od ab84 9. 3. 2018 13:19
Je to vždy o štěstí, na jakého pracovníka u přepážky půjčovny narazíte. Někomu slovo Debit vadí, jinému nikoli. Několikrát jsem si půjčil na embosovanou debetku a proběhlo to bez problémů. Jednou mi to dokonce prošlo i bez pinu, zaboha jsem si na něj nemohl vzpomenout, tak pracovník do terminálu naťukal CVC z druhé strany karty a bylo to vyřešeno. Auta si půjčuju už přes deset let a nikdy jsem neutratil ani euro za pojistku. Možná mám štěstí, ale i když jsem auto vrátil s natlučeným zrcátkem, vždy vše bez problémů. Je to podobné jako s životním pojištěním, jsou lidé, kteří si bez něj nedovedou život představit.
Po Evropě můžu doporučit španělskou půjčovnu goldcar . es. Má tedy jedny z nejhorších feedbacků od rozmazlených klientů, ale pokud chcete zaplatit zlomek ceny tradičních půjčoven, tak se to vyplatí. A lepší jít k nim napřímo, než přes srovnávače (nebo i Ryanair rental), protože na jejich stránkách mají lepší cenu. Momentálně třeba Mallorca za 0,1 Eur na den, neuvěřitelně směšná cena, sice je březen a moc lidí tam není, ale i tak. Já tam letím v květnu a za VW Polo (v nabídce mají téměř nové vozy) platím 1,32 EUR na den.
BTW: možná by to bylo vhodnější pro Asketický život, auto za 0,1 EUR/den, zpáteční letenka do Bulharska za 10 EUR, dnes už člověk peníze nepotřebuje, stačí jen ten volný čas...