Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrholecR 12. 12. 2021 23:08

Máte tip na platební (kreditní) kartu, která dává odměny za každou platbu? Končí mně totiž 2 % na ČSOB kreditce, bude tam jenom 0,5 % za platby nad 100 Kč.

Narazil jsem zatím jenom na mBank (1 %), ale ti mají dvě kreditky - jedna určená pro platby mobilem a druhá pro platby na internetu, což je pěkně blbý.
Nebo kreditka pro podnikatele u MONETY (1 %)? Snad nebude nikdo řešit, že na podnikatelský účet platím každý den běžný nákup potravin?

Banky ČS, KB a Sberbank mě nezajímají. Díky
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2021 23:26

Mohu doporučit tu KK pro podnikatele od Monety. Vrací 1% ze všech plateb (kromě typických výluk) a nemá žádný měsíční strop pro odměny. Její vedení je zdarma a odměny jsou vidět hned po zaúčtování platby. Navíc poskytuje odměny v rámci programu Bene+.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 13. 12. 2021 06:31

Jak píše Milos, ta podnikatelská Moneta pokud si jí můžeš zřídit je asi to nejlepší. Platby potravin, nebo čehokoliv u mě nikdo, nikdy neřešil.

Jiná volba by pak univerzálně byla mBank Eshop, nebo ČS transparentní kk + k nim Curve kartu.

Hello Bank s vratkama končí, takže tady nic a pak už zbývá RB Style, kde se platbě za kk nevyhneš, to samé třeba u HC. Jiné karty s cashbackem mě už ani nenapadají. Je vidět, že pomalu končí i to málo, co dnes je...

Je otázka, co se stane, pokud projde spojení Airbank a Monety, zda podnikatelská kk zůstane, snad jo, ale nemá to cenu teď řešit.

Jinak otázka na ostatní, dává mbank plus cashback za net google pay platby? Reálná zkušenost. Díky
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petr s 13. 12. 2021 22:13

cz01 píše:Jinak otázka na ostatní, dává mbank plus cashback za net google pay platby? Reálná zkušenost. Díky

Ty by mne taky zajímalo.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 13. 12. 2021 23:12

retron píše:Tak z mých zkušeností už v USA potřeba kreditky není, a to ani na zapůjčení drahého auta v půjčovně a v hotelech už vůbec ne, čímž netvrdím, že se to stát nemůže

Pro dotazujiho se zde zpet na Ameriku a kreditku, bych tohle vubec ale vubec netvrdil ze neni potreba a ze uz je to v poho.
Je podobny priklad, asi jako rada lidi i zde ale i jinde tvrdila, ze dam kartu do kapsy a mohu letet na dovolenou, ze normalne zaplatim a je to vse uplne v pohode a na co resit vecne vymeny penez. Respektive kdyz uz tak proste vyberu :)
Nastesti jsem ty clanky po internetu a i zde neposlechl.
Debetkou Creditas byl problem vybrat v Americe i kdyz pravda te Jizni.
Nekde nefungovala karta ani jedna, treba v Africe.
Je treba pri podobnych radach vzdy brat v potaz, ze ne kazdy bude turista s kreditkou co pojede na paradni hotel (sjednan nejlepe pres CK a Evropskeho stylu) kde maji min 2x terminal mluvici tremi jazyky :D

I v USA jako zemi prave nevomezenych moznosti, bych cekal ze tam prijedu nekde do stareho motelu a tam neco bude na kartu, ale zrovna ten den to bude nefunkcni a nebo to bude fungovat hezky po staru, kde prvni me s napisem debetni karta na plastove detske karticce poslou nekam :D S kk Hello reknou ze neberou kartu pro deti (Alza) :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 16. 12. 2021 09:32

Netušíte, u jaké kreditky se dá nastavit 100% inkaso z bú ( z bú ideálně u stejné banky) ?
Už mne vytáčí stále myslet na den splatnosti.
Díky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 16. 12. 2021 09:46

tak jde to skoro všude,
zdarma např. u kreditní karty pro podnikatele Business card (MONETA)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 12. 2021 09:49

ripper6 - s tou Jižní Amerikou máš pravdu. Nějak víc tam jede VISA, spoustu bankomatů bere jen VISA karty (takže s Creditas máš Smolíčka Pacholíčka). A i tak je to někdy docela "mariáš", některé karty bankomat odmítne, jiné nikoliv, u některých chce poplatek za výběr zahraniční kartou u jiných nikoliv a když chce tak v různé výši. Takže víc karet s sebou určitě.

A ta hotovost se hodí, už jsem narazil na letistě, kde nebyl bankomat (a kup si pak lístek na autobus - nezbude ti než jet taxíkem). Když to jde, je dobré si obstarat aspoň pár drobných místní měny (třeba na ten autobus, běžnější měny ve směnárnách, exotičtější třeba na cestovatelských fórech)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 16. 12. 2021 10:11

ROlda78 píše:tak jde to skoro všude,
zdarma např. u kreditní karty pro podnikatele Business card (MONETA)

No právě mám KK RB a tam to nejde, strhnou minimální částku a když pak zaplatím zbytek den po splátce, neb se to stane, tak mi naběhnou úroky za celý měsíc u všech zaplacených položek.
Pak mám ještě ČSOB KK tak přemýšlím, jestli KK RB úplně nezruším pokud u KK ČSOB je možné nastavit 100 % inkaso a předejít těmto poplatkům
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 16. 12. 2021 10:29

Co se 100% splátky kreditní karty inkasem týče, měla by být situace následující:
ČS - umí, ale za 29Kč měsíčně
ČSOB - umí, ale za 30Kč měsíčně
Fio - umí zdarma
HelloBank - neumí
mBank - umí, ale za 29Kč měsíčně
Moneta - neumí
Komerčka - umí, ale za 29Kč měsíčně
Rajfka - umí, ale za 29Kč měsíčně
UniCredit - umí zdarma
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 16. 12. 2021 10:52

Díky skvělé
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 16. 12. 2021 11:26

budu se tedy opakovat :-)) :
"tak jde to skoro všude,
zdarma např. u kreditní karty pro podnikatele Business card (MONETA)"
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 16. 12. 2021 12:19

jj tam ale nemáme business konto, ale mohu o tom uvažovat.
To je pravda
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 16. 12. 2021 13:49

pravda z běžného účtu to 100% inkaso zdarma asi nepůjde, což bych také uvítal (nebo nejlépe ze spořáku) :-D
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod _pr_ 18. 12. 2021 17:54

Ahoj, věděl byste někdo, jestli když mám na KK Easy u RB limit 50000,-, tak zda mohu “přebít” na 60000,- a provést platbu 60000,- Kč?
_pr_
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka