bunq

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 1. 6. 2021 22:48

Tak v ceně nebo zdarma? ;-)
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Delitzsch 1. 6. 2021 23:00

Za 2,99 EUR/měsíc je v balíčku IBAN, SEPA styk a 5 výběrů po 0,99 EUR.
Původní Travel Card za 0 EUR/měsíc už od srpna nebude příliš použitelná pro výběry.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod goropes 2. 6. 2021 17:24

To je fakt škoda, že končí. Byl jsem s bunq travel card velmi spokojený.

Víte o nějaké jiné kartě, která je ofiko skutečná Mastercard credit a přitom je to v reálu předplacenka, která nevyžaduje úvěrový účet, nezatěžuje registry, apod?
A ještě navíc je multiměnová, se středovým MC kurzem a bez poplatků za základní služby?
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 6. 2021 11:55

Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goropes 23. 6. 2021 13:05

vivid není plnohodnotná náhrada, protože Bunq travel card byla skutečná kreditka (i při ověření přes bindb se hlásila jako Mastercard Credit), což se hodí při cestování např. v některých půjčovnách aut.

vivid je klasická debitka, resp. moje se vráří jako debit bussiness, byť je kovová a vypadá pěkně.

Ještě jedno varování pro uživatele Bunq, kteří mají travel card a chtějí ji používat do konce expirace: Nepoužívejte funkci freeze!
Jakmile si kartu zmrazíte, pro opětovné rozmrazení musíte už přejít na placený paušál, resp. na jeho 30 denní trial.
Právě se hádám se supportem, že freeze / unfreeze neznamená ukončení platnosti karty, nicméně podle nich ano, takže i když mám kartu platnou do 9/23, asi budu muset podat výpověď už nyní :(
Byla to přitom jedna z mých oblíbených karet.

PS. nevíte o jiné kartě, která se tváří jako credit, i když reálně není?
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 23. 6. 2021 15:06

Vivid není alternativa také proto, že výběr bez poplatku z bankomatu u bezplatného tarifu je omezen na 200,- EUR/měsíc, respektive může být i vyšší, pokud vybírá klient každý měsíc stejnou částku a pohybuje se ve stejném limitu. Bunq Travel Card byla jedinečná. Alternativy jsou jen debetní karty. Možná než Vivid spíš Nuri (ex Bitwala), kde jsou podstatně vyšší limity na výběr, ale stejně si to vezmou na kurzu (až 1%).
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 10. 1. 2023 18:15

Neni ted na Bunq nejaka poromo akce za doporuceni?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod .void 10. 1. 2023 18:43

bunq za doporučení dává jenom nasazené stromy.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 11. 1. 2023 22:29

Jak rychle obvykle chodí platby na bunq?
V noci jsem odeslal 1€ z Airbank a doted je na Bunqu nula.
Taky po založení tam byl prednastaveny ten nejvyssi (green) tarif. Hned jsem to změnil na ten zadarmo, ale pisou ze to plati az za mesic, tak snad se nepokusi si strhnout tech 17€
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 1. 2023 22:46

To záleží, kdy platbu odeslala banka odesílatele, u Air Bank odejdou SEPA platby i v režimu D+0, ale není to garantováno a není to vždy, klidně to mohla banka odeslat D+1, přičemž oficiální cut-off je tuším v 16:00 hod.
bunq je zapojena v SCT Inst, takže s většinou bank v eurozóně probíhá platební styk okamžitě (samozřejmě i s fintechy Revolut, Wise, N26)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 11. 1. 2023 23:06

Prave jsem čekal ze do vecera to dorazí. Snad zitra.
Posilal jsem nejdřív 1€ právě jako overeni ze to dorazi nez poslu vic.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 1. 2023 23:48

Pokud jde o neinstantní platby, připisuje je bunq okamžitě, jak je dostane. Dopoledne, odpoledne. Nezdržuje to.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 12. 1. 2023 19:01

taylor729 píše:Prave jsem čekal ze do vecera to dorazí. Snad zitra.
Posilal jsem nejdřív 1€ právě jako overeni ze to dorazi nez poslu vic.

Dorazilo to z AB dnes, tedy D+1
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 13. 1. 2023 22:42

Z Monety take nedorazilo D+0 (prikaz zadan casne v noci), to uz mi prijde podezrele, mel jsem zato ze sice instant SEPA payments u jas banky nepodporují, ale odesílají D+0
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 1. 2023 23:01

Většina českých bank chodí D+1.
V případě KB dorazí D+0 SEPA platby zadané do 11 hod. V AirBank většinou zadané do 10.30 hod.
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka