Domnívám se, že 1 GBP je zablokována (a poté blokace uvolněna), i když transakce není ověřena 3D Secure, aspoň takovou zkušenost jsem měl já (u karty, která nepodporuje 3D Secure):
viewtopic.php?f=316&t=1264999&p=11636186#p11636186, ale třeba je to u různých karet jinak, zkoušel jsem pak už jen přidat dvě karty s podporou 3D Secure a u nich bylo jen 3D Secure ověření...
Kartu jsem si vyzvedl taky z pošty teprve včera, možná už sice došla minulý týden, akorát jsem to neměl jak zkontrolovat, tak jsem se to jal dneska vyzkoušet a cestou kolem bankomatu zkusil vybrat (jak jinak, z kreditky

pod onen magický limit 200 £), ale nepovedlo se... Na telefonu mi to zobrazilo i nějakou chybovou hlášku, ale nedopátral jsem se nikde k tomu, jak ji zobrazit celou, nikde v historii jsem to nenašel. A tímto zřejmě i mé pokusy s touto kartou tímto i skončí, nemám nějak náladu řešit, kdy a proč nějaká transakce projde, nějaká ne, "vracet se v čase", aby se transakce zaúčtovala na tu "správnou" kartu a pod., aspoň v současnosti nemám pro tohle vůbec využití (obzvlášť po likvidaci KK Mall), a to i přes to, že jsem už zkoušel platit různými obskurními kartami (a třeba se mi jednou "povedlo" po sobě shodit terminály ve dvou samoobslužných pokladnách, snad to tehdy rozchodili, obsluha nebyla příliš nadšená). Kdo na tohle náladu má, tak ať si to užije, zabavit se dá i hůře, to ho klidně i v případě zájmu "doporučím", ale produkt samotný bych s klidným svědomím měl asi problém doporučit jako něco funkčního, je to ještě fakt hodně beta.