Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 15:00

Podle mě by se měl brát za zahraniční transakci. A máš placený tarif Curve? U bezplatného tarifu ta odměna 1% za zahraniční transakce není, viz. https://help.curve.com/en_us/1-interreg ... -HkKqqk_YA
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 28. 12. 2024 20:19

Tiež sa tam píše:
This means if you make a transaction outside the Europe region (as defined by Mastercard) using your Curve card, and a currency conversion has occurred, some sweet cashback will be making its way to your Curve Cash balance

Platba musí byť teda mimo regiónu Európy. Lenže z vlastnej skúsenosti čo objednávam z Aliexpress pravidelne, pri platbe mi píše lokáciu Luxembursko. Čiže v tomto prípade keďže sa jedná o krajinu v Európe tak nevzniká nárok na cashback.

Na Aliexpress sa dá inak ušetriť aj inak. Platiť v USD, a pri Curve karte vychádza MasterCard kurz USD>EUR výhodnejšie ako keby som platil u Aliexpress priamo v EUR. Neviem síce, či kurz USD>CZK bude na tom podobne, ale zistíš to jednoducho, že najprv si nastav cenu na CZK a potom na USD a porovnaj čo vyjde lacnejšie. Teoreticky by malo, keďže je otázne podľa akého kurzu prepočítava Aliexpress, ale zjavne výhodný nebude.

Aj keď niekedy je rozdiel 10 až 30 centov za objednávku tak pri viac objednávkach sa to určite oplatí ušetriť. Možno nevýhoda je potom ak náhodou ti niečo nepríde alebo požiadaš o refund, vrátia ti to v mene v akej si platil, čiže USD. A potom je možné, že pri aktuálnom kurze USD>EUR je šanca, že dostaneš menej ako si zaplatil.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 20:39

Jsem si myslel, že Aliexpress má platební bránu v Číně.

Ceny v USD skutečně vycházejí nejlevněji. Když ale při platbě použiji třeba kreditku Mall, která vrací 2% z internetových plateb, tak výhodněji vychází platba v CZK. Aliexpress totiž pro přepočet ceny z USD na CZK nebo EUR používá celkem dobré kurzy.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 29. 12. 2024 17:38

jj, platim tam v usd, a mam placeny curve tarif
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 1. 2025 11:11

Ma nekdo vyzkousene, jestli se platby provedene CRV/CSOB KK pocitaji do obratu vedeni CSOB KK zdarma(povinnych 3000Kc/mes)?

Protoze u CSOB KK skoncily cashbacky a nemusel povinny obrat resit pres Revolut(nechci je zbytecne drazdit nabiti kreditkou a vyber z ATM/prevod na bu, protoze prichodem T212/Partners RVL defakto nebudu na platby/smenarnu pouzivat a vylucny cash recycling mi dlouho tolerovat nebudou), uvazuji o platbe v kombinaci s CRV a pote GBiT na T212(kde mam 0,5%CB)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2025 11:31

Pokud se od dubna 2024 něco nezměnilo, tak se platby přes Curve počítají do povinného obratu 3000Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 16. 1. 2025 09:06

O víkendu jsem provedl zase tři platby Curve jako podklad kreditka ČSOB všude mi naúčtovali víkendový poplatek. Včera jsem provedl u všech plateb GBIT na kartu od mbank msvět a všechny poplatky mi vrátili a nebo lépe řečeno neúčtovali.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 1. 2025 10:31

Ano tak je to spravne. A protoze kurz CZK se oslabil, jeste si nejake procenta vydelal na kurzovem rozdilu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 16. 1. 2025 10:35

Kurz zůstal stejný ten se neměnil, jenom mi nepočítají ten poplatek už asi po stopadesáté :)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 1. 2025 11:08

To je znama funkce, tak lze prave obejit vikendovy priplatek, nasledne udelat GBiT vikendove platby v pracovni den.

Mne kurz prepocitalo na aktualni - kurzove ztraty, resp. zisky jdou na triko CRV.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod russo23 22. 1. 2025 16:37

zdravim, rad by som sa spytal ci mi viete niekto poradit. potrebujem pouzit CSOB SK kartu cez xiaomi pay NFC ale to nie je popdporovane. docital som sa ze je mozne vyuzit Curve kartu.

potrebujem ale vediet ako sa bude tvarit platba cez Curve za ktorou je CSOB karta na bankovom vypise. napriklad ked nou zaplatim v Lidli ci na vypise bude vidno Lidl alebo CurveXYZ ?

dakujem

EDIT: ak to chapem spravne tak CRV - Lidl - Vilnius?

The transactions made by Curve on your card are classed as eCommerce (online) transactions, with "Curve" as the merchant.

Transactions will appear on your statement as 'CRV - Merchant Name' with the location of the transaction set as LONDON or VILNIUS (that depends if you're based in the UK or in the European Economic Area).
russo23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 22. 1. 2025 16:55

Ano, v popisu platby na výpisu bude CRV*Lidl DUBLIN a platba se bude tvářit jako internetová.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 26. 1. 2025 16:58

Dnes jsem si platil předplatné ChatGPT a po minutě od zaplacení mi přišel email s názvem:
"Curve Protect - Account Blocked For Your Protection"

a v textu emailu je: Curve Protect Alert️: Your Curve Card Has Been Suspended
Date of transaction: 2025-01-26
Merchant: OPENAI
Amount: USD XX.00

If it was you who made this purchase, then you should have received a notification from Curve to confirm it was you who made this purchase. If it wasn't you, or you did not receive a notification to confirm the purchase, please report this activity by either filling in the Customer Support Form or contact us at support@curve.com.

Curve appka ohlásila akorát úspěšnou transakci, ale žádnou chybu, suspendaci, blokaci,.. nevidím. :-)) Normálně si můžu zobrazit card details, zobrazit PIN atd.

Vůbec nevím, co to má znamenat, když v appce se tváří vše normálně. Setkal se s tím někdo? Raději jsem se nepokoušel zaplatit něco jiného, jestli je karta aktivní.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 1. 2025 17:35

Při placení ti došla nějaká hláška na potvrzení platby, kterou jsi potvrdil?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 26. 1. 2025 17:44

Přišla mi klasická notifikace co chodí, když zaplatím, kde je info o částce a marchantovi, ale tam jsem neviděl, že se má něco potvrzovat. Občas chce Curve potvrzení třeba formou App nebo SMS, ale to vybehně přímo v platební bráně ať autorizuji platbu.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka