Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 10. 2024 13:13

Kdo mate free plan, je to teda tak, ze pocet GbiT je nelimitovany dle novych podminek?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 12. 10. 2024 22:32

Bohuzel, presel jsem na free plan a jsou tam jen 3 GBITy. Jinak taky cekam na refundaci 4 GBITu z 2.10.
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SamerLP 12. 10. 2024 23:32

Zaujímavé potom, že už to na https://www.curve.com/en/plans nepíšu, že by limitovali počet GBIT-ov.

Inak mám otázku, čo tu možno už dávnejšie padla. Mám Curve Metal, po novom Curve Pay Pro+ (nechápem aký zmysel malo to meniť, keď staré názvy boli lepšie zapamätateľné).

Aktuálne využívam Metal ešte za starú cenu 14,99€, avšak len na rok, a ten rok bude končiť asi budúci mesiac.

Keďže úprimne mi príde už moc a zbytočné platiť po novom 17,99€ chcem prejsť na nižší Black (Curve Pay Pro). Lebo naozaj nevidím význam platiť skoro 20€ keď ak to porovnám s Black, tak rozdiely sú pre mňa minimálne, keďže už aj tak limity u Metal sú prehané pre bežného človeka.

Síce mi bude asi chýbať 120 dní GBIT, či krásna metal karta, ale kvôli týmto dvom výhodám pre mňa dôležitých sa mi neoplatí priplácať 8€ mesačne.

Teraz konečne k tej otázke. Týka sa metal karty, či je možné si ju nechať pokiaľ je ešte platná. Platí mi ešte do 02/26, čo je celkom dosť dlho.

Aký je teda postup? V podstate asi samotný prechod na nižší plán sa dá len cez podporu, a tam im radšej následne napíšem, že by som si rád nechal Metal kartu dokedy je ešte platná? Lebo nerád by som bol keby mi po zmene plánu na nižší poslali kartu k Black, a už by som nemohol nič a prišiel by som o Metal kartu.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 10. 2024 07:48

metal karta ti zustane funkcni(teda prepokladam, ze zustane jako moje Black po prechode na free plan po 3 mes. promo akce)

Jinak k GbiT v apce u sveho free planu nemam napsane zadne limitace poctu, asi to budu muset zkusit
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 13. 10. 2024 08:13

Ja u free planu to omezeni na 3 GBITy napsane mam
Přílohy
Screenshot_2024-10-13-09-11-22-028_com.imaginecurve.curve.prd-edit.jpg
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 10. 2024 09:42

Oba máte pravdu - ten nápis viz snímek se tam objeví, až když je limit počtu Gbit vyčerpán, předtím to poznat nejde :). Tedy ano slavo zkus to, po třetím to budeš mít tak jak ukazuje snímek. Jelikož jim ale Gbit teď nefunguje korektně (nevytváří jim až příliš často jejich systém refundace na původní karty), tak než to opraví, nedoručuji to používat. Asi i mě čeká reklamace, jak zde vidím nebudu sám, ale do 10 dní mi ještě polovina zbývá.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 10:51

slavo963 píše:Kdo mate free plan, je to teda tak, ze pocet GbiT je nelimitovany dle novych podminek?

Neomezený počet GBITů je až od plánu Pro (dříve Black), nižší plány mají jen tři GBITy, viz. https://help.curve.com/what-subscriptio ... -rJLerOn8O
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod maphiosso 14. 10. 2024 12:12

Tak jsem tedy reklamoval 5 plateb z 2.10.2024, u kterých neproběhla refundace po GBIT. Vyjádření zde:

Chinenye here from the CX team.

Thanks for getting in touch and I apologise for the delay in receiving your refund. This happened because there was a processing error that occurred during the Go Back in Time.

I've now manually processed the refund on all 5 transactions from 02/10/2024 to your card ending 9407 and it should be reflected on your bank statement within 1 - 5 working days.

Thanks you for your patience and have a great day!

Best regards,

Chinenye

Team Curve
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 14. 10. 2024 14:17

Moje tři visící transakce byly už taky refundovány, asi dvě hodiny po zahájení chatu na supportu. Takže když už GBiT nefunguje na výbornou, tak aspoň support má za mě jedničku :-)
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maphiosso 18. 10. 2024 09:05

Tak sága nepřipsaných refundací pokračuje. Curve sice reagovala, že provedla opakovanou refundaci, ta však znovu připsána nebyla. V bance o ní žádný záznam nemají. Mezitím už registruju zpoždění u dalších refundací (i na jinou kartu u jiné banky), které předpokládám dopadnou stejně. Máte s tím jěště taky někdo problém?
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stileth 18. 10. 2024 11:07

ard3ne píše:ako riešiť, ak mám galaxy watch 6 a nemôžem pridať kartu pre GP - teda pridať môžem, ale nepríde mi overovacia sms z banky. Riešil niekto tento problém?

Tak nakonec to resil support pre telefon a kod na overeni mi nadiktoval. Zda se, ze neco jim tam nefunguje a neumi to opravit, ale aspon se povedlo pridat kartu do hodinek.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mawal 18. 10. 2024 13:54

maphiosso píše:Tak sága nepřipsaných refundací pokračuje. Curve sice reagovala, že provedla opakovanou refundaci, ta však znovu připsána nebyla. V bance o ní žádný záznam nemají. Mezitím už registruju zpoždění u dalších refundací (i na jinou kartu u jiné banky), které předpokládám dopadnou stejně. Máte s tím jěště taky někdo problém?

Jsem na tom úplně stejně, dostal jsem ze supportu úplně stejnou zprávu, že mi refund z 2.10. manuálně připíšou do 1-5 dní, ale zatím nic nepřišlo. Zkoušel jsem pak GBIT ještě 7.10. (pokusně 2 platby v hodnotě pár korun z ČS na Revolut), to proběhlo bez problému za 2 dny.

Edit: navečer vratka dorazila
mawal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 21. 10. 2024 09:22

Tož Curve dodržela, co měla. Včera proběhly poslední transakce a dnes (přesně po 60 dnech) mi účet zrušili. Poděkovali za více jak hodinový telefonní hovor se zpětnými vazbami, sbohem a šáteček. Automaticky mi vrátili měsíční poplatek a konec. Doživotní ban. Pořídil jsem si totiž Curve Business (původní Black) a začal ji používat. :mrgreen: Bylo to krásných 6 let. Nic holt netrvá věčně. P.S.: Nevíte, kde prodám její akcie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 10. 2024 09:59

Nechapu, jak mohli v tvem pripadu prodelavat??
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 21. 10. 2024 10:51

slavo963: Prodělávat asi ne. Ale nevíme, co třeba museli na pozadí sledovat a reportovat, což jsou také náklady a administrativa. Kdo ví. Žádná banka/fintech ti to nikdy neřekne, bo nemusí. Řekne ti to jen nějaký kámoš na AML, pokud ho tam máš a ještě jen někde u piva. To je prostě život ve fin produktech. Ale zase byla to jízda, to jo :-)
dalich
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka