Twisto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pospa874 29. 3. 2021 14:19

Přes kterou banku / aplikaci se vám daří číst MCC kód použitý u transakce? Zjistil jsem, že po migraci twista na jejich novou vlastní platební bránu jsem již za zaplacení nedostal odměnu na kreditní kartě, což by mohlo být způsobeno aplikací jiného MCC. Ale ani v detailu transakce ani v blokacích u plateb nevidím MCC.

Edit: Milos: M&M Gold - UCB
Naposledy upravil Pospa874 dne 29. 3. 2021 15:00, celkově upraveno 1
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 3. 2021 14:29

O jakou kreditní kartu se jednalo, abychom případně věděli, která další banka zrušila odměny za Twisto?

To jak zjistit MCC kód by mě osobně také zajímalo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jenda_s 29. 3. 2021 15:11

MCC já osobně nevidím jinde. Jak jsem psal už výše, problém je s platbou přes novou bránu twista. Já jsem dnes a včera zaplatil několik transakcí přes uloženou CRV kartu (uloženou ještě před změnou) a normálně prošlo. Když jsem se pokusil zaplatit stejnou CRV kartou ale přímo zadanou (tedy neuloženou), platba neprošla přes CRV bez fronted poplatku. Z toho usuzujeme, že při placení uloženou kartou je vše při starém MCC a při platbě přes novou bránu twista došlo k nějaké změně...

Jak zjistit MCC u všech transakcí by mě osobně taky zajímalo...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Švagr 30. 3. 2021 18:43

MCC zjistíte jedině tak, že si zavoláte do banky... a narazíte na člověka, který ví, co to je a dokáže to najít, a ještě je ochoten Vám to říci. Neznám banku ani fintechy, které by to ukazovaly. Jedině v Rusku, kde jsou ale odměny trochu jiného kalibru než na co jsme tu naučení. Třeba TinkOff a taky matka Yadex. Nebo jejich Kukuřice, ale to by jste museli nakupovat na jejich Eurosetu co obhospodařuje RNCO. Nebo AymaniBank, Avangard, SMP-bank... 
Švagr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 3. 2021 20:11

Dnes jsem zkoušel zaplatit jednu Twisto úhradu zapamatovanou Curve kartou s podkladovou kartou Crypto a platba neprošla. Aplikace Curce hlásila zamítnutí platby na straně Twisto a ať zkusím použít jinou kartu. To jsem neudělal, ale zkusil jsem zaplatit napřímo Crypto kartou a platba normálně prošla.

Potřeboval jsem si ověřit, zda Crypto dává či nedává zpětný bonus za Twisto platby. A potvrdilo se mi, že nedává.

Jinak před dvěma týdny jsem uhradil několik Twisto plateb zapamatovanou Curve kartou s podkladovými kartami HB a mBank zcela bez problémů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 31. 3. 2021 11:11

Tak to skutečně vypadá na konec placení Twista přes Curve při vypnutém Curve Fronted.

Zlusil jsem dát malou částku přes Twisto platební bránu zaplatit CRV s podkladovou debetní kartou. Dal jsem v Twistu zapamatovat platební kartu.

Když jsem chtěl poté výše uvedenou platbu GBiT přesunout z podkladové DK na nějakou KK, tak mi to už vůbec nenabízí GBiT u KK s poznámkou: "You must enable Curve Fronted to be able to use this card."
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 31. 3. 2021 11:16

to bude proto, že ona konkrétní transakce má už jiné MCC. Zkus (jestli můžeš) zaplatit jinou položku z twista již nyní již uloženou CRV kartou a třeba rovnou s podkladovou kreditkou. Podle mě by to mělo projít... Teda snad...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wurk 31. 3. 2021 11:29

vcera s ulozenou curve a podkladovkou revolut neproslo, s podkladovkou wise proslo
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 31. 3. 2021 11:41

včera jsem platil uloženou crv s podkladem čs kreditka a prošlo bez problémů...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 3. 2021 23:12

Tak potvrzuji, že jsem teď právě z Twisto appky zaplatil březnové vyúčtování (tedy sečtené předem neuhrazené položky z něj) bez problémů uloženou Curve kartou (fronted off) s podkladem Hello kreditka. Tedy skrz v systému Twista uloženou Curve kartu (kdy se nevyvolá u Twisto platební brána) to je stále zaplatitelné v pohodě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 1. 4. 2021 00:17

Mně to teda teď v úplně stejný situaci neprošlo (uložená CRV, podklad HB, vyúčtování) a jako důvod je Fronted (mám vypnuto)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 4. 2021 00:38

Bude tedy záležet na tom, kdy (jak) byla Curve do Twista uložena.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod .357 1. 4. 2021 07:05

Chystal jsem se zaplatit vyúčtování, ale je v něm chyba!! Vždy průběžně platím jednotlivé položky tak, aby se pak vyúčtování vešlo do 10000 a šlo zaplatit kartou. Tři již před týdnem zaplacené a zaúčtované položky však po mě chtějí zaplatit znovu!
Po letech zatím první negativní zkušenost...
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 1. 4. 2021 08:35

minarjo píše:Bude tedy záležet na tom, kdy (jak) byla Curve do Twista uložena.

Nejspíš, ukládal jsem ji až co se to tu začlo probírat.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wurk 1. 4. 2021 10:42

to by se to nechovalo takhle:

vcera s ulozenou curve a podkladovkou revolut neproslo, s podkladovkou wise proslo

btw, dnes to se stejnou ulozenou curve a stejnou podkladovkou revolut proslo

spis mi prijde, ze na pozadi pouzivaji vic acquireru, a zalezi, na ktereho to zrovna jde
wurk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka