Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 1. 2025 19:59

Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 2. 2025 18:15

Asi se to uz resilo.
Zmena podkladove karty asi nema vlyv na vratku? Refundace se pripise na puvodni kartu i kdyz v apce je podkladova karta jiz zmenena?

Dale prepokladam, ze kdyz se provede GBiT a nasledne refundace, platba prijde na jiz na "novou" podkladovou kartu?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 5. 2. 2025 21:03

Refundace jde uz na novou podkladovou kartu.

Curve nabizi od 27.1. novou funkci ReFi. Ted to testuji.
Prijde mi to jen jako slouceni vice plateb naraz, tedy to same, co zvladne GBIT po jedne.
Jen presun na kreditku je zpoplatnen 1,5%, coz normalne u GBIT neni.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 6. 2. 2025 08:17

Mám "Pay Pro" (dříve "Black"), kde by měl být limit pro výběry z bankomatů £500 měsíčně zdarma (viz odkaz níže). Zkoušel někdo vybrat z kreditky? Jde o to, zda to bude spadat do bezúročného období nebo ne. Banka podkladové karty dle MMC rozpozná výběr. Máte někdo zkušenost? Jedná se o RB.

https://help.curve.com/can-i-use-curve-at-atms-rJ5S_2Ud
Naposledy upravil d1vine dne 6. 2. 2025 08:21, celkově upraveno 1
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 2. 2025 08:17

Jak vlastne ReFi funguje?
Z popisu to vypada jakoby se splacel az najednou cely kreditni ramec GBiTnutim na jinou kartu, ale jak to Curve bude detekovat? Bude se pocitat kalendarni mesic, kazda kreditka ma jiny cyklus.

Kolikrat se muze udelat ReFi, jednou za kazdou podkladovou kartu, nebo omezeni 1x na cely CRV ucet? Prvni varianta je asi unreal, to by bylo "nekonecne" GBiT.

Jinak poplatek 0 pri ReFi na debetku vypada dobre, to bych mohl vsechny platby presunout na T212 s CB.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 6. 2. 2025 10:53

d1vine: u RB spadá akorát z toho nejsou bonusy
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod wurk 6. 2. 2025 21:22

po aktualizaci jde pridat paypal ucet, ale zrejme jen registrovany v UK
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 7. 2. 2025 16:21

To ReFi aj mňa zaujíma. Ak správne chápem, hlavný účet je splatenie kreditky inou kreditkou, síce s poplatkom 1,5%.

Avšak ak to tak funguje tak typujem, jedine sa to dá využiť v aktuálnom období. Lebo napríklad ak by som chcel presunúť tie platby už v ďalšom oddobí, čiže ďalší mesiac, tak mi to nijako nepomôže, keďže pri mojej kreditke sa vrátenie peňazí neráta ako splatenie.

Inak aj s tými výbermi z bankomatu s podkladovou kartou kreditnou je to celkom také nanič. Pri jednej kreditke čo mám to funguje, pri druhej presnejšie Tatrabanka to nefunguje. Pri výbere platbu odmietne, zjavne daná banka blokuje dané MCC.

Jedine ako viem z tej kreditky vybrať peniaze je cez Revolut alebo T212. Ale to má svoje nevýhody keďže u Revolut vyberám už teraz mesačne cez 250€ a inak nevyužívam tú kartu. A T212 má len dobitie cez ApplePay do 2 000€ potom 0,6% poplatok tuším.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2025 16:53

CFD ucet(T212) nabiti kartou je zdarma

ReFi lze vyuzit i presunem na debetku(0% poplatek)
Nejvice 12 mes od platby
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 8. 2. 2025 09:29

ReFI neni nic jineho nez vybrani vice plateb najednou a presunuti jinam.
Z nejakym uverovym ramcem a datem splatnosti vubec nesouvisi.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 2. 2025 15:17

Kde to najdu, je to jenom v placenych planech? Nebo zatim nejaka beta pro zopar uzivatelu?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 9. 2. 2025 02:22

slavo963 píše:CFD ucet(T212) nabiti kartou je zdarmay

Áno o tom som počul. Avšak som skúšal si založiť CFD účet, ale nepodarilo sa mi prejsť ich dotazníkom :D Ďalší pokus až o mesiac mám, ale ako to vyplním aby im to vyhovovalo netuším :D

ReFi inak zjavne asi je len v bete. Aj keď zvlášne som našiel túto stránku:https://help.curve.com/introducing-curve-refi-BJbJBsUvyl kde je to písané tak ako keby to bolo už pre všetkých. Ale zjavne nie je. Som prehľadal celú aplikáciu Curve a nič som nenašiel a to mám aj platený plán.

Zároveň dosť zaujímavé, že bude možné presunúť platby až do 12 mesiacov. To potom bude akosi strácať význam, že samotný GBIT je aktuálne obmedzený počtom dní podľa toho aký plán si platíš.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 9. 2. 2025 11:36

Nevim, jestli mam betu, v nastaveni jsem nic nenasel.
Kazdopadne typem planu to neni, mel jsem PRO a ted FREE a porad to vidim.
Je to videt pod kazdou kartou:
https://ibb.co/3ybGyrmX
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 9. 2. 2025 12:22

Pozerám, že máš Android tak ma napadlo keďže ja mám iOS, či to nebude tým, že nie je to ešte pridané do iOS aplikácie.

Ale zjavne to tak nie je, skúsil som na druhom telefóne s Androidom a tiež to tam nemám.

Zjavne teda je ReFI len v bete a pre vybraných ľudí.

Ak to, ale teda funguje ako hromadný GBIT, tak to bude super keďže teraz je dosť nanič všetko ručne a postupne presúvať.

A ešte taká otázka, to tam si vyberieš platby, ktoré chceš presunúť naraz? Alebo ti dá možnosť len všetky platby z danej karty na druhú, a presunie platby do 12 mesiacov? Lebo ak sa nedá vybrať určité platby to je dosť nanič :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 2. 2025 13:22

taky ReFi nemam
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka