Twisto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pivinecek 30. 6. 2021 19:54

OK, chápu, mám na mysli to, že ještě dneska mělo jit přeci v twistu platit po staru, změna měla být až od 1.7.2021, včera to posílali mailem. Nebo někomu přišlo, že změna je ode dneška?
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jenda_s 30. 6. 2021 20:21

já včera i dnes normálně platil uloženou CRV kartou (označenou už vykřičníkem) a tuším včera přišla nějaká push zpráva že si mám kartou znovu uložit.

Takže podle mě platí skutečně změna až od zítřka
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 30. 6. 2021 23:11

dopo jsem zaplatil CRV i splitnul. Ted mi nejde ani jedno ani splitem se nedostanu k zadani karty, pise mi to ze musim preulozit kartu (?!)
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod __Pavel 1. 7. 2021 06:52

Já se dneska pokoušel zaplatit SPLIT na nemajitele Twista a vůbec mě to nepustí k zadání karty.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 7. 2021 10:28

CRV / KK ČSOB za splátku Twista dříve vracela (stejně jako za běžné nákupy v obchodě), napřímo už to předpokládám fungovat nebude (?), i když lepší vyzkoušet.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 7. 2021 11:03

Změna MCC platební brány na 6012 bohužel znamená téměř jistě to, že s odměnou za Twisto platby bude jen kreditka ČS, která zatím výluky nemá. Totéž jako když tento MCC používal (a banky to do výluk přidávaly) třeba Revolut, CK atd.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 1. 7. 2021 11:06

No jako vypadá to, že jim to teda zatím nějak moc nefunguje. Chtěl jsem to zkusit procpat přes nově přeuloženou Curve s fronted off, ale vůbec to neprojde a skončí to chybou. Uvidíme, jestli a kdy se to rozběhne.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 7. 2021 11:11

Špatně jsi pochopil funkci Curve fronted. Přes fronted off to teď u podkladové kreditky už "NIKDY" nepůjde (pokud Twisto platební brána nezmění MCC). Fronted off znamená, že poplatek 1,5% nechceš Curve platit, takže platby s těmi MCC kódy co patří do skupiny fronted má Curve u podkladové kreditky vždy odmítat (fronted on znamená si ten poplatek 1,5 % nechat od Curve naúčtovat, to tedy ani nezkoušej). A nová Twisto brána má právě tento nežádoucí MCC viz můj minulý příspěvek. Tedy na Curve ve spojení s Twisto zapomeň (jedině když by podkladová karta byla debetní a ne kreditka, pak by to šlo, u kreditek ne).
Nebo až budeš mít novou českou Curve, tak ta nemusí tento MCC mít pro fronted zpoplatněný, pak by to šlo, ale odměna z kreditky stejně nebude, když to mají banky u kreditek (až na ČS) ve výluce.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 1. 7. 2021 11:26

Split stále nefunguje, pouze zobrazí hlášku dříve než se vůbec dostanu k zadani platební karty: Bohužel touhle kartou nejde platit, dokud si ji neuložíte znovu. Abyste si ji uložili, stačí, když s ní zaplatíte stejně, jako by to byla nová karta.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 1. 7. 2021 11:37

To si úplně nerozumíme. Já vím, že to skoro s jistotou nepůjde, ale já se zatím ani nedostanu na to odmítnutí ze strany Curve. Prostě to neprojde už v Twisto.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 7. 2021 12:06

@jir.vesely:
Web, či mobilní appka? Mě to v appce k zadání platby pustí. Ale je samosebou třeba zvolit možnost "Zaplatit jinou kartou", ty dříve uložené ignorovat (novým zadáním čísla a první úspěšnou platbou by se každá karta měla přeuložit). Pak to do Curve projde, tam to ale tedy na fronted off poplatku končí, když je podkladem kreditka.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 7. 2021 12:40

pro tu srandu jsem těch 160 Kč vyúčtování zaplatil s Fronted ON a KK ČSOB, poplatek 2,45 Kč.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 1. 7. 2021 12:42

Už to jde. Podle předpokladu dostanu decline v curve kvůli fronted. Tím tady jeden příběh končí :)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 1. 7. 2021 12:42

Trochu OT:
Si to tady tak pročítám a nějak nerozumím, co je výhodou Twista a proč bych ho chtěl jako uživatel kreditky používat. Dokáže mi to někdo stručně osvětlit? :).
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 7. 2021 13:07

Všechny Twisto výhody pro kreditkáře (kromě kreditek ČS) dnes 1.7.2021 právě skončily :-|
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka