Není jednodušší naházet karty místo do Curve přímo do G-pay a pokud nechcete využívat G-bit Curve vůbec nepoužívat?

Není. Mně třeba nešla do GP přidat HelloBank KK, takže to obcházím přes Curve.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2022 13:39

Navstevnik123 píše:Tak technicky udělá, ale banky (většina) už ví, o co jde a žádné odměny za tyto platby nedávají. Třeba Moneta mi k Revolutu / Curve automaticky přiřazuje kategorii platby jako "bankomat" :)

KK mBank eShop odměny za takové "převlečené" platby dává. U toho výběru z ATM nejde ani tak o odměnu (i když KK ČSOB ji za to dává), ale o to bezplatně vybrat peníze z kreditního účtu (do limitu 200GBP měsíčně).

-- 18. 1. 2022 13:46 --

Vasek06 píše:Pokud je v IB Hello bank platba přes Curve označena jako internetová , je to i bráno pro současný bonus 5% ?

Všichni v to doufají, ale aktuálně to nikdo s jistotou neví. Diskutuje se o tom ve fóru Hello bank viewtopic.php?f=316&t=1258394&st=0&sk=t&sd=a&start=6255
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 1. 2022 14:42

@czpetr:
Nemusíš dělat nic, refund na podkladovou kartu v tomto případě selhání platby dorazí typicky za 1-5 pracovních dní, sám jsem to měl v lednu už dvakrát (rovněž platba Curve GPay, měli výpadek). To že tu platbu už Curve rozpoznala a zpracovala jako selhání poznáš například tak, že když v Curve appce tu platbu klepnutím otevřeš, tak dole v části kde se dělá gbit nebude možné gbit klepnutím provést, ale bude tam u toho text ve stylu "nelze, byl proveden refund" (viz foto kde to znění vidíš přesně). To znamená, že refund už je na cestě na podkladovou kartu.

@ostatní:
Pro kreditky mBank eshop i ČS stále platí, že použití Curve kvůli odměně má smysl: z transakcí běžných fyzických (na terminálu obchodníka) i bankomatových (výběr) udělá internetové s odměnou.
Přílohy
IMG_20220118_145909.jpg
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod EmKaape 18. 1. 2022 17:20

Zdravím, mám dotaz.

Protože mám FIo banku a chtěl bych používat náramek MiBand6 s NFC, tak musím zřídit Curve = budu platit poplatky v ČR za výběr z bankomatu nebo platit za platby u kasy firmě Curve?

A jak to je v zahraničí?
Děkuji.
EmKaape
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2022 17:34

Za platby u obchodníka se žádné poplatky Curve neplatí. Pokud budeš mít Curve kartu s českým BINem (nové karty jsou takové), tak žádné poplatky za výběr z bankomatu také nebudeš platit. V zahraničí to platí stejně.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 1. 2022 17:39

franko_cz píše:
MirekM. píše:Není jednodušší naházet karty místo do Curve přímo do G-pay a pokud nechcete využívat G-bit Curve vůbec nepoužívat?

Není. Mně třeba nešla do GP přidat HelloBank KK, takže to obcházím přes Curve.

To už není nějaký měsíc pravda, vyzkoušej znovu ... Dříve jsem to páchal s KK HB jako ty.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod beet 18. 1. 2022 19:36

Milos píše:
Navstevnik123 píše:Tak technicky udělá, ale banky (většina) už ví, o co jde a žádné odměny za tyto platby nedávají. Třeba Moneta mi k Revolutu / Curve automaticky přiřazuje kategorii platby jako "bankomat" :)

KK mBank eShop odměny za takové "převlečené" platby dává. U toho výběru z ATM nejde ani tak o odměnu (i když KK ČSOB ji za to dává), ale o to bezplatně vybrat peníze z kreditního účtu (do limitu 200GBP měsíčně).

Já na výběry z bankomatu používám Mall pay. Těch 200GBP je pro mě málo. Ale v nouzi, když není poblíž ČSOB bankomat by se to asi použít dalo.

-- 18. 1. 2022 19:39 --

Milos píše:Za platby u obchodníka se žádné poplatky Curve neplatí. Pokud budeš mít Curve kartu s českým BINem (nové karty jsou takové), tak žádné poplatky za výběr z bankomatu také nebudeš platit. V zahraničí to platí stejně.

Lze nějak jednoduše poznat český BIN na kartě? Mám teď novou Curve kartu, tak předpoklácám, že už český BIN mám. Ale dnes jsem platil asi 4x v obchodech a terminál na mě mluvil myslím 3x v angličtine.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2022 19:56

@beet: Zkus použít https://bincheck.io/, ale není to úplně stoprocentní. Případně zkus vybrat Curve kartou peníze z bankomatu ČSOB, ČS, MONETA, AIRBANK. Pokud po tobě bude chtít bankomat poplatek za výběr hotovosti zahraniční kartou, tak český BIN nemáš :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 18. 1. 2022 20:15

Já mám čerstvou Curve kartu a podle bincheck Issued By JSB PIVDENNYI, UKRAINE.
To nezní moc česky. Je někde seznam, ze kterých bankomatů u nás lze bez poplatku s takovou kartou vybírat?
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 18. 1. 2022 20:38

Určitě ATM v Čierne pri Čope za celnicí vlevo.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2022 21:01

Navstevnik123 píše: Je někde seznam, ze kterých bankomatů u nás lze bez poplatku s takovou kartou vybírat?

KB, RB, FIO
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2022 21:47

Seznam BINů MasterCard: https://www.mastercard.us/en-us/busines ... table.html

Curve kartám s "českým" BIN se tuzemské bankomaty (které jinak běžně účtují příplatky surcharge fee zahraničním kartám) nepokouší naštěstí účtovat příplatky za výběr, ani nabízet DCC (DCC na terminálech v cizině nabízí přepočet do CZK - bohužel tento nešvar se u poskytovatelů terminálů začíná objevovat i při platbě Google Pay/Xiaomi Pay i u nesmyslně nízkých částek, což neuvěřitelně zdržuje a akorát zvyšuje prostor na možnou chybu)...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka