Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Marus 11. 2. 2022 20:58

Ahoj, potřebuji anglickou Curve z důvodu Samsung pay. Ani za nic mi ji nechtějí dát. Respektive mi ji vydají na anglickou adresu, ale za cca měsíc se jim to nějak spáruje, kartu mi bloknou a mermomoci mi nutí českou, která je mi k prdu.
Jak tedy udělat to, abych měl anglickou a oni mi ji neblokli?
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jjrr 12. 2. 2022 01:57

To nepújde, přejdi snad raději na Google Pay.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pivinecek 12. 2. 2022 07:22

No ja mam uz druhou Curve s anglickym BIN, ceskou mi nevydali. Mam od zacatku adresu bydliste v Mnichove a dorucovavi v ČR. Kdyz chci v apce zmenit Mnichovskou adresu, tak to nejde.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 2. 2022 09:20

Taky mám už druhou Curve Blue (commercial) s anglickým BINem, normálně evidovanou na českou adresu bydliště.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 2. 2022 20:44

MirekM. píše:Dnes jsem platil v Lidlu menší částku G-pay s kartou Curve, v Curve s nastavenou podkladovou kartou Air s dostatečným limitem pro internetové platby.
Platba v Lidlu proběhla, platbu vidím v G-pay u karty Curve, ale v Curve na podkladové kartě Air platbu nevidím a ani ji nevidím v IB Air ke kartě. Prošel jsem pro sichr i další karty v Curve, ale platba na žádné další připojené kartě také není uvedena.
Nevím, co si o tomto případu mám myslet.

Od platby 27. 1. do dnešního dne (14. 2.) platba na podkladové kartě nestržena, i když jsem podkladovou kartu nechal otevřenu pro platby na Internetu s dostatečným limitem a zůstatkem pro stržení platby. V Curve nemám žádnou výzvu k umožnění stržení platby z jiné karty. Asi platba nikomu nechybí. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 2. 2022 21:00

U Globusu mi to jednou trvalo beze dne měsíc, než bylo strženo. Dočkej času...a když se nedočkáš, neřeš to :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 2. 2022 21:34

Nebudu, mně peníze G-pay ani Curve nedluží ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mareka 14. 2. 2022 22:21

Dosud vždy Curve strhla peníze z podkladové karty rychle, ale teď jsem měl podobnou prodlevu: platba 25.11. byla v Pending až do 10.2., kdy se teprve naúčtovala na podkladové kartě.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maruneta 17. 2. 2022 11:43

Jsem schopny z Curve / podkladove karty vyčíst kód transakce? Používám back in time pro cashback na crypto.com a rad bych to dělal jen na věci, kde to dává smysl.
maruneta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 17. 2. 2022 11:49

Ne. Navíc se může cashbackem kód změnit.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Raptor 18. 2. 2022 11:24

No mi by se líbilo, kdybych měl možnost nějak zobrazit MCC použité při platbě. Ideálně původní i to, které nakonec Curve poslalo.
Raptor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2022 11:43

jjrr píše:Navíc se může cashbackem kód změnit.

Curve ani GBIT nijak nemění MCC kódy u plateb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 2. 2022 12:13

Ale mění, když dělají GBiT manuálně.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Raptor 18. 2. 2022 13:30

Curve MCC mění, díky tomu právě prochází různé cashbacky třeba na Crypto.com (nově Cronos) kartě.

Problém ale je, že mění jen některé a naopak právě neprocházejí cashbacky třeba přes SumUp terminál.
Raptor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2022 15:30

Několikrát se zde psalo, že Curve nemění MCC kódy, psal to například @minarjo. A i Curve uvádí, že MCC kódy přímo předává bankám: "Finally, it’s worth noting that we pass through the Merchant Category Code (MCC) to your card issuer to let them know the type of transaction you’re making.", viz. https://help.curve.com/en_us/how-does-c ... -H1pbBunIO

Pokud má tedy Crypto nějaký MCC kód ve výjimkách pro cahsback, tak zabalení takové platby do Curve nepomůže k získání cashbacku. Osobně jsem to dříve zkoušel třeba s Twisto platbami, za které Crypto nedává cashback.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka