Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod b00n 5. 3. 2022 20:44

Proč má podle těch tabulek nový zákazník ATM limit 15000,- Kč a ověřený zákazník jen 6000,- Kč ?
b00n
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 3. 2022 21:59

Tipoval bych, že v té tabulce je denní ATM limit 6000Kč uveden nesprávně. Třeba na předchozím příspěvku je vidět, že @jjrr má denní ATM limit 30000Kč, mě appka ukazuje limit 1000GBP (mám kartu s anglickým BINem). Nebo je tu někdo, kdo má ověřený účet a denní ATM limit jen 6000Kč?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 3. 2022 22:57

Ano, treba ja...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 3. 2022 23:37

Také mám denní atm jen 6000 (měsíční 90 tisíc). Nevadí mi to, tuto denní částku z atm přes Curve nevyberu ani za měsíc, už jsem od hotovosti dost odvykl :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 6. 3. 2022 00:07

Hmm, to je zajímavé. Takže údaje v tabulce limitů platí, přestože je podivné, když nový zákazník má vyšší ATM limity než ověřený zákazník. Naštěstí Curve umí limity individuálně navyšovat, stačí napsat na support.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod eetg 6. 3. 2022 07:10

Já také 6000 CZK.

Obrázek

Možná to je proto, že výběry hotovosti právě moc nedělám, za celý rok zpět jsem nevybral ani 7000 CZK.
eetg
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 3. 2022 11:41

Mám úplně stejné všechny limity jako @eetg. A ano, komu stačí, u toho nemá Curve důvod navyšovat. Skrz Curve měsíčně mám útratu jen cca 5 až 25 tisíc Kč, z toho vždy přes 80% jsou skutečné útraty u obchodníků, zbytek bankomat, ostatní transakce mám mimo Curve (zejména kreditka mBank Plus, kde zapojení Curve není pro zachování odměny možné). Takže stačí bohatě a komu ne, ten si o navýšení napíše.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod b00n 6. 3. 2022 21:51

Tomu rozumím, že to někomu stačí. Mě jen zaujalo, že jako nový neověřený zákazník máš prý limit 15000,- a až se ověříš tak 6000,- což by bylo trochu postavené na hlavu. :)
b00n
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trinchin 7. 3. 2022 10:19

Ty kurzy PLN jsou šílené z pátku 4.3. 5,49974. Měl jsem několik plateb a všechny tímto tragickým kurzem. Podklad byla KK VISA UCB. Mohlo to mít vliv? Pomůže pokud udělám Gbit na třeba Hello KK, nebo MallPay?

Mám to brát tak, že už se Curve nevyplatí použít pro platbu v cizí měně? Nebo to bylo nějaké dočasné "selhání"?
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 3. 2022 11:41

Podkladová karta na kurz Curve nemá vliv. Ten kurz 5,49974 je čistý MC kurz z předchozího dne 3.3., který platil ještě asi i v čase tvých plateb dne 4.3. Aktuální MC kurz je 5,43393 a je to kuz ze dne 4.3., nový kurz bude vyhlášen až někdy během dnešního dne. Stejný kurz má aktuálně i KK Hellobank, její kurz je platný od 05.03.2022 21:13 do vydání dalšího kurzovního lístku. GBIT na KK Hello pomůže, ale lepší by byl GBIT na kartu Revolut, který má aktuálně kurz 5,2065.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 3. 2022 12:48

trinchin píše:Ty kurzy PLN jsou šílené z pátku 4.3. 5,49974. Měl jsem několik plateb a všechny tímto tragickým kurzem. Podklad byla KK VISA UCB. Mohlo to mít vliv? Pomůže pokud udělám Gbit na třeba Hello KK, nebo MallPay?

Mám to brát tak, že už se Curve nevyplatí použít pro platbu v cizí měně? Nebo to bylo nějaké dočasné "selhání"?

Viz me posty na predchozi strane. Vsechny me PLN platby jsem GBiTnul na Revolut(nic jineho nema vyznam, ty tragicke kurzy maji MC/VISA, proste je prirazka kvuli vojne na UA, Revolut ma spotovy kurz)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 7. 3. 2022 14:45

dnes jsem na sjezdovce v CZ nezaplatil přes GPay Curve kartou. Dal jsem tomu 3 pokusy, 2x s KK ČSOB, jednou s eShop. K podkladové se to vůbec nedostalo, podle mě to skončilo u Curve. Terminál chtěl DCC, volil jsem F4 CZK.
Nakonec zaplaceno přes GPay přímo KK ČSOB. Že by nějaké nastavení platebního terminálu, že cizí kartě neumožní platbu v CZK? Ještě že za mnou byl jediný člověk.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 7. 3. 2022 16:21

Hi, it's Adam here.

Thanks for reaching out and I'm sorry you've had a few declines.

I've checked your account and it looks like your cards were declined due to a connection error or a faulty payment terminal. This means that the information sent by the merchant's payment terminal wasn't accurate and couldn't be authorised.

I'm really sorry about that, it's not very common but it happens sometimes. Feel free to try the transaction again.

Terminál tam používají pořád, kamarád přede mnou standardně zaplatil na poprvé. Mě to pak přímo GPay - KK ČSOB proběhlo pravda až na druhý pokus, v telefonu bylo něco jako zkontrolujte si zprávu od (myslím) GPay. Další pokus prošel.
Snad v tom zas nejsou ty jejich rozhašené limity, ale 1750 Kč by snad projít mělo kdykoliv.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 7. 3. 2022 21:43

Ještě k těm kurzům, aktuální čistý MC kurz je 5,328 a HB na webu uvádí 5,434 jako karetní kurz platný od 07.03.2022 16:13. Tedy stejný kurz, jaký uváděla i dnes dopoledne a byl to kurz platný od 5.3. 21:13, neboli čistý MC kurz z pátku. Ví někdo, v kolik hodin standartdně mění kurzy MC a v kolik hodin mění standardně kurzy HB?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 3. 2022 21:45

MC mění kurz ve 3pm EST.
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka