od SamerLP 2. 8. 2024 23:41
Si myslím, že to už dávno tlačia ľudí do plateých plánov, minimálne odkedy zhoršili podmienky Free a zaviedli Curve X.
Mne napríklad keď som si zakladal Curve presne 28.1. 2021 stačil aj free plán vtedy nazývaný Curve Blue.
Vtedy ponúkané benefity boli:
- 500€ zdarma pri platení v inej mene
- 200€ výbery z bankomatov
- GBIT do 30 dní od platby
- neobmedzené množstvo pridaných kariet
Vtedy mi to stačilo, hlavne som ak si dobre spomínam založil Curve kvôli konceptu, že mám jednu kartu a zároveň si viem prepínať v aplikácii rôzne karty. Taktiež zdarma výbery z bankomatov.
Následne avšak keď prišla zmena v 2022 kedy prišiel nový plán Curve X, a následne dosť znížili benefity Curve Blue. Najväčší problém bol, že už pri Curve Blue sa dalo pridať len dve karty. Tak som nemal na výber a predplatil si Curve X kde bolo maximum 5 kariet.
Zároveň ak si porovnáme keď prišiel Curve X, tak stále Free plán mal lepšie podmienky ako dnes. Ponúkal až 1000€ za platby v inej mene, a aj výbery z bankomatu do 200€. Čo dnes je teda omnoho horšie keď len 250€ na platby v inej mene zdarma a výbery tiež spoplatnené.
Ale aj tak poviem pravdu, aj keď teraz nútia ľudí do predplatných, stále si myslím, že je to výhodné.
Stačí mi môj prípad kedy ak by som nemal Curve, za platby v inej mene si moja hlavná banka tu na Slovensku pýta 2%. Ak teda napríklad v priemere by som takéto platby mal mesačne v hodnote 500€ pri 2% poplatku to je až 10€ za poplatky. Ale ak by som mal len napríklad Curve X tak mesačne zaplatím 5,99€ a dokonca mám limit 3333€. Čo teda ak by som minul mesačne napríklad u svojej banky za poplatky 66,66€.
A zároveň je tu veľká výhoda pri Curve, stačí mi v peňaženke jedna karta.
Všetko, ale tiež záleží od toho kto čo potrebuje. Lebo napríklad komu nestačí u Curve pri free pláne 250€ za platby v inej mene, ale napríklad by mu už stačilo 1000€ tak môže použiť Revolut. Taktiež Revolut oproti Curve free plánu ponúka stále 200€ (alebo 5 výberov) zdarma. Ale ak potrebuje niekto mesačne viac minúť ako 1000€, osobne ma moc nenapadá nejaká zdarma varianta, bez nutnosti platiť predplatné.