Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 28. 7. 2021 14:50

jak je to u karet s 1%? Minimalni vyse je teda 50Kc?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 7. 2021 16:14

Napsáno od @DrholecR je to zbytečně složitě, protože nejde jen o částku platby (hranice je ovlivněna i aktuálně platným procentem odměny, které je navíc jednak základní a jednak u některých obchodníků-partnerů Světa odměn-ještě doplňkové prémiové, vyšší). Důležité je to, jak číselně vycházejí ty body. ČSOB jednoduše zaokrouhluje body dle matematických pravidel, počet přiznaných bodů za každou platbu samostatně musí vždy být celé číslo. Pokud tedy procento odměny aplikované na částku transakce dá třeba 0,499 bodu, je to bez bodu, od 0,500 do 1,499 bodu za 1 bod atd., a to pro každou platbu samostatně (a u obchodníků s prémiovým procentem odměny se to počítá 2x, zvlášť pro základní i prémiovou odměnu). Z toho plynou i ta minima transakcí pro nákup aspoň za 1 bod (při základní odměně 0,5% je to tedy 100,00Kč, teď když je odměna vyšší, nebo u těch prémiových odměn vybraných obchodníků, pak samosebou méně).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 29. 7. 2021 20:27

Pochopeno.
Nicméně to znamená, že neaplikují svá vlastní pravidla. Nemáte někdo vyzkoušeno, zda maximum 200 bodů z plateb u pošty je nepřekročitelné? A pochopil jsem to dobře, že počet bodů v daném měsíci se počítá podle vzorce: 1000 (z nákupů) + 200 (z pošty) + ... (za nějaká ta uzavřená pojištění, investice atp.)

Jinak teď je bezkonkurenční ta nabídka do konce srpna u podnikatelské KK moneta: bonus až 6 x 3.000 (3% + 1%), pak 1%, při zřízení online vedení zdarma bez podmínky min. útrat 5.000/měs.
Bohužel já už ji mám (zřízenou v době kdy dávali jen 3.000 celkem). Chtěl jsem jí zřídit online mamce, ale bohužel nemá řidičák ani pas.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 7. 2021 23:12

Vše lze přece u Světa odměn ČSOB/PS ověřit "za běhu" a experimentovat, když Svět odměn (narozdíl od kreditek bank konkurence) připisuje body za platby nikoliv až za celý měsíc naráz, ale průběžně a vše je taky hezky vidět v IB v historii pohybů Světa odměn obdobně přehledně jako výpis transakcí účtu. Body za platby jsou typicky připsány už 2 pracovní dny (plus mínus den) po zaúčtování dané karetní transakce (snad jen u bodů např. za sjednání produktů to trvá déle). Jakmile se i dané skupiny odměn narazí na měsíční limit, hned se to pozná že v historii Světa odměn už nebude za dané věci odměna žádná, tedy pozná se to rychle. Když jsem měl kreditku ČSOB já, tak ty hranice byly implementovány správně, fakt překročit nešly (už to je skoro 2 roky, ale sotva to nějak extra změnili).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 30. 7. 2021 07:02

Taki píše:Pochopeno.
Nicméně to znamená, že neaplikují svá vlastní pravidla. Nemáte někdo vyzkoušeno, zda maximum 200 bodů z plateb u pošty je nepřekročitelné? A pochopil jsem to dobře, že počet bodů v daném měsíci se počítá podle vzorce: 1000 (z nákupů) + 200 (z pošty) + ... (za nějaká ta uzavřená pojištění, investice atp.)

Jinak teď je bezkonkurenční ta nabídka do konce srpna u podnikatelské KK moneta: bonus až 6 x 3.000 (3% + 1%), pak 1%, při zřízení online vedení zdarma bez podmínky min. útrat 5.000/měs.
Bohužel já už ji mám (zřízenou v době kdy dávali jen 3.000 celkem). Chtěl jsem jí zřídit online mamce, ale bohužel nemá řidičák ani pas.

Hmm, také mi to přijde zajímavé, akorát ještě zjistit, jak se to dá sjednat. Obnovovat pozastavenou živnost se mi úplně nechce a za bankéřem po minulé zkušenosti také ne :)).
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peliculiar 14. 8. 2021 01:50

Taki píše:Jinak teď je bezkonkurenční ta nabídka do konce srpna u podnikatelské KK moneta: bonus až 6 x 3.000 (3% + 1%), pak 1%, při zřízení online vedení zdarma bez podmínky min. útrat 5.000/měs.

Ta podnikatelská KK jde zřídit za stejných podmínek i na pobočce, když si o ně řeknete - moje partnerka taky neměla dva doklady. Lze přidělat ke stávajícímu revolvingovému uvěru dodatkové karty, které jsou zdarma.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hannys85 17. 8. 2021 18:39

Existuje ještě kreditka, která vrací peníze za danou platbu i přesto, že byla daná platba vrácená zpět (typicky přeúčtování z karty na kartu přes Curve). Myslel jsem, že mbank odměny připisuje, ale jak jsem zjistil, tak vůbec.
Díky
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod qwepo753 17. 8. 2021 18:59

Hello, mozna CSOB.
qwepo753
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 8. 2021 19:01

spořka
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 8. 2021 19:05

Spořka neodebírá odměny za GBiTnuté platby?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 17. 8. 2021 20:11

qwepo753 píše:Hello, mozna CSOB.

Mohu potvrdit, že kreditka ČSOB i HELLO odměny za vrácené platby neodečítá.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 8. 2021 21:48

@Wit.cz se spletl, ČS vratky samosebou odečítá, odměna je na haléř přesně z rozdílu plateb mínus vratek (opakovaná osobní zkušenost). Stejně postupuje mBank či RB.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hannys85 27. 8. 2021 21:04

ČS vratky opravdu odečítá. Příjemně jste mě teď překvapili s tou ČSOB, tak to prubnu, tam jsem měl právě za to, že mají milión výluk, tak že to nepůjde..
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 8. 2021 22:00

Taki píše:Jinak teď je bezkonkurenční ta nabídka do konce srpna u podnikatelské KK moneta: bonus až 6 x 3.000 (3% + 1%), pak 1%, při zřízení online vedení zdarma bez podmínky min. útrat 5.000/měs.

Má nebo nemá ta Moneta podnikatelská KK ve výjimkách poštovní dobírky? V příslušných dokumentech jsem našel jen jiné výjimky, ale rád bych se ujistil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2021 18:58

Podnikatelskou KK Moneta jsem si pořídil a mohu potvrdit, že poštovní dobírky na bonus fungují ;-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka