Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jjrr 8. 2. 2022 07:28

Třeba se zobrazí později. GBiT v Lidlu bych ale nedělal, měl jsem s tím problém v jejich eshopu, peníze se z nové karty odečtou a na starou nepřičtou. A to samé při refundaci platby, Lidl tvrdil, že peníze refundoval, no na kartu nic nepřišlo, respektive přišlo, ale hned se to zas strhlo, chová se to nestandardně.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 2. 2022 12:47

bylo to v Penny, tam jsem s GBiT nikdy nemel problem
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod LubosD (novy) 8. 2. 2022 12:55

Takže výsledek mých pokusů je ten, že po objednání upgradu na Curve Black fakt přestane fungovat Google Pay. U většiny obchodníků je karta zamítnuta, stávající modrá fyzická funguje dál.

Zajímavé je, že s mým terminálem SumUp jsem přes Google Pay tou kartou zaplatil úspěšně.

Tomu tedy říkám upgrade.
LubosD (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jujec 8. 2. 2022 13:35

Mám dotaz pro zdejší zkušené odborníky - mám Curve, jsem v Itálii. Jako podkladovou kartu dám debetní kartu Aibank k EUR účtu, podkladová karta bude nastavená jako EUR. Chápu to dobře, že mohu 10x vybrat zdarma v Itálii z bankomatu, nebo to funguje jinak?
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Raptor 8. 2. 2022 14:53

SumUp terminály jsou zmetky - blokují všechny cashback operace.
Raptor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 2. 2022 16:33

@jujec, záleží hodně na konkrétním italském bankomatu. Curve ti nic účtovat nebude, ale mnohé bankomaty (ostatně i u nás už to je většina) zpoplatňují výběr zahraniční kartou (u nás řádově 125-200 Kč). Na částku poplatku v eurech by tě nicméně na displeji bankomat upozornil, můžeš pak transakci stornovat a zkusit případně jiný, od jiné banky. Zda narazíš na bankomat s poplatkem zcela nulovým, nebo jen levnějším, to těžko říct.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 2. 2022 16:40

LubosD (novy) píše:Takže výsledek mých pokusů je ten, že po objednání upgradu na Curve Black fakt přestane fungovat Google Pay. U většiny obchodníků je karta zamítnuta, stávající modrá fyzická funguje dál.
Takhle to funguje (spíše tedy nefunguje) při každé výměně karty, nicméně hned jak Curve vydá novou kartu, tak se v aplikaci objeví nové číslo virtuální karty (fyzická karta bude doručena se stejným číslem, jen s jinou dobou platnosti a CVC) a tu už zaregistrovat do Google Pay lze. Do aktivace nové fyzické karty by mělo jít platit i původním plastem.
jujec píše:Mám dotaz pro zdejší zkušené odborníky - mám Curve, jsem v Itálii. Jako podkladovou kartu dám debetní kartu Aibank k EUR účtu, podkladová karta bude nastavená jako EUR. Chápu to dobře, že mohu 10x vybrat zdarma v Itálii z bankomatu, nebo to funguje jinak?
Bez poplatku je celkem měsíčně 10 "domácích" (měna výberu je shodná se zvolenou měnou podkladové karty) výběrů z podkladové debetky, takže pokud jsi tento měsíc nevybíral z bankomatu, pak výběrů máš deset (pokud si provozovatel bankomatu nic nepřirazí). Pokud bych 5 výběrů využil pro výběr z bankomatu v ČR z podkladové karty nastavené na CZK, tak v eurozóně můžu využít dalších 5 z podkladové karty v EUR, není to pro každou měnu zvlášť. Akorát nevím, jak je Curve vstřícná k častějším výběrům z bankomatu, zřídka vybírám více, než jednou do měsíce (snad by nějaký jednorázový výkyv na dovolené vadit až tak nemusel)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod LubosD (novy) 8. 2. 2022 16:57

Takhle to funguje (spíše tedy nefunguje) při každé výměně karty, nicméně hned jak Curve vydá novou kartu, tak se v aplikaci objeví nové číslo virtuální karty (fyzická karta bude doručena se stejným číslem, jen s jinou dobou platnosti a CVC) a tu už zaregistrovat do Google Pay lze

Do GP jsem tu novou zaregistroval hned a nefungovala. Tak jsem tam dal tu starou a ta teď už taky nechodí (předtím chodila). Evidentně tam mají renonc, že to GP přestane chodit, dokud nepotvrdím fyzické přijetí nové karty.

Ostatně něco takového mi napsala i podpora >:-(
LubosD (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 2. 2022 17:43

Pak je to chování docela zajímavé, co si vzpomínám, tak Curve karta mi končila v prosinci 2021 a hned, jak se mi v aplikaci ukázala nová virtuální karta, tak mi placení v Google Pay přestalo fungovat - novou jsem si nicméně bezprostředně neaktivoval, protože mi poslali Commercial, tak jsem si přes podporu požádal o vydání Personal (předtím jsem měl taky Personal), do konce roku platil původním plastem, ale nová Personal mi byla doručena až po Novém roce, ale do Google Pay jsem si ji zkusil přidat už předtím a fungovala (ale popravdě už si nevzpomínám, jestli jsem Google Pay zkoušel i něco zaplatit, zkoušel jsem (úspěšně) přes Xiaomi Pay).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 10. 2. 2022 18:51

Mne uz nefunguje pres 3 mesice. Chci vybrat z CSOB kreditky a vzdy bankomat napise, ze byl prekrocen limit a v aplikaci Declined. Fakt nevim, co s tim je.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 10. 2. 2022 19:28

curve chat support ti pomuze, jakkakoliv opravnena osoba v csobcku ti taky pomuze.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 10. 2. 2022 19:39

@esquire: A použít jinou podkladovou kartu jsi třeba zkoušel? Pokud ano a chovalo se to stejně, tak už jsi měl dávno kontaktovat podporu Curve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hannys85 11. 2. 2022 17:08

Konečně se mi dnes zobrazily limity Curve a nyní jsem pochopil proč mi to každou platbu zamítá. Dostal jsem limity nového zákazníka (15 000 ročně), což jsem využil hned po té, co mi přišla letos nová curve karta (výměna na český BIN).
To jsou fakt dobří magoři, zákazníkem jsem dlouho, ale výměna karty jim v systému způsobila, že mě vedou jako nového zákazníka, ale zároveň mě vůbec nevyzývají k ověření, tak jak píší v help centru u těch startovních směšných limitů. V aplikaci se mi prostě nezobrazuje "Begin identity verification". Tak snad něco mou špatnou angličtinou sesmolím a jsem zvědav na jejich reakci.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 11. 2. 2022 17:28

Jako nového zákazníka tě neberou, jen tam prostě mají trošku bordel s nastavením limitů při obnově nebo výměně karet. Loni jsem obdržel obnovenou kartu (Commercial s UK BIN, stejný typ jaká byla původní) a obnovená karta měla také nížší limity. Nicméně stačilo napsat na support Curve a do 5 dnů mi limity zvedli zpět a za vzniklou chybu se omluvili.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 11. 2. 2022 21:27

Tak jsem napsal na podporu a limity upraveny. Zrejme to bylo tou obnovenou kartou.
esquire
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka