Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod netlik 1. 8. 2017 13:56

curwe píše:Nee, ja na supportu komunikoval s Felicity. :love:

Jinak zmena PIN v bankomatu je zdarma?

Změna PIN je zdarma.
netlik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curwe 1. 8. 2017 15:32

Take to po vas chtelo verifikovat kodem pouze prvni kartu? Dnes jsem pridal 3 kreditky RB a overeni probehlo pouze pres 3DS transakci.
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 1. 8. 2017 15:40

no ono je to bud a nebo, mikroplatba nebo 3DS jedno je cca koruna druhe 1 GBP, oboji je pak ihned vraceno
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod curwe 1. 8. 2017 17:18

Aha, ja byl zvykly z PayPalu, kde mi verifikovali vsechny karty jedine pres kod z platby.
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 1. 8. 2017 19:23

Jo jo, stacilo 3DS. Jinak uz jsem taky konecne schvalen a uz to muzu pouzivat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 1. 8. 2017 20:26

Domnívám se, že 1 GBP je zablokována (a poté blokace uvolněna), i když transakce není ověřena 3D Secure, aspoň takovou zkušenost jsem měl já (u karty, která nepodporuje 3D Secure): viewtopic.php?f=316&t=1264999&p=11636186#p11636186, ale třeba je to u různých karet jinak, zkoušel jsem pak už jen přidat dvě karty s podporou 3D Secure a u nich bylo jen 3D Secure ověření...

Kartu jsem si vyzvedl taky z pošty teprve včera, možná už sice došla minulý týden, akorát jsem to neměl jak zkontrolovat, tak jsem se to jal dneska vyzkoušet a cestou kolem bankomatu zkusil vybrat (jak jinak, z kreditky O:-) pod onen magický limit 200 £), ale nepovedlo se... Na telefonu mi to zobrazilo i nějakou chybovou hlášku, ale nedopátral jsem se nikde k tomu, jak ji zobrazit celou, nikde v historii jsem to nenašel. A tímto zřejmě i mé pokusy s touto kartou tímto i skončí, nemám nějak náladu řešit, kdy a proč nějaká transakce projde, nějaká ne, "vracet se v čase", aby se transakce zaúčtovala na tu "správnou" kartu a pod., aspoň v současnosti nemám pro tohle vůbec využití (obzvlášť po likvidaci KK Mall), a to i přes to, že jsem už zkoušel platit různými obskurními kartami (a třeba se mi jednou "povedlo" po sobě shodit terminály ve dvou samoobslužných pokladnách, snad to tehdy rozchodili, obsluha nebyla příliš nadšená). Kdo na tohle náladu má, tak ať si to užije, zabavit se dá i hůře, to ho klidně i v případě zájmu "doporučím", ale produkt samotný bych s klidným svědomím měl asi problém doporučit jako něco funkčního, je to ještě fakt hodně beta.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod curwe 1. 8. 2017 20:44

No je pravda, že v CK tím platit nejde, takže je to pro bonusáře nepoužitelné. A na výběr hotovosti zdarma z bankomatů je tedy měsíční limit 5800 Kč, jestli to správně počítám? Navíc tam jsou nějaké zásady spravedlivého používání, podle kterých zablokují kartu, pokud zjistí, že je využívána pouze k recyklaci hotovosti.
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=cs&rurl=translate.google.cz&sl=en&sp=nmt4&tl=cs&u=https://www.imaginecurve.com/fair-use/&usg=ALkJrhjz91UCZEIyjlRgOR3Yc9Uyjnp-tg

Co se tyce doporuceni, tak to od fremantleho tedy nebude s bonusem, kdyz s kartou skoncil. Ten bonus pro doporuceneho je podminen transakci doporucitele. Ja treba jako doporuceny uz bonus obdrzel, takze muj doporucitel musel podminky splnit. Pouzil jsem kod 7BGCX od retrona.

Zajimalo by me, zda se da tim bonusem 5 GBP provest platba za zbozi drazsi nez 5 GBP? Tedy ze si zbytek ceny zbozi stahne Curve automaticky z jine karty? A v tom pripade z ktere, kdyz jich tam mam vic?
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 8. 2017 20:51

bonus pro doporuceneho je podminen transakci doporucitele

To jsi se dočetl kde? Na google translate?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prologer 2. 8. 2017 21:51

Napadá mě dobré využití. Vložit tam kreditku s dobrým kurzem a uvést, že je vedená v měně země, kam cestuji. Následně si pak mohu vybrat peníze v bankomatu té země bez směny kurzu od Curve, jen s kurzem mé kreditky a bez poplatku za výběr z kreditky.
Napadá vás, proč by to nemělo fungovat? Zrovna jedu do Hong Kongu a Seoulu (a obě měny je v ČR těžké sehnat), tak by se mi to dost hodilo. A Ł200 by mi na těch pár dní stačilo, když jinak stejně budu všude platit kartou.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 8. 2017 21:56

Tak s tím aby ti naúčtovali platbu v jihokorejském wonu si fakt neškrtneš, podporované jsou jen některé měny: https://support.imaginecurve.com/hc/en- ... -currency-

HKD nicméně mezi nima je...

U těch u nichž podpora není to volbu umožní, ale vypíše, že se transakce naúčtuje v GBP + FX fee (asi to 1 %?)... Taky jsem zvažoval, že bych to využil jako fee avoidance pro debetku N26 (kde bych ani nebyl limitovaný stropem 200 GBP), kde jsou neeurové výběry zatíženy poplatkem 2 %, ale jednodušší si bude prostě vzít debetku UCB přímo s kurzy asociace a bez poplatku za výběr, byť referenční měnou bude pak pro mě euro (což mi nijak nevadí, stejné to mám taky u N26).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 8. 2017 22:36

Fee avoidance na N26 asi nebude fungovat u mě, když mám adresu v ČR, takže domestic měna asi bude CZK. :(

Říkám si, že by to mohlo být dobré v případech, kdy třeba nepůjde vůbec zaplatit cetelem kartou, protože to není emboss. Samozřejmě jen v měnách, které curve podporuje, aby konverzi dělal cetelem.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curwe 3. 8. 2017 06:02

Zkusil jsem zaplatit vyuctovani Vodafone pres internetovou samoobsluhu Curve kartou a neproslo to, platbu zamitla primo platebni brana CSOB, pise to, ze obchodnik Vodafone tuto kartu neprijima. Zacinam mit strach, ze s tim clovek skoro nikde nezaplati.
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 3. 8. 2017 08:15

bonus je přiznán z "Pending" poté, co se doporučenému karta plně aktivuje

ono spíš záleží, jaká karta je na to navěšená, než na Curve samotné
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod curwe 3. 8. 2017 08:28

Platba v Penny Marketu probehla OK a zkusebni vyber hotovosti 200 Kc z bankomatu Moneta Bank take OK. Akorat jsem byl prekvapen, ze to nabizelo dve moznosti vyberu, bud s prepoctem na GBP s nejakym zobrazenym kurzem nebo bez prepoctu. Zvolil jsem bez prepoctu. Nakonec asi bude ta karta jakztakz funkcni.

Kdo by mel zajem, zde muj referal bonusovy kod: UTZBO. ( Je tam o a ne nula).

V aplikaci je napsano, ze priznani bonusu je podmineno prvni transakci protistrany, ja si myslim, ze to plati pro obe strany.

Obrázek
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 8. 2017 13:24

Nekrmte prolhané strážníky.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka