Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 25. 11. 2024 19:00

@taylor729: Pokud tu platbu nevidíš v transakcích v Curve ani v Revolutu, tak se klidně může jednat o zneužití tvojí karty, které šlo úplně mimo Curve a Revolut a nějaký zloděj ji popisem maskuje jen jako že šlo o platbu přes Curve. Obrátil bych se proto na svou banku s podezřením na zneužití karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 25. 11. 2024 21:30

@Milos to uz me taky napadlo - ale je opravdu možné změnit komplet nazev obchodnika na libovolný?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 11. 2024 22:02

No řekl bych, že jo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 26. 11. 2024 07:12

Máte prosím někdo zkušenost, jak je to s vybíráním peněz z kreditky přes Curve z pohledu poplatků na kreditce? Kdysi dávno v počátcích Curve to bylo bez problému, protože to nebylo poznat z MCC kódu, ale teď? Je kreditka, která standardně má výběry přes bankomat s poplatkem, ale tímto to lze obejít?
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2024 08:19

A máš nějaký Curve placený plán, že o tom uvažuješ? U bezplatného plánu Curve jsou totiž všechny výběry z ATM zpoplatněny https://help.curve.com/can-i-use-curve-at-atms-rJ5S_2Ud
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 26. 11. 2024 09:18

Zároveň jedine ako to zistiť je to vyskúšať.

Ja osobne mám dve kreditky tu na Slovensku. Na prvej som skúšal z rôznych bankomatov, ale s použitím Curve ani z jedného som nedokázal vybrať, bankomat vypísal niečo ako, že to nie je možné. a na danej kreditke ten výber bol ako zamietnutá platba. Zjavne teda daná banka tej kreditky dokáže zistiť, že sa jedná o výber peňazí. Ale zaujímavé, že pri tej istej kreditke ak dobijem Revolut cez ApplePay to sa dá bez problémov.

Pri druhej kreditke tam problém nie je, skúšal som síce len raz, ale bez problémov vybral som bez poplatku.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod taylor729 26. 11. 2024 17:29

Milos píše:No řekl bych, že jo.

Na druhou stranu zadna dalsi neoprávněna transakce se neobjevila za nasledujici mesic a pul. Také jsem tu ČSOB kreditku napřímo používal velmi zřídka, což pravděpodobnost podvodu dál snižuje.

Každopádně reklamaci u ČSOB jsem už podal.
Naposledy upravil taylor729 dne 27. 11. 2024 00:51, celkově upraveno 2
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 27. 11. 2024 00:49

Konverzace v supportu, kde jsem se tu chybnou transakci poslední měsíc a půl pokoušel řešit bez dalšího vysvětlení zmizela :o

Počkám teď co udělá ČSOB s tou reklamací, ale pokud se ukáže že to není podvodník, ale fakt chyba systému curve (např naúčtoval transakci patřící k jinému Curve účtu), tak nevím, jak curve dotlačím aby s tim něco dělali. Poslední zprava od nich byla nekdy na přelomu října a listopadu, přesto že jsem je v průběhu listopadu asi 2x urgoval)
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 27. 11. 2024 08:24

Zkus napsat na complaints e-mail curve, tam stížnosti opravdu řeší a prověřují (aspoň zatím dle mých zkušeností).

https://help.curve.com/how-do-i-make-a- ... -rk2gS_2Iu
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod d1vine 27. 11. 2024 08:28

Já posledně, když jsem řešil věc, kterou support měsíc ignoroval, tak jsem napsal na všechny emailové adresy, co se mi podařilo vygooglit: support@curve.com, support@imaginecurve.com, flex@imaginecurve.com atd. Zároveň jsem jim napsal zprávu přímo na Twitter, kde mi nakonec taky odepsali.

Bohužel Curve se takhle občas chová. Musíš je vybombardovat všude možně a odpoví..:lol:
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 11. 2024 12:02

Akorát většinou odpovídá podpora zcela z cesty, až v tom vidím záměr. Dospěl jsem pokaždé až ke complaints.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 27. 11. 2024 13:30

PlesnivyKun píše:Zkus napsat na complaints e-mail curve, tam stížnosti opravdu řeší a prověřují (aspoň zatím dle mých zkušeností).

https://help.curve.com/how-do-i-make-a- ... -rk2gS_2Iu

Moc dik oboum za rady. Zkusim ted chvíli pockat co s tim udela ČSOB a pak to kdyztak zkusím tímhle kanalem (nebo lepší rovnou bojovat na obou frontach?).

Popravde si stale myslim ze je to spíš chybna transakce curve nez podvod, kartu používám pomerne malo a mimo curve nebo revolutu jsem ji pouzil za poslední rok pouze na nekolika malo ceskych zavedenych e-shopech, jednou Ryanair a pred pul rokem jednou v USA v Targetu.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 28. 11. 2024 22:32

Milos píše:A máš nějaký Curve placený plán, že o tom uvažuješ? U bezplatného plánu Curve jsou totiž všechny výběry z ATM zpoplatněny https://help.curve.com/can-i-use-curve-at-atms-rJ5S_2Ud

Jojo, black kartu…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 12. 2024 09:59

Tak jsem včera zaplatil 329 Euro a tedy překročil těch 250 Euro(limit), protože mám jen Curve lite. Jako podklad jsem zvolil Skippay kartu ( tedy kreditku) a strhli si z ní 8393 Kč ( 61 Kč poplatek) a když jsem následně provedl GBit na kartu svět mbanky ( debetka) tak mi strhli jen 8332 Kč a neúčtovali ten poplatek.Už se mi to stalo podruhé ze dvou pokusů tak nevím jestli je to chyba a nebo vlastnost že na debetky neuplatnují ten limit.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 3. 12. 2024 15:02

Tak ja pouzivam jen debetky a limit prekracuji kazdy mesic a prirazku (poplatek) platim.
Takze debetkou to neni...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka