Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 2. 2023 21:42

Áno to viem, ale niekde som čítal, že treba pred tým ako prejdem na nižší program napísať podpore, že si chcem nechať Metal kartu a malo by možné si ju nechať aj na Black dajme tomu, no maximálne typujem potom do konca platnosti tej karty. Takže to vyskúšam, a ak to nevýde no čo už, narobím. Aj tak úplne mi príde nepochopiteľné a zbytočné aby Free, Curve X a Black mali rozdielne karty, podľa mňa by určite stačila jedna karta pre plány čo som vymenoval a zvlášť pre Metal keďže je to kovová karta.

Mne síce zatiaľ pripísalo všetko, ale spozoroval som, že niekedy prípíše instantne a inokedy aj o pol hodinu či až pár hodín. Ale prekvapivo mi raz dalo cashback aj za takú platbu, presnejšie mám Tesco a bol som v trafike a tá trafika mala v názve tej platby Tesco tak mi to započítalo a dalo cashback aj keď reálne to nebolo v Tescu no v trafike v Tescu :D :D

A faaakt ako som už písal vyššie neoplatí sa vôbec Metal. Keby sa mi nevracalo mesačne z toho 12€ tak určite do toho nejdem v plnej sume 15€. Keďže viac prerobím ako získam na tom niečo.

Ja by som fakt aj potom najradšej prešiel aj na Free, ale úplne do dokašlali a dosť osekali ten základný plán, úplne tým zabili svoj koncept viac kariet v jednej. Ako síce pri free sú to 2 karty v jednej, ale to je málo. (aspoň pre mňa)

Už keď to zmenili som bol nútený prejsť na Curve X síce pekné od nich aspoň, že mi ponúkli vtedy zľavu na jeden rok a vyšlo to na 1,99€ mesačne.

Celkovo si, ale myslím, že by si Metal zaslúžil pri tej cene ten 1% cashback na všetky platby keď už tak aby sa to oplatilo, kľudne aj keby len v crypte, ale takto obmedziť to na 6 obchodníkov, podľa ich výberu je slabota :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 27. 2. 2023 23:59

je tady vůbec nekdo komu ta Metal karta funguje v google pay ? koukám že nás tu je vícero co jim ta karta nefunguje. dokud to bylo free a nez to zpoplatnili ty GBity tak to v google pay ta karta normalne fungovala
no vono co metal, fungujou i jiné verze nekomu po změně na vyšší plán v tom google pay ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 28. 2. 2023 00:50

Já přecházel z bezplatné Curve na Curve X a karta mi v GooglePay normálně funguje (aktuálně tedy nefunguje, jelikož mám kartu měsíc zablokovanou ze strany Curve).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod HNF-01 28. 2. 2023 08:58

Metal mi v GPay funguje
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 28. 2. 2023 23:46

jir.vesely píše:Toto mohu potvrdit. Curve používám jako primární kartu na placení, Revolut tím už dlouho nedobíjím a ty výběry jsou tím pádem v řádu procent, i když vybírám pouze přes Curve s kreditkou. A doteď žádné problémy.

Přes CRV platím měsíčně 2+ mil. Kč a cajk. Jen platby, výběry mám za celý rok asi 500 Kč (pět set korun). Ale je potřeba dodat, že to není Revolut a podobně. Ovšem jeden obchodník, který poskytuje službu SIPO, tam je :mrgreen: Pro CRV je to však klasická platba a tedy pro ně bezpečná.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jjrr 1. 3. 2023 17:05

To já měl výběry z bankomatu nulové již několik let a stejně mi účet blokli. Revolut jim vadí no. Ale kdyby ho třeba za trest zrušili, neřeknu nic, jenže oni ho blokli 16.6.2022, stále zkoumají dodané dokumenty a nereagují. Je to už přes 8 měsíců.
:roll:
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod iguka 3. 3. 2023 10:57

zkoušel jsem přes curve vybírat z bankomatu hotovost v korunách z debetky unicredit, ale platba je vždy zamítnuta, nevíte čím to je?
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod .void 3. 3. 2023 11:25

Jaké máš na své debetce UniCredit nastavené limity pro platbu MO/TO? Po založení účtu jsou většinou nastaveny na nulu a tím pádem jsou takové platby zablokované.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iguka 3. 3. 2023 11:33

všechno mám povolené, limity pro platbu na netu 100 tis.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod .void 3. 3. 2023 11:37

Standardní limit pro platby na internetu je jenom pro platby, které jsou ověřovány přes 3D Secure (pomocí aplikace SmartBanking). Předtím šlo vidět limit pro platby na MO/TO i přes Internet Banking ale teď to dali z nějakého důvodu pryč (lze se dostat k těm datům, ale musí se v tom hrabat). Já bych volal na linku a zeptal bych se na MO/TO limity ke kartě, a pokud budou nulové, tak je rovnou tam navýšit.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 3. 3. 2023 11:43

MO/TO není to internetová platba. Musí se povolit přes infolinku.

https://www.unicreditbank.cz/cs/popuped ... modal.html

Z důvodu bezpečnosti jsou všechny platební karty uzamknuté pro platby na internetu nebo pro platby bez přítomnosti karty (např. telefonické objednávky, tzv. MO/TO platby).
Pro otevření Vaší karty pro tento způsob placení kartou kontaktujte Infolinku +420 221 210 031
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iguka 3. 3. 2023 12:20

máte pravdu, děkuji, je třeba zavolat na infolinku, měl jsem na mo/to nula
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 6. 3. 2023 13:40

Nemáte prosím někdo zkušenosti s tím, jak dlouho tvrá proces, když by se uzavřel Curve účet a následně se požádalo znovu o založení účtu (karty) nového?
Jde mi o to, že v rodině máme změnu příjmení a Curve support (po opakovaných verifikačních kolečkách přes tu jejich externí firmu, která jim to zastřešuje) nebyl schopen tento problém přes jeden rok vyřešit. Tak mě napadlo, že tohle by možná bylo rychlejší řešení.
tulum
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka