Twisto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dalich 5. 11. 2024 21:41

Mě se vratky vždy automaticky připsaly do kreditů.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wurk 5. 11. 2024 22:12

z platby kartou jo, ale pokud to nekdo vratil prevodem?
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 6. 11. 2024 14:17

Pokud to bylo pod stejným VS, jak platba odešla, opět do kreditů. Pokud jen vrátili na účet, Twisto to nemá šanci poznat a příjemce se musí ozvat.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 11. 2024 10:49

Příjemce se může ozvat, ale jak Twistu dokázat, že ta vrácená platba patří jemu když často ani neví kdy nebo jestli vůbec mu platba byla zaslána, s jakým vs, z jakého účtu atp.. Takové případy se občas asi stávají, že někomu je vrácená platba na účet Twista ze kterého byla placená, ale Twisto to asi nemá nijak vyřešené co s tím a asi ty peníze zůstavají ve prospěch Twista, pokud jsou neidentifikovatelné. Je otázkou jestli je to tak v pořádku a jestli by to Twisto nemělo takové neidentifikovatelné platby vrácet zpět na účet ze kterého ta platba přišla.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 11. 2024 12:41

Twisto to pozná snadno, nedělej z nich zase negramoty. Jednak se bude shodovat číslo účtu odesílatele s tím, na který takový Twisto Snap byl odeslán a vrácen, jednak se bude shodovat i samotná částka Snapu. A číslo účtu odesílatele plus částka, to jim fakt na rozpoznání stačí, nejasných plateb nebudou stovky :). Navíc daný účet u Fio, který používají pro odesílání Snapů, je u nich myslím celkem logicky (i kvůli účetnictví atd.) jen pro tento účel, čili příchozí platby od jiných subjektů než jsou oni sami na něj běžně mít nebudou, kromě těchto vrácení mylných plateb.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 11. 2024 13:02

minarjo:
Číslo účtu ze kterého vrácené peníze Twistu příjdou a částka nemusí být vždy nutně stejné tak jak byla platba Twistem odeslána. Nedělej z toho až tak jednoduchou a snadnou záležitost se kterou v žádným případě problémy nemůžou být a že všechno se automaticky samo vyřeší ve prospěch klienta Twista.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 7. 11. 2024 13:23

Problémy s vrácenou platbou můžou nastat i nemusí, oba máte pravdu :-)

@Vlazy: Přijde mi, že tady přemýšlíš nad teoretickými případy, které ani nikdy nenastanou :roll: Nebo můžeš uvést nějaký konkrétní případ, kdy by obchodník odmítl vrátit peníze na bankovní účet který mu uvedeš a trval na vrácení peněz na účet, ze kterého peníze přišly? A následně ti třeba odmítl sdělit, z jakého účtu, kdy a pod jakým VS je vrátil?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 11. 2024 00:44

Milos:
Až tak jednoznačně bych netvrdil, že ty případy za žádných okolnosti nikdy nastat nemůžou. Dovedu si představit, že jsou i obchodníci kteří s kupujícím nekomunikují na e-maily neodpovídají a telefony neodebírají nebo je odeberou a když se dozví, že někdo po nich něco chce tak hovor ukončí. I s něčím takovým jsem se už setkal. Není třeba se proto tvářit, že vše je tak ideální, že žáden problém za žádných okolnosti ani nastat nemůže.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ROlda78 12. 11. 2024 22:30

S kterou kk se ještě vyplatí hradit Twisto? Díky.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 13. 11. 2024 06:04

Už asi s žádnou, bud je to Visa, nebo se to nevyplatí.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 11. 2024 07:14

Kartou Revolut, kterou předtím tou kreditkou (třeba ČS) dobiješ, to je moje metoda už tak dva roky.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 11. 2024 05:06

i moje metoda od doby, kdy nejde hradit přímo KK ČS ... To už je dva roky? :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 14. 11. 2024 08:54

twisto jde hradit KK ČS přes curve
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 11. 2024 09:49

@tomasvlasak:
A to jako zdarma? Když jsem to tehdy zkoušel, naráželo to u Curve buď na zamítnutí, nebo na poplatek 2,5% za Fronted službu (dle toho, zda Curve Fronted byla zapnutá či ne). Teď koukám v Curve, že pouze pro vyšší placené plány je určitý objem Fronted v ceně, takže píšeš nejspíš o situaci, kdy si někdo Curve platí vyšším plánem. To rozhodně bude menšina zdejších, kteří by dobrovolně za téměř nic měsíčně platili. Třeba já naopak od omezení free plánu dost používání Curve utlumil.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 14. 11. 2024 19:34

jo, tohle mi nedošlo... ano, mám placený plán, každou chvíli na to jsou nějaké akce, takže střídavě měním plány dle aktuální nabídky, za plnou cenu předplatného by se mi to taky úplně nevyplatilo
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka