Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 5. 2020 17:00

Terminály v Penny opět nabízejí DCC. Dnes vyzkoušené v Revoluční.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lafayette16 11. 5. 2020 18:02

Naopak terminály v Tescu už asi definitivně ne.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod bodyczech 11. 5. 2020 19:44

PatrikChrz píše:Terminály v Penny opět nabízejí DCC. Dnes vyzkoušené v Revoluční.

S Curve přes ApplePay se zobrazí na terminálu jen nějaká zmínka o DCC, pak to nechce žádné potvrzení, ale naštěstí se žádná konverze neprovede a platba normálně proběhne v CZK.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 11. 5. 2020 23:18

jinak neveril bych ze prvotni autorizace pres ios a android muze byt ve finale tak rozdilna u stejne banky a u stejneho vydavatele karty i typu sluzeb nastavenych.

vyhrava iOS, droid uplne pohorel s curve
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kukabara 12. 5. 2020 17:07

MirekM. píše:Dnes jsem se na infolince dozvěděl po neúspěšné platbě KK Moneta přes g-pay a Curve v kamenném obchodě o nutnosti mít aktivní MO-TO platby, nestačí mít údajně povolené jen internetové platby s patřičným limitem. Při platbě KK přímo přes g-pay není nutné mít MO-TO platby aktivní.
GBiT z jiné karty na KK Moneta prošel i bez MO-TO plateb.
KK Moneta téměř neplatím, přes g-pay a Curve jsem snad platil KK Moneta poprvé.
Máte někdo stejnou zkušenost s nutností povolením MO-TO plateb na KK Moneta přes g-pay a Curve nebo při placení kartami jiných bank přes g-pay a Curve?

Mám stejnou zkušenost jako Vy s platbou přes Curve card kde jsem měl jako podkladovou kartu KK Monety. Od samého začátku jsem ji používal bez problémů ale před asi 14 dny mě terminály ve všech obchodech kartu odmítali s poukazem Platba zamítnuta. Nakonec jsem se dopracoval k tomu, že mě operátorka na infolince Monety upozornila, že musím mít zapnuté Mo/To platby, které jsem měl dosud trvale vypnuté. Zapnul jsem je a už to fungovalo. Prý Moneta dělala nedávno nějaké úpravy softwaru.
Kukabara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 12. 5. 2020 17:41

MO/TO jsou platby zrealizované e-mailem nebo telefonním hovorem. Platby přes Curve s podkladovou KK Moneta jsou u obchodníků pro Monetu jako internetová platba, tedy nechápu proč do těchto plateb motá Moneta povolení MO/TO platby, což je zbytečná velká bezpečnostní díra, zvláště u KK.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod powery 13. 5. 2020 14:27

Reklamovat u Monety?
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 13. 5. 2020 14:46

Vzpomínám si, že jsem taky u nějaké karty musel aktivovat MO/TO pro přidání karty do Curve, ale už nevím, která to byla. Myslím, že Moneta to nebyla. Možná Equa, jak je zmíněno i tady viewtopic.php?f=316&t=1264999&p=12132252#p12132252 Takže to spíš bude obecná vlastnost Curve.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kukabara 13. 5. 2020 15:21

Používám v Curve i debetní kartu od KB a Air bank a obě fungují bez problémů, ostatně v detailech obou karet ani nějaká možnost Mo/To platby není.
Kukabara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 13. 5. 2020 15:31

Kukabara píše:Používám v Curve i debetní kartu od KB a Air bank a obě fungují bez problémů, ostatně v detailech obou karet ani nějaká možnost vypnout Mo/To platby není.

Opravil jsem ti to ;-)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 5. 2020 17:26

Přesně, když možnost pro Mo/To dané bankovnictví nenabízí, tak jsou buď trvale zapnuté (až do nastaveného limitu karty pro platby), nebo je jejich nastavení navázané na internetové platby (zapnuté/vypnuté/limit dle nich).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2020 18:54

Třeba takové internetové bankovnictví Unicreditbank umožňuje u karet povolit/zakázat internetové 3DS platby, nicméně zvlášť má ještě evidované internetové platby bez 3DS zabezpečení a MO/TO platby. A tyto platby je nutné si nechat povolit buď na pobočcce nebo přes jejich infolinku. Řešil jsem to, když mi některé online platby fungovaly a některé ne.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 5. 2020 20:20

Pánové, tak mně a kolegovi, co popisoval stejný problém vysvětlete, proč platby Curve s podkladovou KK Moneta tak do 14 dnů zpět ještě fungovaly i s vypnutými MO/TO platbami a najednou musí být pro úspěšnou platbu zapnuty.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 13. 5. 2020 20:26

To bude víc než 14 dnů: Moneta v té velké odstávce na začátku dubna měnila systém pro karty. Je to i v diskuzi na jejich Facebooku.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 5. 2020 20:41

Dík za upřesnění, na principu problému to ale nic nemění.
Equa DK jsem přes Curve před delší dobou skutečně nezaplatil. Equa problém odstranila a v poslední době člen rodiny platí Equa DK přes Curve běžně, předpokládám nastavení MO/TO platby u karty na 0 Kč, internetový limit na něco málo, aby zaplatil. Pokud tomu tak není, dám zde vědět.
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka