Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 25. 8. 2021 09:06

Asi nevím, asi je dělám ve všední dny.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 8. 2021 10:44

Je to u HB u vratek gbit stále tak 75% ihned (tyto vratky jsou za den až dva zdvojené, ale za další den až dva duplicita mizí) a zbytek 25% plateb vratka až za ty 1-2 dny, ta je pak bez duplicity. Všechny lhůty uvádím kdy se to objeví v historii jako nezaúčtované, zaúčtování pak +1 až dva dny. Na částce ani dnu v týdnu teď už nijak extra nezáleží.
Naposledy upravil minarjo dne 25. 8. 2021 10:47, celkově upraveno 3
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod yndezit 25. 8. 2021 10:44

MirekM. píše:Částky Gbitů řádově, pokud to není tajné?

4, 5 a 12k.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tlamik5 25. 8. 2021 18:38

A1rh- píše:Curve Cash se vytáhne vygenerovaným payment linkem Revolutu

Zdar,
udělal jsem si Revolutí link, v Curve vybral Cash, ale furt mi to hlásí, že mám špatné PSČ/ZIP :grr:

zkoušel jsem i 00000, 11111, 99999 a prd

edit:

Divné, taky mám na cestě novou Curve kartu, ale v GPay mám pořád tu původní s platností 09/21 a funguje, ale u toho Revolutího linku to chtělo PSČ a nedalo si to říct.

Zkusil jsem tedy použít číslo nové karty a u toho čísla to nechtělo PSČ
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2021 20:02

Ohledně toho špatného PSČ/ZIP je potřeba zadat anglické PSČ (například NN17 9RS) a nikoliv české PSČ. Taky jsem s tím před časem bojoval ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 8. 2021 05:33

Milos píše:Veškeré GBITy (vratky) mi proběhnou obvykle do 3 až 4 pracovních dnů, nikdy jsem kvůli tomu nemusel Curve prudit.

Tak uběhly 4 pracovní dny od Gbitů z 21. 8. a vratky stále nejsou na zdrojové KK HB ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod bodyczech 27. 8. 2021 09:27

slavo963 píše:O kolik te DCC pripravila, oplati se vubec reklamace?

Tak jasně, že se to finančně nevyplatí se tomu věnovat (zde by Patrik jistě protestoval :) ), ale z principu mě takový šlendrián vytáčí, takže i kvůli kilču se tomu budu chvíli věnovat...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 8. 2021 10:32

MirekM. píše:Tak uběhly 4 pracovní dny od Gbitů z 21. 8. a vratky stále nejsou na zdrojové KK HB ...

Napadlo mě rozkliknout originál položky na zdrojové kartě z 20. 8. a ejhle, jsou prozatím nezaúčtované.
Že by nějaký nový způsob vyřizování vratek z Gbitů v HB na KK nebo Curve?

PS: na cílové KK HB jsou již pár dnů položky z Gbitů zaúčtovány.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 27. 8. 2021 12:56

Já jsem nedávno řešil s podporou Curve a bylo mi vysvětleno, že teď nově aplikují jiný systém:
Napřed se čeká při zaúčtování platby typicky až 24 hodin, a pokud v této době člověk provede Gbit, tak se rovnou přeúčtuje na cílovou kartu a na té původní se částka ani nestrhne - zůstane nezaúčtovaná a zmizí podle banky cca po týdnu...
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 8. 2021 13:29

Zlato jsem doma ... :-) Předpokládám můj případ, mezi transakcemi na zdrojové kartě a Gbity byl interval cca 3/4 dne.
Dík moc.
Tak to jsi měl kliku, na konkrétní dotaz na Gbity s datem, časy, částkami a koncovými čísly karet, jsem e-mailem obdržel jen obecný blábol o Gbitu bez Tebou uvedené informace. :-(
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 27. 8. 2021 14:05

Já to taky dostal vysvětleno až napodruhé. První odpověď byla jen podobný obecný blábol. Až druhá (jiný člověk) mi byla opravdu k užitku, že jsem dostal tohle vysvětlení přímo na můj konkrétní případ.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 27. 8. 2021 15:01

Mirku, nově musíš počkat, až v Curve appce u dané transakce zmizí text Pending. Až tehdy je gbit realizován jako vratka, dokud je tam Pending tak jako storno původní platby (nedojde na výchozí kartě k jejímu zaúčtování+vratce, ale smazání). Pending v pracovní dny mizí typicky za 15-30 hodin, o víkendu déle (až po něm).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 8. 2021 20:15

Blokace na zdrojové kartě dnes odpoledne cca po týdnu zmizely.
Nejsem si vědom, že by transakce v okamžiku provedení byly ve stavu Pending, navíc jsem žil z minula přesvědčen, že na transakci ve stavu Pending nelze provést Gbit.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 8. 2021 11:12

Nově Mirku je to právě jinak: Pending tam je po provedení platby minimálně půl den až den (přes víkend víc) a ne jen pár sekund či minut jako dřív. Gbit lze nově zadat ihned po platbě, ale ve stavu Pending gbit znamená že původní blokace je tedy zrušena, vratka se negeneruje (tedy do pár dní na první podkladové kartě není o transakci nic). Až Pending zmizí, je původní transakce ze strany Curve předána k zaúčtování a gbit pak už tedy dělá vratku. Tak to aspoň je na mé android aplikaci, za jabko nemohu mluvit.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 28. 8. 2021 11:55

Tvůj první příspěvek jsem pochopil, jen jsem žil v domnění, že u položek v okamžiku provedení Gbitů Pending v SB nebyl (mohl jsem ale na mobilu malý nápis přehlédnout). Kdybych si nápisu Pending všiml, jak jsem již včera psal, ze zkušeností z minula bych mylně čekal s Gbity až Pending zmizí.
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka