Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mzahradnik 22. 7. 2021 15:29

Ale ty vratky asi musím utratit jen v určitých obchodech.
mzahradnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 7. 2021 17:50

Vratky můžeš vrátit na účet kreditky po 500,-.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 7. 2021 21:00

Abys mohl vracet jak píše drkarel na KK odměny v minimální výši 500 Kč, musíš si zřídit Svět odměn, který je ale podmíněn BÚ, tedy ke KK se musíš zřídit i BÚ - nejlépe na pobočce bez DK, kterou mně vnutil systém při zakládání BÚ online.
Abys měl BÚ Konto plus zadara, musíš přes něj protočit měsíčně pokud máš 58 let a výše 5000 Kč, pokud jsi mladší částku 10000 Kč, do 26 let není nutné nic protáčet.
Poté si zaktivuješ Svět odměn, na který se budou připisovat s několikadenním zpožděním 2 % z plateb KK (pozor na výluky).
Až dosáhneš na Světě odměn min. 500 Kč, dáš příkaz na převod na KK a opět s několika denním zpožděním se odměna připíše na KK.
Vedení KK je zadara jak někdo o pár příspěvků zpět psal, pokud na KK protočíš minimálně 3000 Kč měsíčně.
Po půl roce budeš asi vše rušit na pobočce, BÚ bez DK lze na pobočce zrušit okamžitě, s DK je výpovědní doba 1 měsíc, stejně jako u KK. Stojí to za tuto snahu?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 7. 2021 21:19

Podmínka příjmu 10000 plus konta zdarma neplatí několik měsíců.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 22. 7. 2021 22:38

Ja myslim, ze (az) 7.000 za pul roku za tech par minut namahy stoji. Ja si teda zalozil online bezny ucet plus konto i s debetkou 8.7., abych si pak zazadal o kreditku. Aniz bych o tom mel tucha, zalozil jsem to v dobe, kdy maji jeste akci +500 kc za zrizeni plus konta (zjistil jsem az posleze pri brouzdani CSOB stranek; akce bezi od 7.7. do 31.7.). Do deseti dnu od zalozeni uctu je treba si navest debetku do google pay (cislo karty, platnost a CVV pred fyzickym dorucenim karty lze zjistit v CSOB Smart) a provest s nefyzickou kartou, resp. pres google pay, platbu. Zaplatil jsem 1,- Kc na netu (dobil jsem si ucet Skylink).

Jinak ke svetu odmen pozor. Podle Pravidel pro sber bodu to vypada, ze se zapocitavaji bonusy u plateb kreditkou az od vyse nakupu 100 Kc. U plateb kreditkou u Ceske posty lze za mesic ziskat maximalne jen 200 bodu.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 7. 2021 16:45

Zrušení podmínky 10000 Kč/měsíčně pro vedení BÚ zdarma jsem na stránkách ČSOB bohužel nezaregistroval.
BÚ s DK jsem vyřídil online. Kreditku online, ale musel jsem podepsat papírnictví ke KK na pobočce.
Abych mohl pak okamžitě zrušit BÚ, musel jsem s předstihem na pobočce zrušit DK. A do třetice všeho dobrého jsem na pobočce rušil BÚ bez karty a KK. Suma sumárum to pár minut určitě nebylo, na pobočce jsem dohromady strávil více jak hodinu, nehledě k času nutnému k přesunům k návštěvám pobočky. Ale proti gustu žádný dišputát. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 7. 2021 05:20

cz01 píše:Vnímám tam problém právě s těmi balíčky a relativně úzkým okruhem za co pak člověk dostane bonus. Osobně radši využívám karty, které vrací za všechny normální platby a vedení je zdarma (i při splnění podmínek). Takže u mě vede podnikatelská kk od Monety a RB Deluxe kk (již nenabízená), které používám při běžné útratě za všechno možné.

Je, ale vidět trend toho, že se postupem času vše ořezává - procento vratky, maximální hodnota vratky, podmínky kde za jaké platby se vrací. Takže dnes univerzálních kreditek dostupných veřejně vedených zdarma není mnoho a to HB!, ČS/mBank s Curve a zbytek má víceméně nějaké omezení.

Koukám na tu podnikatelskou KK od Monety, vypadá hodně dobře. Akorát nejsem živnostník (mám pozastavený ŽL). Máš s tím prosím nějaké zkušenosti? Např. jestli musím aktivně podnikat, nebo stačí, že jsem jen zaměstnanec :).
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 28. 7. 2021 06:08

V době žádání musíš mít platné IČO. Po sjednání už aktivně nekontrolují stav a člověk už nemusí podnikat. V případě, ukončení podnikání by měl člověk produkt zrušit sám. Takto mi to bylo řečeno na infolince.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 7. 2021 06:37

Díky za upřesnění, platné IČO znamená, že no najdu zde? https://rejstrik-firem.kurzy.cz/ico/overeni/ pod platnými záznamy? Pokud ano, tak tam se najdu :).
Zkusím si o kartu zažádat, jsem zvědav co se bude dít, když mám i tu Smartku.

Tak se nepovedlo...
Kreditní kartu Vám nyní nemůžeme nabídnout online
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 28. 7. 2021 07:57

Pozastavené ičo (Živnostníček) je samozřejmě v registrech vidět.

Pokud neděláš ve státním kde je zákaz podnikání, nebo nebereš dávky, tak asi není žádný rozumný důvod pozastavovat živnost.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 7. 2021 08:23

A co třeba nemuset platit zálohy a muset si sám dělat daňové přiznání? Na tu živnost jsem již přes 10 let nic nedělal, takže nevidím důvod ji mít aktivní, spíš přemýšlím o úplném zrušení.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 28. 7. 2021 08:29

Jaké zálohy když nemáš příjem?
Jaké daňové přiznání, když nemáš příjem? Jsi právnická osoba? Ta má povinnost podávat daňové přiznání i s nulovým příjmem. FO ne.

nejspíš jsi sosal dávky, a tam tě to donutili pozastavit, přiznej barvu :lol:
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 7. 2021 08:49

Opravdu jsem žádné dávky nesosal. Začal jsem podnikat jako student, kdy jsem nemusel platit žádné zálohy. Bohužel se mi studium přehouplo přes 26 let a na "drobné" přivýdělky se mi to už nevyplatilo, tak jsem prostě pozastavil, že se později vrátím, ale to se zatím nestalo. Zaměstnancem jsem se stal až po "pozastavení".
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 28. 7. 2021 09:14

Jak rikam, samotny aktivni ZL neznamena povinnost kazdorocne delat DaP ani podavat vykaz na VZP, natoz platit zalohy, je to nejspise urban legend.

Naopak ma vyhody jako treba v covidu muzes nakupovat i tam, kde nepodnikatele ne a muzes si objednat kreditku :-)

Ani pri nakupu ti neplynou povinnosti. Teda pokud nenakoupis masa za 200.000 a nemuzes prokazat ze jsi ho snedl, na to je judikat, kdy bernak chtel domerit DPHcko za maso z Makra, protoze podnikatel nevykazal ani nakup ani prodej a nebyl schopen prokazat ze to zkonzumoval, prislili mu ze to jako prodal nacerno. Ale v judikatu je jasne napsane, ze nakup pro vlastni potrebu neni povinen podnikatel uctovat, evidovat. Jen by to nemelo byt zjevne neprimereny objem masa a soucasne dalsi okolnosti nasvedcujici machinacim s dph - staci prokazat tu vlastni potrebu a je:-)

Tedy, pokud bys ZL mel aktivni, tak bys tu podnikatelskou kartu asi dostal, nemyslis? Oni to nejspis overuji pres API aresu. A DaP ani VZP resit NEMUSIS. Dokud nevystavis fakturu / doklad na prijem penez (ty inkasujes).
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrholecR 28. 7. 2021 14:36

Taki píše:Ja myslim, ze (az) 7.000 za pul roku za tech par minut namahy stoji. Ja si teda zalozil online bezny ucet plus konto i s debetkou 8.7., abych si pak zazadal o kreditku. Aniz bych o tom mel tucha, zalozil jsem to v dobe, kdy maji jeste akci +500 kc za zrizeni plus konta (zjistil jsem az posleze pri brouzdani CSOB stranek; akce bezi od 7.7. do 31.7.). Do deseti dnu od zalozeni uctu je treba si navest debetku do google pay (cislo karty, platnost a CVV pred fyzickym dorucenim karty lze zjistit v CSOB Smart) a provest s nefyzickou kartou, resp. pres google pay, platbu. Zaplatil jsem 1,- Kc na netu (dobil jsem si ucet Skylink).

Jinak ke svetu odmen pozor. Podle Pravidel pro sber bodu to vypada, ze se zapocitavaji bonusy u plateb kreditkou az od vyse nakupu 100 Kc. U plateb kreditkou u Ceske posty lze za mesic ziskat maximalne jen 200 bodu.

V podmínkách mají opravdu až od výše nákupu 100 Kč, ale realita je následující:
- platby KK ve výši 25 - 74 Kč se berou jako platby za 50 Kč = 1 bod
- platby KK ve výši 76 - 124 Kč se berou jako platby za 100 Kč = 2 body atd.

Odměny tedy začínají od plateb v min. výši 25 Kč. Zároveň nejsou přesně ve výši 2 %, ale zaokrouhlené na body směrem nahoru nebo dolů. Příklad nejnižší odměny 1 bod za platby 25 - 74 Kč, kdy platby 25 - 49 Kč jsou zaokrouhlené nahoru = čistá odměna vyšší jak 2 %, naopak platby 51 - 74 Kč zaokrouhlené dolů = čistá odměna nižší jak 2 % atd.
DrholecR
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka