Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SamerLP 16. 1. 2024 19:00

Aha, tak to potom asi radšej kašlem na to :D keďže by som musel vždy písať podpore tak by som musel asi zbierať aj bločky. A to úprimne by som na to zabúdal, keďže nikdy si neberiem bloček za kávu, načo by mi bol :D

Taktiež keďže tam chodím párkrát za týždeň, to by sa mi nechcelo stále písať podpore aby mi pripísali cashback.

Ja inak nechápem prečo nemôžu mať ako všetci ostatný celý názov, ale musia to takto skratkami, ale zároveň je škoda, že Curve nemôže pridať nejako aby rozpoznalo aj alternatívny názov prípadne. Toto je inak problém si myslím, niekedy ak sa jedná aj o franšízu, kedy je šanca tiež, že nakúpiš niekde, ale terminál má názov úplne iný ako obchod kde nakupuješ.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 17. 1. 2024 20:30

Od 15.11. je Curve k ničemu.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 17. 1. 2024 21:51

Proč?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 17. 1. 2024 22:22

čulibrk píše:Od 15.11. je Curve k ničemu.

Jak pro koho. Pro mne je to stále hlavní karta a mám na ní přivázáno dalších 20+ karet.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod čulibrk 17. 1. 2024 22:25

Tak proč je dobrá?
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 17. 1. 2024 22:34

Tiež nemôžem súhlasiť s tým tvrdením. Za mňa tiež používam ako hlavú kartu. Najväčšiu výhodu má pre mňa GBIT. Keďže musím mesačne na jednej karte minúť aspoň 250€ tak miniem ich a následne spravím GBIT na druhú kartu kde mám cashback, a pri tej prvej karte sa mi tie platby rátajú aj keď sú refundované.

Taktiež aj to, že neplatím žiadny poplatok za platbu v inej mene, prípadne aj vysoký limit na výbery z bankomatu ak niekedy naozaj nutne potrebujem hotovosť a môžem teda využiť hocijaký bankomat.

Ja si skôr myslím, že pri mojom využívaní Curve je blbosť, že si platím Metal. Síce našťastie počas jedného roka platím starú cenu 14,99€. Ale je to moc na to, že to nevyužijem všetky výhody. Po pár mesiacoch používania Metal mi došlo, že úplne by mi stačil Black za 9,99€. A keďže teraz má už Black aj tých 6 retailerov na cashback čo by mi tiež stačilo tak o to dôvod viac prejsť na Black. Zároveň ani tá Metal karta nie je ničím výnimočná, je pekná, ale to je tak všetko, stále je to karta :D

Aby som ešte nezaudol tá najväčšia výhoda pre mňa je aj to, že keďže si prepínam medzi kartami v aplikácii tak mi stačí v peňaženke len jedna karta. Samozrejme, dnes už toto sa dá vyriešiť aj tak, že mám všetky karty pridané do ApplePay/GooglePay, avšak niektoré banky ho nepodporujú a Curve je riešenie. Zároveň aj keby som tie karty mal pridané všetky v ApplePay/GooglePay tak ak chcem využiť fyzickú kartu, tak ich musím mať v tej peňaženke, nestačí mi jedna ako v prípade Curve karty.

Napadá ma, že myslel "Curve je k ničemu" jedine z dôvodu, že ak nezaplatíš si tak nemáš výhody. Kedysi predsalen Free plán nebol tak osekaný, ak si dobre pamätám tak keď som sa registroval tak vtedy Free mal neobmedzený počet kariet, asi aj GBIT-ov, a 200€ limit na výber z bankomatu a aj nejaký väčší limit na platby v inej mene. Dnes kto chce presne tieto isté výhody, tak jedine platiť si Black, ale aj tak si myslím úprimne, že mesačne tých 9,99€ za to stojí a nie je to veľa. Tie peniaze by človek minul tak či tak na niečo iné :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 17. 1. 2024 22:48

čulibrk píše:Tak proč je dobrá?

- Kombinace soukromých a firemních karet v jedné aplikaci.
- 20+ karet na jednom místě, včetně zahraničních
- Podpora Google Pay, Apple Pay, Fitbit, Garmin, Xiaomi, Huawei, Swatch Pay
- Cashback 1 % u 6 řetězců (takže s podkladovoiu kartou to jsou už 2 %)
- Vysoké limity (600 000 Kč denně)
- Skvělé kurzy (i lepší než Revolut)
- GBIT 90 dnů, takže zaplatím kartou, kde mám nějaké peníze a pak hodím zpět na tu, kde mám cashback (a kde jsem zrovna peníze třeba neměl)
- Zhodnocení mé investice 100 GBP, které jsem jim dal :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bodyczech 17. 1. 2024 22:56

Ty jsi ale naprostý extrém "dojiče". Pro běžného Frantu free varianta skutečně ztratila význam... omezeně snad GBiT, pro mě vcelku k ničemu a dejme tomu navýšení počtu karet, když má člověk jako já plný Wallet... Takže čulibrkově hodnocení rozumím.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 18. 1. 2024 06:11

Hlavne ten support je strasny. Bloknou kartu, vyzadaji si dokumenty, neco se jim nelibi, tak dal nekomunikuji. Po mne chteli porad nafotit uctenky z obchodu a pres to nejel vlak, nedokazali pochopit, ze je nemam, ze si uctenky za nakup potravin v supermarketech neschovavam. Po asi dvou ketech blokace jsem to vzdal a dobrovolne zrusil.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bond2 18. 1. 2024 08:47

Já už jedu jen Zlatý účet RSTS (nejde už založit) ---> SIPO každý měsic ---> Curve s podkladovou KK ĆS. A 1 % vratka všude při podkladové KK ČS. Zbytek je vo ničem, když nemáš velké obraty jako Dalich. Na dovolenou stačí Revolut nebo mBank Svět. Loni jsem si kurzy porovnával a 0,4 % (4 kč na 1000 Kč) mě na dovolené už nerozhodí.
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 19. 1. 2024 17:51

Díky Dalichu za shrnutí. No, já utratím kartou tak 6-7000 Kč/měsíčně, tak ani jednu tu výhodu nevyužiju, když už se teď nedají tahat bonusy karet přes výběr Curve kartou v bankomatu.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 19. 1. 2024 19:08

Bond2 píše:Já už jedu jen Zlatý účet RSTS (nejde už založit).

Rvu si pleš z hlavy, že jsem jej tehdy nezaložil...

-- 19. 1. 2024 18:10 --

... píše:Hlavne ten support je strasny. Bloknou kartu, vyzadaji si dokumenty, neco se jim nelibi, tak dal nekomunikuji. Po mne chteli porad nafotit uctenky z obchodu a pres to nejel vlak, nedokazali pochopit, ze je nemam, ze si uctenky za nakup potravin v supermarketech neschovavam. Po asi dvou ketech blokace jsem to vzdal a dobrovolne zrusil.

Souhlas. I mně se tak 2x ročně stává, že mi z minuty na minutu CRV přestane fungovat a je zablokovaná. Pak tak za 3-4 dny přijde e-mail s AML, pak týden nic a pak se rozjede. 14 dnů offline standard.

-- 19. 1. 2024 18:11 --

bodyczech píše:Ty jsi ale naprostý extrém "dojiče". Pro běžného Frantu free varianta skutečně ztratila význam... omezeně snad GBiT, pro mě vcelku k ničemu a dejme tomu navýšení počtu karet, když má člověk jako já plný Wallet... Takže čulibrkově hodnocení rozumím.

Pro běžné lidi CRV má omezený význam. Může to být alternativa, ale ne asi hlavní karta.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod George_76 26. 1. 2024 00:06

Zdravím, protože jsou na supportu neschopní zeptám se tady. Je nějaká možnost jak zprovoznit curve card v google wallet ve smart watch, konkretne google pixel watch2? Zhavaruju vzdy na tom, ze chce karta autorizaci pres SMS, ktera mi nikdy neprijde... Do telefonu jsem kartu taky takto nedostal, tam to slo ale primo z aplikace Curve, jenze timto zpusobem uz pak nedostanu kartu i do hodinek... V supportu mi s tim nepomohli :/ Díky za radu.
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 26. 1. 2024 04:32

Mozna vypnout na mobilu RCS, jestli mas Android? To je ale slozite a chvili to trva, nekdy i mesice.
Mozna jednodussi strcit SIM do nejakeho stareho tlacitkoveho telefonu, ktery nepodporuje RCS? Pak by se RCS melo po nejake dobe vypnout samo.
https://infoek.cz/nefunguji-vam-sms-zpravy-2022/
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod George_76 26. 1. 2024 09:28

Mne ale jinak SMS chodí, jen tahle mi nepřijde. podle toho navodu jsem vypnul RCS chaty, nastavil jinou aplikaci pro SMS a stejne tahle potvrzovaci SMS od Curve neprijde...
Naposledy upravil George_76 dne 26. 1. 2024 10:07, celkově upraveno 1
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka