Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 29. 10. 2024 08:54

Ladislav_2 píše:Takže do Curve půjde přidat neomezený počet karet i na free plánu a půjde přesouvat peníze mezi kartama... Kde jste tuhle informaci vzali? Zkouším hledat Curve blog a nic.

Přišel informační mail.

Asi jim na to lidi pečou, tak se chytli za nos a rozšířili možnosti bezplatného plánu. Budou se snažit nahnat vlastní zisk jinde.
Už jsem to chtěl zrušit, asi počkám.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 10. 2024 09:09

Zrušenie limitu kariet pre všetky plány na neobmedzeno je celkom vtipné od Curve.

Keď som ja zakladal Curve v roku 2021 to tak už bolo, pri tuším vtedy zdarma plán sa volal Blue, a mohol si mať pridaných kariet neobmedzene. Potom to dokašlali a obmedzili to na dve karty.

Potom v 2O22 to zmenili a obmedzili teda na 2 karty, a vlastne kto chcel viac musel si zaplatiť aspoň Curve X s 5 kartami.

A teraz to znova rušia :D

Ale aspoň mám dôvod viac o to spraviť downgrade z Metal. Už mi tento mesiac skončila zľava na rok za starú cenu, za tých nových 17,99€ Metal naozaj nemá význam. Celkovo asi nemá pre bežného človeka zmysel si platiť Metal.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 10. 2024 09:31

ReFi samozrejme zdarma nebude, ale pro vsechny plany 1,5%, takze meh
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 10. 2024 09:41

A ako by to malo vlastne fungovať? Lebo akosi málo informácií o tom ako to vlastne bude. Jedine čo som pochopil, že to súvisí s kreditnou kartou.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 29. 10. 2024 09:43

přesně tak, nic zajimavého kromě neomezeného počtu zařazených karet tam nevidím a jiné limity se nemění:
https://cdn.buttercms.com/swBdvU3USACJHYiE6s4H
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 10. 2024 10:00

SamerLP píše:A ako by to malo vlastne fungovať? Lebo akosi málo informácií o tom ako to vlastne bude. Jedine čo som pochopil, že to súvisí s kreditnou kartou.

Ja to chapu tak, ze napr. po uplynuti mesicniho obdobi muzes najednou refinacovat vsechny platby na jedne karte jinou. Vychazeji z toho, ze radsi zaplatit 1,5% poplatek CRV, nez napr. 20% uroky bance na KK.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 29. 10. 2024 10:09

takovej GBiT bez nutnosti platby za 1,5% poplatek
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 29. 10. 2024 12:34

slavo963 píše:Ja to chapu tak, ze napr. po uplynuti mesicniho obdobi muzes najednou refinacovat vsechny platby na jedne karte jinou. Vychazeji z toho, ze radsi zaplatit 1,5% poplatek CRV, nez napr. 20% uroky bance na KK.

Splatit kreditku jinou kreditkou nebo debetkou lze přece např. přes Revolut zdarma, nebo mi něco uniká?
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 10. 2024 13:22

Ja znam jenom jednu kreditku, kterou lze splatit naprimo jinou DK/KK - Skip Pay. Ted to teda pujde pres ReFi za poplatek jakoukoliv.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Ligethazi 29. 10. 2024 15:27

Toto mi prislo na mail.
Top up your Wirex account with Curve and pay no fees. Get 15€ in WTX when you sign up to Wirex using the link below

Zeby Crv koncilo z Plutus ?
Ligethazi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 10. 2024 21:28

slavo963 píše:Ja to chapu tak, ze napr. po uplynuti mesicniho obdobi muzes najednou refinacovat vsechny platby na jedne karte jinou. Vychazeji z toho, ze radsi zaplatit 1,5% poplatek CRV, nez napr. 20% uroky bance na KK.

To nebude lepšie spraviť GBIT? Nebude to ten istý spôsob? Že presunie dané platby všetky na inú kartu. Ale nedáva mi potom zmysel ako tým splatím inú kreditku. Keď napríklad čo mám KK tak ako spôsob splatenia vrátené platby od obchodníka sa nerátajú ako splátka, čiže aj keď vlastne aktuálne spravím GBIT za platby z minulého mesiaca tak aj tak musím banke splatiť peniaze, keďže aj keď sa cez GBIT tie peniaze vrátia tak to nie je splátka, len tým vznikne preplatok.

Stále mi to teda nedáva význam ako to bude fungovať a aký to bude mať význam platiť 1,5% a za čo vlastne :D

Ligethazi - nemyslím si, s Wirex majú dlhšiu spoluprácu si myslím. Pozerám mail od Curve zo dňa 15.8. 2022 a vtedy mi poslali takéto niečo:
wirex.PNG
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 29. 10. 2024 23:05

pokud se nepletu, tak splatit kreditku jinou kreditkou je v Americe docela i běžné, jen tady na to nejsme zvyklí

gbit je přesun existující transakce u obchodníka, tahle funkce umožňuje vzít klidně i třeba celý úvěrový rámec (klidně 200 tisíc, ale samozřejmě za odpovídající poplatek) a přesunout tyto peníze na jinou kartu ... z určitého pohledu to teda podobné jako gbit je, ale pro "dojiče" bonusů to vzhledem k poplatkům bude k ničemu
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 30. 10. 2024 09:47

GbiT u free planu lze jenom 3x, takze tam muze mit ReFi smysl.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 30. 10. 2024 10:41

tomasvlasak píše:pokud se nepletu, tak splatit kreditku jinou kreditkou je v Americe docela i běžné
Není. (Pravidla kartových asociací obecně spíš zakazují platit kreditkou úvěry – vydavatel karty nechce nedobrovolně brát na sebe problémové dluhy jiného věřitele.)

V USA se, narozdíl od nás, častěji nabízí možnost splácet kreditku debetní kartou – ale to je do značné míry tím, že jejich platební systém je pomalý a nespolehlivý: šek / ACH platbu může banka odesílatele (v nehorších případech s velkým zpožděním) odmítnout proplatit. Přijetí splátky debetní kartou zaručí, že splátka proběhne ~okamžitě a je ~nevratná, takže se to hodí v nějakém call centru (které buď rovnou vymáhá pohledávky, nebo zvedá telefony ve stylu „měl jsem na účtu málo peněz a neodešla mi splátka, co mám dělat, abych neplatil velkou pokutu“).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod wurk 3. 11. 2024 11:41

Ligethazi píše:Toto mi prislo na mail.
Top up your Wirex account with Curve and pay no fees. Get 15€ in WTX when you sign up to Wirex using the link below

driv daval Wirex cashback jen za POS transakce, to se zmenilo?

btw, z jake zeme maji ty jejich karty BIN?
wurk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka