Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 2. 2025 19:02

slavo963 píše:Zkusil jsem ReFi z KK na debetku, vybral 5 plateb, celkova vyse ze prenesla jako jedna platba
na debetku, na KK vracene platby jsou "pending" jenom 2 z 5 plateb - jak v SB("blokace" vratky), tak v CRV transakcich KK.

Co je horsi, muzu stale udelat ReFi zbylych 3 plateb, coz by asi jit uz nemelo, ze jo. Predpokladam, ze jde o nejaky bug, protoze se na KK vrati jenom 2 platby, ale z debetky se jiz odepsala cela vyse 5 plateb....

Update

Dnes se zbyle tri platby - zobrazily v transakcich v CRV, take v blokacich vratek na kreditnim uctu. Take az dnes prisel email o provedeni ReFi cele castky. Jestli je to bug, nebo se platby po ReFi vraci nejak v davkach, kdo vi.

Dalsi poznatek, nechal jsem si jednu platbu na zkousku(ReFi jsem provedl 5 plateb ze 6) + pote jsem provedl dalsi 2 platby v obchode, muzu udelat ReFi jenom te "stare" 6. platby, kterou jsem puvodne schvalne vynechal, dve nove transakce zahrnout nemuzu - nezobrazuji se v ReFi nabidce.
Ty pujdou pravdepodobne zahrnout az pristi mesic, resp. vubec, kdyz CRV umoznuje ReFi jednou za kalendarni mesic dane karty a mozna se unor pro moznost ReFi novych plateb uzavrel.
Dve nove , resp. tu "starou" lze GBiTnout(mam free plan, max. 3x GBiT)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 22. 2. 2025 19:41

Nejak se mi ty dve sluzby, GBiT a ReFi, prekryvaji navzajem... Jakou ma ReFi vyhodu proti GBiT, krome tedy toho, ze zrejme 1x mesicne si muzu nacvakat libovolny pocet plateb a splatit je jinou kartou?
Samotne GBiT jsem tak dva roky zpatky docela vyuzival, dokud to melo nejaky smysl v pripade vice KK. Ale posledni pul rok uz snad ani jednou, ostatne celou Curve tak nejak prestavam pouzivat...
Pri periodicke vymene mi ani nedorazila fyzicka karta a ani necitim potrebu to urgovat, zatim je funkcni jakasi virtualni, ve Wallet se prepsaly parametry stare karty a funguje vesele dal i bez aktivace te nove karty.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod wurk 22. 2. 2025 21:57

ReFi jde rok(?) zpetne a GBiT na kreditku bez poplatku
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 2. 2025 22:49

Na zacatku, jak to zacali promovat psali rok, ted jsem zahledl myslim 3 mes?

Pri free planu je ReFi celkem pouzitelna ficura, kdyz teda bude fungovat. 3xGBiT je docela malo.

V mem pripade uz nemusim delat povinne platby na CSOB KK a ExHB KK pres revolut, vse prezenu pres CRV na bezne platby a najednou presunu na T212 s CB.
A treba dostanu CB i za vyloucene platby :nenapadne, teda doufam, na T212 je ReFi platba zatim Pending a snad nebude ReFi MCC kod ve vyjmkach(Type - Online/Recurring; Categeroy - Memberships)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 22. 2. 2025 23:12

@wurk: jo, s tou KK u GBiT to je uzitecne, to je fakt.

@slavo963: Presypani na T212 zni zajimave.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 2. 2025 09:38

CB zatim nezobrazuje, kdyz se tak do zitra nestane, smula, MCC ReFi bude ve vyjmkach...

Stale to neni vychytane, resp. je prodleva, druha platba po ReFi lze jiz zaradit do druhe ReFi, prvni platba zatim ne, ale vypada to teda, ze ReFi lze vyuzit vice nez jednou v mesici na dane karte.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 2. 2025 21:32

Našiel som na Reddite Curve, že ReFi platba je pod MCC kódom 8999.

Tu u T212 - https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... r-cashback pod "Other professional services" kde je napísaný aj daný kód 8999, je vylúčený cashback. Čiže bohužiaľ u T212 nedostaneš cashback za ReFi :(

Mimochodom Curve podpora ma dosť sklamala. Písal som im presne 10.2. teda pred 13 dňami, že mi nefunguje ReFi. Presnejšie tlačidlo mi ukazuje, ale po kliknutí sa nič nestane a neponúkne mi žiadne možnosti. Mám iOS a skúšal som na Android tam mi to išlo.

Doteraz mi podpora neodpísala, som si myslel tiež, že update aplikácie pomôže, ale vôbec, už doteraz za tých 13 dní vyšlo pár aktualizácii a žiadna zmena. Ešte skúsim reinštalovať aplikáciu, možno to pomôže.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 2. 2025 22:35

Tak to je v sipku no. Bylo by to too good to be true...tak zpatky do suplete :-D
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 2. 2025 09:37

Potvrzuji, ze z ReFi psenka nepokvete :-]
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 2. 2025 07:13

Dvorik píše:Refundace jde uz na novou podkladovou kartu.

U mně to teda tak nebylo a refundace se vrátila na původní kartu, jak jsem předpokládal.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 2. 3. 2025 23:52

Podelím sa o jednu zaujímavosť.

Predplatné sa mi strháva každý mesiac vždy 1. deň v mesiaci. Lenže teraz nič, zajtra je 3.3. a peniaze za predplatné si Curve nestiahol a zároveň v záložke kde spravujem predplatné už píše, že 1.4. budem platiť.

Nestalo sa niekomu niečo podobné? Lebo mňa napadá jedine, že to nejako súvisí s tým, že Február má len 28 dní, ale tiež mi nejde do hlavy, že zaplatím 1.2. a následne až 1.4., a to sa mi tiež nechce veriť, že mesiac ako keby mi dávajú zadarmo.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 3. 2025 00:25

Jsem na tom stejně. Mě se předplatné strhává na konci měsíce (30. den), teď v únoru se platba nestrhla (předplatné platím kartou Plutus) a přitom Curve appka ukazuje, že další platba předplatného bude až 30.3.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 3. 2025 09:13

Zaujímavé. Mne už teda dnes konečne platba za predplatné sa strhla. Škoda, ja, že mesiac zdarma bude :D Zároveň ak to rátam správne teoreticky to tak vychádza. Keďže sa mi strhlo 1.2. tak 30 dní je presne dnešný deň 3.3.

Celé to zjavne komplikuje to, že mesiac Február má len 28 dní. Avšak ak v tvojom prípade rátam, že predplatné ti strhlo 30.1. následne teda 30 dní je 1.3., ale ak ti to nestrhlo to je dosť divné.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 3. 2025 09:36

Platba za předplatné se mi strhla taky až dnes.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 6. 3. 2025 17:33

14.2. mi prý vydali novou kartu, měla přijít do konce února, pořád ji nemám. Na dotaz napsali, že je zpoždění v odesílání a že do konce příštího týdne by mohla přijít (14.3. - měsíc).

Taky jsem po dlouhé době zkusil použít GBIT na 3 platby. Na tu jednu už mi přišlo potvrzení o změně karty 6x, předevčírem, včera večer, dnes ráno a 3x teď odpoledne. Na ostatní 2 platby čekám něco podobného (info o další platbě teda zatím jen 2x)

Moc spolehlivě jim to nefunguje.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka