Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tatar77 2. 8. 2024 22:59

Snímek obrazovky 2024-08-02 225823.jpg
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 23:03

Z těchto změn je vidět, že se Curve snaží natlačit lidi do placených plánů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 2. 8. 2024 23:41

Si myslím, že to už dávno tlačia ľudí do plateých plánov, minimálne odkedy zhoršili podmienky Free a zaviedli Curve X.

Mne napríklad keď som si zakladal Curve presne 28.1. 2021 stačil aj free plán vtedy nazývaný Curve Blue.

Vtedy ponúkané benefity boli:
- 500€ zdarma pri platení v inej mene
- 200€ výbery z bankomatov
- GBIT do 30 dní od platby
- neobmedzené množstvo pridaných kariet

Vtedy mi to stačilo, hlavne som ak si dobre spomínam založil Curve kvôli konceptu, že mám jednu kartu a zároveň si viem prepínať v aplikácii rôzne karty. Taktiež zdarma výbery z bankomatov.

Následne avšak keď prišla zmena v 2022 kedy prišiel nový plán Curve X, a následne dosť znížili benefity Curve Blue. Najväčší problém bol, že už pri Curve Blue sa dalo pridať len dve karty. Tak som nemal na výber a predplatil si Curve X kde bolo maximum 5 kariet.

Zároveň ak si porovnáme keď prišiel Curve X, tak stále Free plán mal lepšie podmienky ako dnes. Ponúkal až 1000€ za platby v inej mene, a aj výbery z bankomatu do 200€. Čo dnes je teda omnoho horšie keď len 250€ na platby v inej mene zdarma a výbery tiež spoplatnené.

Ale aj tak poviem pravdu, aj keď teraz nútia ľudí do predplatných, stále si myslím, že je to výhodné.

Stačí mi môj prípad kedy ak by som nemal Curve, za platby v inej mene si moja hlavná banka tu na Slovensku pýta 2%. Ak teda napríklad v priemere by som takéto platby mal mesačne v hodnote 500€ pri 2% poplatku to je až 10€ za poplatky. Ale ak by som mal len napríklad Curve X tak mesačne zaplatím 5,99€ a dokonca mám limit 3333€. Čo teda ak by som minul mesačne napríklad u svojej banky za poplatky 66,66€.

A zároveň je tu veľká výhoda pri Curve, stačí mi v peňaženke jedna karta.

Všetko, ale tiež záleží od toho kto čo potrebuje. Lebo napríklad komu nestačí u Curve pri free pláne 250€ za platby v inej mene, ale napríklad by mu už stačilo 1000€ tak môže použiť Revolut. Taktiež Revolut oproti Curve free plánu ponúka stále 200€ (alebo 5 výberov) zdarma. Ale ak potrebuje niekto mesačne viac minúť ako 1000€, osobne ma moc nenapadá nejaká zdarma varianta, bez nutnosti platiť predplatné.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 8. 2024 06:23

Kazdy ale nema takove potreby, vetsine staci tarif zdarma.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 3. 8. 2024 07:00

Přesně, cokoliv Curve tlačí za poplatek, se dá jinde zařídit zdarma.

Výběry z bankomatů, směna...
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod otilrak 3. 8. 2024 11:12

Děkuji za odpovědi na mé otázky ohledně Curve na předchozí stránce. Jak koukám na chystané změny na obrázku pár příspěvků výše, bzdy vrátí víkendový poplatek za směnu pro lite verzi. Nedá se nic dělat, pak to pro mě přestane být zajímavé a zůstanu u Revolutu. Tam je sice měsíční strop na free verzi, ale dá se s ním žít lépe. Zrovna mi bude Curve končit platnost, tak to aspoň hezky vyšlo na zrušení.

Bohužel, zvýhodněnou nabídku na verzi X nebo Black jsem nedostal ani nepamatuji...
otilrak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 8. 2024 11:33

Však víkendový příplatek pro některé měny je u Lite už i teď. Nově jen bude zvýšený z 1% na 1,5%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 8. 8. 2024 14:29

Nemáte někdo radu jak vytáhnout bonusy z Curve?
Zkoušel jsem to přes Revolut odkaz, ale Curve to zamita s tím, že mám použít přímo podkladovou kartu.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 8. 2024 14:45

Asi moc vysoka castka, zkus dat nizsi.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 8. 8. 2024 15:00

Vysokou částkou to nebude, Curve dobíjení Revolutu pomocí podkladové karty Curve Cash prostě blokuje. Mě neprošla ani částka cca. 4GBP.
Řešením je tu podkladovou kartu Curve Cash normálně použít při placení nějakého menšího nákupu, na který budou získané vratky stačit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 8. 2024 15:25

U mně nejenom crv cash, ale s crv obecně rvl nedobiju.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod d1vine 8. 8. 2024 15:41

Jde někomu nastavit, aby se měsíční poplatek platil přes Revolut? Háže mi to chybu, ať zkusím jinou kartu.
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 8. 8. 2024 18:21

Já do května předplatné Curve normálně platil Revolut kartou. Od té doby nevím, přešel jsem na bezplatný tarif Curve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zitow 8. 8. 2024 19:04

Rvt dobíjím pomocí crv uložené v app běžně. Podkladovou kartu pro měsíční předplatné také nedokážu změnit.Nejde změnit na žádnou uloženou v app crv.Upgradoval jsem na trial Black. Na zahraničních fórech je na to doporučený postup : downgrade-upgrade-změnit kartu. Posílal jsem na tiket, ještě se nevyjádřil.
zitow
Návštěvník

Odeslat příspěvekod d1vine 8. 8. 2024 19:28

Hm, je pravda, že to skutečně nejde změnit na žádnou z karet. Není to tedy asi problém v Revolutu.
d1vine
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka