Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zitow 8. 8. 2024 20:03

Tak už nějaká reakce na tiket :

Thank you for your patience whilst waiting for a reply, and I am sorry for any inconvenience caused by the delayed response.

It's unfortunate to hear that you're having trouble changing the payment card for your subscription. A dedicated team is now looking into your case and will be back in touch with you as soon as possible. Please bear with us a little longer!
zitow
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 10. 8. 2024 10:15

Dneska si Curve stáhla za 100PLN z karty 2816Kč (vypsaný směnný kurz 5,88 ....). Tak si dejte pozor
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 10. 8. 2024 18:02

není to jen blokace na nějakém samoobslužném stojanu benzínky či něčem podobném? že až při zaúčtování to bude správná suma a teď je blokováno víc
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 10. 8. 2024 20:09

Asi dobré DCC. :-)
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Golbinex 10. 8. 2024 20:40

libol píše:Dneska si Curve stáhla za 100PLN z karty 2816Kč (vypsaný směnný kurz 5,88 ....). Tak si dejte pozor

Stejná částka stržena za 500 Kč na samoobslužné stanici EuroOilu, tak snad to je opravdu jen blokace, i tak jsem vytvořil ticket.

Pak už s Curvou stejně končím, ATM výběry zpoplatněné a banky už 1% cashback nevyplácejí.
Golbinex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 11. 8. 2024 06:27

@tomasvlasak - jo je to prozatím blokace, až/pokud nebude, budu řešit se Spořkou
Ale to není pointa, ta je, že k blokaci jsem autorizoval 100PLN a oni si blokli 2816 kč, po příjezdu domů jsem zjistil, že mám na kredit e disponibilní asi 2Kč - kdybych v obchodě koupil o “rohlík” více, tak bych se dost divil proč platba neprochází, protože v Curve notifikacích v hodinkách mi svítí správně, že si strhli 66,18 PLN - takže do notifikace si pošlou jinou sumu, než strhnou a tu ještě strhnou nesmyslným kurzem? Takže na to pozor!
@golbimex - no tak snad jo, taky jsem ticket vytvořil a věřím, že se to srovná, ale důvěra je na nule (hlavně že lžou směrem k bance i směrem k uživateli pošlou různou částku)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 8. 2024 09:17

Já nevím, jak přesně to probíhá, ale že si např. na samoobslužné benzínce zarezervují 100 PLN a strhnou 66,18 (přesnou částku tankování), mi přijde možná normální. Ten kurz je ale špatně.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 11. 8. 2024 10:05

Ja nevím, ale že si zarezervují 100 PLN a strhnou 66,18 mi přijde taky úplně normální.

To, že mi oznámí, že si strhli 66,18 PLN a z podkladové kreditky si strhnou 2816CZK mi už normání nepřijde - a na to jsem upozorňoval. Mne to dostalo na hranu limitu - a to je problém.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 8. 2024 10:40

Pokud to dobře chápu, tak ještě nestrhli, jen zablokovali, což je ale taky špatně. Zablokovat měli maximálně nějakých cca 600,- (přesně asi 588,-). Z druhého rozvedeného příspěvku není úplně patrno, na co vše si stěžuješ. Omlouvám se, špatně jsem pochopil.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 11. 8. 2024 18:20

Já jsem si ani nestěžoval, jen jsem poslal upozornění, že to má Curve nějaké rozbité - protože jsem si říkal, že může být víc lidí, které to může omezit.
Ono je celkem jedno jestli si strhli, nebo jen zablokovali - disponibilní zůstatek na podkladové kreditce se snížil - a u mne to třeba nebyl problém jen těsně - lehce jsem mohl dumat, kde je problém, proč nezaplatím. Protože bez nahlédnutí do aplikace na to hned nepřijdu.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 8. 2024 18:48

Podle té částky 2816CZK to vypadá, že místo 100PLN zablokovali 100GBP :nenapadne Pravděpodobně se bude jednat o nějakou technickou chybu na straně Curve nebo o špatné nastavení platebního terminálu samoobslužné čerpací stanice. Nebyli jste náhodou oba dva na stejné čerpací stanici? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 12. 8. 2024 05:53

Na GPB (usd, eur) mi ten přepočet nevychází.
Nebyli jsme na stejné stanici, ale může to být obecně problém samoobslužných - i když to logiku nedává.
Já bych to asi už úplně neřešil a uvidíme, jak se Curve vzpamatuje v pracovní den. Mi šlo fakt o upozornění, že to mají rozbité (a víkend)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 15. 8. 2024 13:41

Jen pro uzavření: nakonec si stáhli správně 392,88 a rezervace vyhasla (popravdě to jsem čekal).
Odpověď na ticket byla, že i stáhli správně, takže vše je sluníčkové (že mi blokovali 7x větší částku ani slovo), asi mne dokopou k tomu, že opět založím multiměnu u RB a budu platit debetkou :-(
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 20. 8. 2024 19:26

Chtel jsem se zeotat platil jsem dnes v Rakousku kartou Curve jako podklad Skype. Hodilo mi to naprosto mizerný kurz ikdyz navenek se zda jako velmi dobry ale skutecnost je tragicka. Kdyz pocitam tak 1111 Kc za 43 euro tj. Nějakých 25,83 Kc. Jak je to mozne? Neco mi uniklo a Curve sla v case do háje? Zkusil jsem zaplatit i kartou msvet od mbanky a i zde je kurz mnohem lesi 1858 kč za 73 euro tj. 25,45 kc. Pritom mi Curve ukazuje kurz 25.20 plus par korun poplatek ale realita je jinde viz obrazek
Přílohy
Screenshot_20240820_183623_Curve.jpg
Screenshot_20240820_183623_Curve.jpg (27.59 ) Zobrazeno 713 krát
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 20. 8. 2024 19:38

Máš to tam rozepsaný - Exchange rate a Currency conversion fee. Překročil jsi 30denní bezplatný limit pro směnu u svého tarifu.
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka