bunq

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod barnyss 23. 6. 2019 15:24

Radek.Hulan píše:.. ATM omezeno na €500 na jeden výběr ...

To jsi četl kde?
Já jsem ohledně 500 EUR našel pouze to, že kdo má Bunq účet Premium, Business nebo Joint, má zdarma top up kartou 500 EUR/měs.

-- 23. 6. 2019 15:25 --

barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 23. 6. 2019 15:30

Někde jsem to viděl v aplikaci.

Zde:
https://together.bunq.com/d/6635-what-a ... ily-limits

A pak třeba zde diskuze:
https://together.bunq.com/d/4834-withdr ... -at-an-atm
https://together.bunq.com/d/7515-bunq-c ... -500-a-day

Takže třeba v Thajsku nahovno, protože si chci vybrat maximum co jde, 30 000 THB, cca 22t Kč, a Bunq umí max 12t Kč.

No, po prozkoumání jsem si požádal o mBank Svět :D
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod barnyss 26. 6. 2019 18:29

Ještě to radši upřesním: z těch odkazů vyplývá, že limit na výběr z bankomatů je 500,- EUR/den, což pro mé potřeby zase není tak zlé.
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 6. 2019 18:31

Je to tak.

Ale třeba v Thajsku máš fix +200 Bahtů, co ti přirazí k výběru, a je jedno, zda je to 1 000 Kč nebo 20 000 Kč z ATM. Takže ideál vybrat najednou co nejvíc to jde.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 7. 2019 07:28

Používate někdo aktivně banku/aplikaci Bunq? https://www.bunq.com/ Zaregistrovali jste nějakou výhodu od podobných online aplikací?
Před pár týdny jsem si aktivoval účeta požádal o kartu v rámci bezplatného Travel balíčku. Karta dorazila až na druhý pokus. Za dobití kartou se platí poplatek, umožňuje pouze IBAN účet v EUR, tak jsem zatím bez větších zkušeností a zajímalo by mě, jestli se vůbec prosadí.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod barnyss 20. 7. 2019 08:40

Téma Bunq už tady je, nedávno se v něm diskutovalo
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 7. 2019 10:30

Á pardon, vyhledávání mi ráno hodilo jen výsledky přes Google, už to vlákno vidím také.
Tak prosím o sloučení/vymazání.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod wit.cz 25. 7. 2019 12:29

Přišlo vám také info o prevydani karty z důvodu vyšší akceptace?
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Delitzsch 25. 7. 2019 13:07

Přišlo také dnes dopoledne. Je to kvůli akceptaci na některých eshopech, u obchodníků funguje bez problémů. Jinak k předchozí otázce, jaké jsou zkušenosti, tak dobré. Ale není to asi produkt, který by si našel v ČR hodně fanoušků. Je to řešení pro toho, kdo má zájem o kreditní kartu, ale nechce/nemůže se úvěrově angažovat. Nezvykle může působit, že všechny údaje jsou na zadní straně. Bál bych se kartou platit v Rusku nebo arabských zemích. :-)
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 28. 11. 2019 20:30

Bunq dnes představila novou kovovou platební kartu - Green Card. Za každých 100,- EUR zaplacených pomocí této karty banka zasadí jeden strom. Jedná se o kartu typu prepaid credit. Roční poplatek představuje neuvěřitelných 99,- EUR, přičemž karta nenabízí kromě výběrů z bankomatů zdarma a výhodných směnných kurzů vůbec žádné benefity.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod barnyss 28. 11. 2019 21:48

a všech 1000 ks těchto karet bylo vyprodáno během několika hodin - svět se zbláznil (nebo tomuto "zelenému" myšlení nerozumím)
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 28. 11. 2019 22:08

Banka docela obyčejně parazituje na eko-vlně. Kdo si objednal kartu teď, musel hned zaplatit 99 euro, přičemž kartu dostane až v únoru. Minimalistický design je nicméně pěkný. Prvních tisíc karet bylo se speciálním nápisem "Founders Edition", karty v nabídce jsou dál, ale už bez nápisu.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 28. 11. 2019 23:00

Mohli tam aspoň nabídnout čtyři návštěvy amsterodamských coffee shopů ročně, pak by to mělo aspoň nějaký smysl... :hm
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 29. 11. 2019 10:12

Těch 99€ +1 strom za nějakou útratu, to je něco jako odpustek za to, že ti lidi nic jiného pro přírodu nedělají. Možná že hrdí majitelé jsou častí návštěvníci těch coffeeshopů a mají vymydleno.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 30. 11. 2019 13:38

Pro ultrazelene Němce 99e zadarmo. Když výhoděj do vzduchu 514 mld korun za předčasné uzavření jad. Elekt. A ještě podporujou 150 tisíci Kč nákup elektromobilu
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka