Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 8. 2021 12:11

Raději čekej vždy minimálně 24h (při víkendové platbě do úterý), ten Pending možná není vodítko na 100%, i když u mě to zatím odpovídalo.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 30. 8. 2021 11:45

Stále nemám novou kartu za stávající, která expiruje 08/21. Dnes už jsem nezaplatil v Lidlu přes GP.
Má smysl si aktivovat virtuální kartu, jejíž údaje se mi zobrazují v aplikaci? Jde tato karta přidat do GP?

PS: Na podpoře mi oznámili, že karta byla odeslána 18.8. a že doručení mimo UK trvá 10 až 14 dní.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 30. 8. 2021 12:19

jakoubek61 píše:Má smysl si aktivovat virtuální kartu, jejíž údaje se mi zobrazují v aplikaci?

Ne, v žádném případě - tu tam dávaj jen kvůli tomu, abys na ni moh o dlouhých zimních večerech koukat. :roll:
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jakoubek61 30. 8. 2021 12:25

Nějak jsem, to nepobral. To jako ironie?
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 8. 2021 12:46

Připomíná mi to "Na blbou otázku ..." Zkus položit otázku lépe.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 30. 8. 2021 13:06

spíš aktivuj tu novou a tu přidej do GPay, mělo by to fungovat, starou už to nevezme, pouze fyzicky
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod jakoubek61 30. 8. 2021 13:06

No, zřejmě údaje karty v aplikaci jsou stejné jako karty, která snad příjde i fyzicky. Zmátlo mě úplně jiné číslo té "virtuální" proti číslu té stávající. (Revolut taky nabízí fyzickou i virtuální).

Takže mohu aktivovat, i když ji ještě nemám fyzicky?
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 8. 2021 13:10

A proč bys nemohl? Některé banky k tomu přímo zčásti vybízejí (třeba i mBank: přidat do G/Apay lze hned i když je ještě plast ve výrobě, ale údaje karty už jsou v appce a tu možnost přidat píšou v emailu).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 30. 8. 2021 13:55

Minarjo díky. Po aktivaci se změnila expirace i CVV. Do Gpay přidáno bez problému. Vlastně ten plast nepotřebuju.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 8. 2021 14:25

Samosebou je tu malé ale nenulové riziko kompletní aktivace karty v appce před jejím fyzickým obdržením v tom, že kdyby zásilku s kartou někdo našel/vykradl, tak by mohl kartu zneužít. Ne však bezkontaktně, když první platba u nových karet bez ohledu na banku musí být kontaktní s PIN (až tím se bezkontaktní čip aktivuje), myslím spíš online (číslem karty + cvc) v eshopech bez 3DS. Ale strašit tě tím nechci :), snad brzy dojde.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod flightmax 30. 8. 2021 18:42

Taky mi zatím nedošla mám stejnou expiraci.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 30. 8. 2021 20:59

V pátek jsem vybral z bankomatu přes Curve s podkladovou kartou mBank KK e-shop 16000 Kč a mBank mi KK e-shop zablokovala. Na mLince jsem musel operatorce potvrdit, ze jsem to vybiral Londýně a že je vše OK .... jinak by mi kartu neodblokovala:-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 31. 8. 2021 06:45

Operatorka nevidela, ze ATM se nachazi v Cesku? Je to i v popisku transakce....
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 31. 8. 2021 11:31

Vcelku chápu, že se jí to čulibrk nenamáhal vysvětlovat. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod pivinecek 31. 8. 2021 19:10

ahoj, expiruje mi dneska Curve karta a přišla mi nová Curve, samozřejmě jsem si to neuvědomil a fyzicky plast nemam u sebe, když tu novou Curve přidám do Google Pay (po telefonu mi nadiktuje někdo údaje z nové Curve), tak bez problemu po zadání pinu na bezkontaktním bankomatu vyberu penize? Nebo bude problém, že se musí poprve zaplatit plastovou kartou? Nevíte?
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka