Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2024 08:48

Bude to samozřejmě platba MasterCard.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 8. 2024 07:33

U obchodníka zaplatíš MC kartou od Curve.

Následně tvoje Visa uvidí transakci od "Obchodníka" Curve.

Jak jinak by to asi mělo fungovat? To jako uděláš GBIT mezi podkladovými kartami a trpaslík z Curve půjde do účtárny obchodníka přepisovat proběhlé transakce kartou?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod otilrak 2. 8. 2024 08:28

Ahoj, jen bych si rád ujasnil pár věcí, protože sledovat veškeré novinky okolo Curve jsem nějak poslední dobou nestíhal. Mám Lite verzi zadarmo.

1) Chápu správně, že víkendový příplatek 1 % se týká jen jiných měn než EUR, GBP a USD a už ten příplatek tedy neplatí?
2) V ceníku mi nejsou jasné výběry z bankomatů. U lite píší, že každý výběr je zpoplatněn 2 % a minimálně 2 eury? Takže je jedno výše výběru a stejně budu platit poplatek, (i když mám v aplikaci denní limit 15k)?
3) Jen ujasnění ohledně plateb měsíčně přes 250 liber. Když zaplatím za něco třeba v hodnotě 15 000 Kč z CZK na EUR, tak to bude s tím poplatkem 2,5 % co je v ceníku nebo se to ořídí individuálně podle limitu v aplikaci na měsíc?
4) Kdybych změnil plán třeba na X nebo Black, zůstanou mi mé limity co u Curve mám v aplikaci nebo by mi je to změnilo? Stejný dotaz, kdybych pak downgradoval.
Philips Savy>N 5110>Si A55>SE T230i>N 6610i>N 1600>N 2610>N 6300>N N79>Sa E1120>HTC Wildfire S>HTC Desire C>THL W100>Sa E1180>Lumia535>Ulefone U008>Xiaomi Redmi 6>Pixel4a5g
otilrak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kikina999 2. 8. 2024 08:43

Dík :-)
Naposledy upravil kikina999 dne 2. 8. 2024 17:16, celkově upraveno 1
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 8. 2024 09:21

ČSOB kk/crv nepřipisuje body do světa odměn
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod kikina999 2. 8. 2024 09:30

Naposledy upravil kikina999 dne 2. 8. 2024 17:16, celkově upraveno 1
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 11:28

otilrak píše:Ahoj, jen bych si rád ujasnil pár věcí, protože sledovat veškeré novinky okolo Curve jsem nějak poslední dobou nestíhal. Mám Lite verzi zadarmo.

1) Chápu správně, že víkendový příplatek 1 % se týká jen jiných měn než EUR, GBP a USD a už ten příplatek tedy neplatí?
2) V ceníku mi nejsou jasné výběry z bankomatů. U lite píší, že každý výběr je zpoplatněn 2 % a minimálně 2 eury? Takže je jedno výše výběru a stejně budu platit poplatek, (i když mám v aplikaci denní limit 15k)?
3) Jen ujasnění ohledně plateb měsíčně přes 250 liber. Když zaplatím za něco třeba v hodnotě 15 000 Kč z CZK na EUR, tak to bude s tím poplatkem 2,5 % co je v ceníku nebo se to ořídí individuálně podle limitu v aplikaci na měsíc?
4) Kdybych změnil plán třeba na X nebo Black, zůstanou mi mé limity co u Curve mám v aplikaci nebo by mi je to změnilo? Stejný dotaz, kdybych pak downgradoval.

Ad 1) Ano
Ad 2) Ano
Ad 3) Poplatek 2,5% za směnu se účtuje, když překročíš měsíční limit směny 250EUR. Limity uvedené v appce (Spending Power) jsou pro transakce jako takové, nikoliv pro směnu.
Ad 4) Za standardních okolností by ti limity měly zůstat zachovány. Nicméně objevily se případy, kdy se při změně plánu limity zákazníkovi změnily (snížily) a přes suport se musela řešit náprava.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 2. 8. 2024 11:38

K tomu Ad 1)... Tady teda ale bacha na to, že celá konverze musí být mezi EUR, GBP a USD. Pokud bude konverze z CZK, tak tam ten příplatek je. Teda teoreticky... Dřív to tak bylo i v praxi, ale Curve jsem použil naposled už před víc než rokem. V podmínkách to ale takto píšou pořád.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 11:49

Aktuálně už nemusí být celá konverze jen mezi měnami EUR, GBP a USD, viz ceník https://www.curve.com/en-gb/subscriptions. Bez poplatku je víkendová konverze třeba i z EUR na CZK. Rozhodující je už jen měna platby, nikoliv měna podkladové karty. Osobně to mám ověřeno víkendovou platbou s konverzí z USD na CZK, kterou jsem dělal minulý měsíc.

We do not apply a Weekend Currency Conversion Fee in addition to the Currency Conversion Fee (see above) or the Foreign ATM Withdrawal Fees (see below) where the currency of your transaction (i.e the currency at the point of sale) is in EUR, GBP or USD.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 2. 8. 2024 12:32

OK, tak v tom případě je tohle lepší. Dobré vědět, teda pro ty, kteří Curve používají. Já už jí nechám v šuplíku.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 13:05

kikina999 píše:Odměny za placení
Pokaždé, když kreditkou platíte, dostanete z každé platby 0,5 % zpět do věrnostního programu Svět odměn. A to ve formě bodů, které pak vyměníte za slevy a odměny.

Měsíčně takto můžete získat až 500 bodů, přičemž platí, že 1 bod = 1 Kč. Kolik bodů máte, zjistíte v internetovém bankovnictví a ČSOB Smartu nebo v našich bankomatech.

V pravidlech pro sběr bodů do Světa odměn https://svetodmen.csob.cz/file/5056/pra ... 1_2023.pdf je ale Curve ve výjimkách.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kikina999 2. 8. 2024 15:50

Naposledy upravil kikina999 dne 2. 8. 2024 17:15, celkově upraveno 1
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 16:12

Není zač :-)
Naposledy upravil Milos dne 2. 8. 2024 19:57, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 8. 2024 16:31

Tak dlouho to budete verejne psat, az vam to zrusi. ;-)
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod wurk 2. 8. 2024 20:38

prislo mailem

"To give customers global financial freedom, we're increasing fee-free spending limits abroad and removing weekend FX fees on all currencies, for all premium Curve customers.

Very soon, we'll be adding 1% travel cashback to all premium plans so you can earn cashback on all your spending outside of the UK and Europe. This makes Curve the only mobile wallet that lets you spend freely around the world with every card in your wallet, and earn cashback, 365 days a year.

What's new?

Much higher fee-free spending allowance abroad (see table below).
No more weekend FX fees in any currency.
€100K/year fee-free allowance on Curve Metal becomes €100K per month!
Coming Soon: 1% additional cashback on international spend outside the UK & Europe.
"

Fee-free spending (per month) €1,000 -> €3,333 €2,000 -> €50,000 Unlimited* -> €100,000
wurk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka