Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 3. 2018 12:04

Nevím, nakolik bude FIO trvat na podmínce pravidelného příjmu.
Bude. A pokud si tam párkrát pošleš výplatu a pak to zrušíš, tak ti to vypoví a dají do registrů jako zesplatněný úvěr, i když to nebudeš vůbec používat. Slušnej oddíl, tohle Fííííííjo - ostatně kdo si taky může vzít do reklamy figuru se zjevem kočovného Avara.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 5. 3. 2018 12:11

Ale tak mají to jasně napsané v podmínkách, tak na dodržování asi nelze nadávat. Jen to prostě není pro tazatele vhodné, tak bude muset lovit v jiných vodách.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 5. 3. 2018 12:11

Hm, tahle legendární skazka o zlé bance už tady dlouho nebyla...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lodgy 5. 3. 2018 12:25

Asi ma vlastni zkusenost ne?
Lodgy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LGA 5. 3. 2018 23:47

Tomáš Marný píše:Nevím, nakolik bude FIO trvat na podmínce pravidelného příjmu.
Bude. A pokud si tam párkrát pošleš výplatu a pak to zrušíš, tak ti to vypoví a dají do registrů jako zesplatněný úvěr, i když to nebudeš vůbec používat. Slušnej oddíl, tohle Fííííííjo - ostatně kdo si taky může vzít do reklamy figuru se zjevem kočovného Avara.

Krásně napsáno, v souvislosti se čtyřnohým savcem bych to napsal i jinak „me eee“.
Chápu správně, že pravidelný příjem nemusí být právě mzda? Nebo se FIO neumí vyjadřovat ...
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omgf 9. 3. 2018 08:20

Jak je to s potřebou kreditky na půjčení auta po Evropě?
Na webu akcniletenky tvrdí, že většinou stačí embosovaná debetka, ale všude na webu se diskutují jen kreditky. Máte někdo zkušenost, že na půjčení auta k blokaci depositu jim stačila i jen embosovaná debetka?
omgf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 9. 3. 2018 10:27

Debetka sice projde, i s blokaci třeba 1000 eur, ale po návratu se člověk vystavuje riziku že si strhnou další pálky za údajné škrábance , znečištění interiéru a jiné vymyšlené vady
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 9. 3. 2018 10:34

Proč by si to samé nevymysleli u kreditky taky?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod HNF-01 9. 3. 2018 11:08

Debetni karty se v zahranici jevi jako kreditni. Problem muze vyvstat jenom s tim, ze posledni tak rok dva uz se na debetkach objevuje napis Debit a s tim maji ti pracovnici pujcoven kteri slepe sleduji procesy problem.
Riziku se nevystavuje ten, co si zaplati LDW - zprosteni odpovednosti za poskozeni. Ceny pujcovneho doporucuji srovnavat s uz zahrnutym LDW.
Kdo chce skudlit na LDW, doporucuju auto vypujcit na separatni kreditku kterou ihned po vypujceni vypnete, po vraceni se odeberete na prepazku a pozadate o vystaveni konecneho vyuctovani na miste, ktere lze zaplatit i jinou PK, mnohdy i neembosovanou.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 9. 3. 2018 11:18

Není u kreditky snazší reklamace u vydavatele karty? Každopádně bych se zeptal na fórech a fcb skupinách o cestování na zkušenosti s danou autopůjčovnou, se to může třeba lisit.
Kdyby náhodou nikdo nevěděl,, tak ti pošlu odkaz na slovenskou fcb skupinu jedny cestovatelky. Mě totiž cz fóra přijdou kostrbaty s malou interakcí, plus i fcb stránky to stejný.
Dokonce pak má několik fcb stránek na různý destinace.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 9. 3. 2018 11:43

Už tady někdo psal, že mu debetku nevzali, i když na ní měl dostatek peněz. Myslím že v souvislosti s tím bylo, že museli všechno včetně požadované zálohy platit hotově. Asi jediná relevantní informace by byla od konkrétní půjčovny (od každé, kde uvažuješ půjčit auto). Např. půjčovna spojená s Ryanem v podmínkách výslovně požaduje kreditku....
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod omgf 9. 3. 2018 11:53

Ok, díky za info. Zažádal jsem si o kreditku u Fia, i když jsem se tomu chtěl vyhnout.

Dívám se na půjčení přes Ryanair a vypadá to, že mají slušné ceny. Nabízejí k tomu pojištění Premium, které ale sjednává Ryanair s Axou, nikoliv půjčovna. Nabízejí to premium pojištění za 2Eura na den, což je proti cenám za připojištění od půjčovan desetinová cena.

Mělo by to fungovat tak, že půjčovna si případně strhne z depositu škodu a já pak budu uplatňovat vrácení přes AXU.

Je v tom nějaký háček, máte s tím nekdo zkušenosti?
Je lepší vzít dražší pojištění přímo u půjčovny?
omgf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HNF-01 9. 3. 2018 12:51

Ja vam asi nerozumim.
Jaka reklamace u vydavatele karty ? Ve smlouve souhlasite s tim, ze skody si posoudi sama pujcovna a muze si je strhnout (pokud nemate LDW). Co byste na tom meli chtit reklamovat ?
Jaky zkusenosti s danou autopujcovnou - vsechny velky jmena to maji stejny, pokud si nenechate na miste vystavit zaverecny vyuctovani tak se vystavujete moznosti nauctovat vam cokoli az do vyse blokace (anebo nevraceni strzeny zalohy z debetky pokud pujcovna odhalila ze jde o debetku a chtela zalohu).
Jaky pojisteni ? Vsechny velky autopujcovny maji LDW - Loss Damage Waiver - zprosteni odpovednosti. Neni to pojisteni. Je to smlouva o tom ze skody na aute nejdou za tebou ale za pujcovnou. Pojistky, zvlast prodavane timhle zpusobem, budou podvod se spoustou vyluk.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ab84 9. 3. 2018 13:19

Je to vždy o štěstí, na jakého pracovníka u přepážky půjčovny narazíte. Někomu slovo Debit vadí, jinému nikoli. Několikrát jsem si půjčil na embosovanou debetku a proběhlo to bez problémů. Jednou mi to dokonce prošlo i bez pinu, zaboha jsem si na něj nemohl vzpomenout, tak pracovník do terminálu naťukal CVC z druhé strany karty a bylo to vyřešeno. Auta si půjčuju už přes deset let a nikdy jsem neutratil ani euro za pojistku. Možná mám štěstí, ale i když jsem auto vrátil s natlučeným zrcátkem, vždy vše bez problémů. Je to podobné jako s životním pojištěním, jsou lidé, kteří si bez něj nedovedou život představit.

Po Evropě můžu doporučit španělskou půjčovnu goldcar . es. Má tedy jedny z nejhorších feedbacků od rozmazlených klientů, ale pokud chcete zaplatit zlomek ceny tradičních půjčoven, tak se to vyplatí. A lepší jít k nim napřímo, než přes srovnávače (nebo i Ryanair rental), protože na jejich stránkách mají lepší cenu. Momentálně třeba Mallorca za 0,1 Eur na den, neuvěřitelně směšná cena, sice je březen a moc lidí tam není, ale i tak. Já tam letím v květnu a za VW Polo (v nabídce mají téměř nové vozy) platím 1,32 EUR na den.

BTW: možná by to bylo vhodnější pro Asketický život, auto za 0,1 EUR/den, zpáteční letenka do Bulharska za 10 EUR, dnes už člověk peníze nepotřebuje, stačí jen ten volný čas...
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod omgf 9. 3. 2018 13:53

HNF-01 Pojištění nebo smlouva je jedno, v češtině tomu říkají připojištění. Konkrétně např.:

Hertz - Seat Leon na 8 dní na stránkách Herztu půjčovné 167 Eur a ktomu Supercover spoluúčast - takže asi LDW za dalších 197,57 eur.
to samé auto přes Ryanair vychází půjčovné na 119 Eur a pojištění spoluúčasti přes AXA za 31,8 Eur.

Takže dotaz zní, jestli je nějaký důvod zapalatit LDW přímo Hertzu, když je to o 166 eur dražší.

AB84 - díky za info, Goldcar jsem kvůli děsným recenzím vyřadil.
To samý auto u Golcaru je sice za půjčovné jen 56Eur, ale full full nádrž je 67 eur, plus Additional driver za 63 Eur. No a Full cover 167 Eur.
omgf
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka