Ideální kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 7. 2023 15:12

U ČS nejsou výhody vázané na kreditku, ale na účet, obě karty mohou být při stejných výhodách i debetní.
Salonky a pojištění má na své kartě i ČSOB.

Já se (zatím neúspěšně) snažím získat kreditku od KB,která má sice jen 4 vstupy, ale přes dragonpas. Třeba v Miláně by se mi to hodilo,když byl LK salonek v rekonstrukci.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tonygum 10. 7. 2023 10:17

je nekde v praze ATM co bere kreditni/debetni karty a vyda mi zdarma USD ? beru toto reseni pres jakkoukoliv fintech sluzbu co je k dispozici zalozit? Vi nekdo?

Takze opakuji, zdarma USD bankovky z ATMka v Praze, cele zadarmo.

Dik
tonygum
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .void 10. 7. 2023 11:06

Získat dolary zdarma lze jenom na přepážce u Raiffeisenbank, ale tam se ta cizí měna musí teprve vložit a to buď hotově, SWIFT platbou nebo směnou z korun. Pak u Banky Creditas za 10 Kč.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 10. 7. 2023 12:18

V Creditas lze za poplatek 10Kc vybirat do 500 tisic Kc na pokladne pobocek (nad 500 tisic za 50 Kc) a to i ekvivalent v cizi mene, tedy i EUR/USD/....
A maji i slusne kurzy.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 7. 2023 18:52

V minulosti měli klienti banky Creditas výhodnější kurz, tuto výhodu již zrušili?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 10. 7. 2023 21:35

tonygum píše:je nekde v praze ATM co bere kreditni/debetni karty a vyda mi zdarma USD ? beru toto reseni pres jakkoukoliv fintech sluzbu co je k dispozici zalozit? Vi nekdo?

Takze opakuji, zdarma USD bankovky z ATMka v Praze, cele zadarmo.

Dik

Dle všeho není v celé ČR žádný bankomat, který by vydával USD. Dříve vydávaly USD, EUR a GBP některé bankomaty Travelex.

Kolik USD potřebuješ? Jestli trochu, použil bych směnárnu. Jestli víc, tak bych použil třeba Revolut (lze dobít kartou), z něj převedl USD do "správné" banky a tam to na pokladně vybral. Úplně bez poplatků to nebude, ale bude to s výhodným kurzem.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod .void 10. 7. 2023 22:32

Milos píše:Kolik USD potřebuješ? Jestli trochu, použil bych směnárnu. Jestli víc, tak bych použil třeba Revolut (lze dobít kartou), z něj převedl USD do "správné" banky a tam to na pokladně vybral. Úplně bez poplatků to nebude, ale bude to s výhodným kurzem.

Teoreticky to lze poslat zdarma přes XTB, ale riskovat blokaci investorského účtu bych moc nechtěl.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 7. 2023 23:34

Podle mě ten jediný bankomat Travelex, který vydával cizí měny byl kdysi v zemi jen jediný na letišti v Ruzyni a i když pravděpodobně vydával EUR i USD, tak si bylo třeba dát pozor na DCC: https://www.bankovnipoplatky.cz/klienti ... luje-29883

Před pár lety jsem někde podle mapy nějaký Travelex i hledal, že bych to vyzkoušel, ale na těch místech byli už jen bankomaty Euronet (ty obecně mají i eura, ale bakomat je nevydá "napřímo", vždy nabídne jen možnost DCC a při vložení "cizí" karty v EUR možnost výběru EUR ani nezobrazí).

Jak již bylo zmíněno - tady záleží od částky, do nějakých 1000 USD (což by odpovídalo i částce, která se typicky bude vybírat z bankomatu) podle mě nemá smysl vymýšlet komplikovaná řešení, jak dostat na účet dolary levně přes Revolut, protože za příchozí SWIFT můžou banky účtovat i 300 Kč a více (Creditas má příchozí zahraniční platbu s instrukcí SHA jen za 50 Kč, RB v některých tarifech první příchozí/odchozí v kalendářním měsíci i bez poplatku), ale z Revolutu není jisté kolik požerou korespondenční banky a pravděpodobně bude lepší využít s o něco horším kurzem (ale nijak dramaticky) služby Směnárny třeba u Monety a následný výběr na pokladně za 100 Kč, anebo u RB (kde je ovšem Směnárna s měsíčním poplatkem, i vedením cizoměnové složky účtu, na druhé straně ale první výběr cizí měny v kalendářním měsíci bez poplatku) - chce si to přepočítat.

To stejné platí o případný přímý výběr z korunového účtu u Creditas, který je sice za poplatek 10 Kč, ale s nevýhodným kurzem ("slušné" kurzy nemá ani omylem - spread je 4 % (to byla obvyklá sazba ještě cca. před 2 lety u většiny kamenných bank, teď jsou i přes 5 %, u valut i více, než 7 % - což je asi jediné k dobru u Creditas, že kurzovní lístek používá pro devizy i valuty stejný) - Směnárna u MMB bude mít spread cca. kolem 1 %, přesně to z hlavy nevím, ale u výběru ekvivalentu cca. 7000 Kč se to začne lámat a výhodněji vyjde poplatek 100 Kč místo 10 Kč). Ještě o chlup lepší kurzy budeou mít devizovky (bylo by si třeba najít takovou, která má účty v bance, která poskytuje cizoměnové účty za rozumných podmínek a vydá z nich hotovost za rozumný poplatek a současně bude ochotna směnit poměrně nezajímavé částky)...

U MMB by se teoreticky mohl udělat takový "hack" a to sjednat si 1 týdenní termínovaný vklad v cizí měně (min. 1500 USD) a ten si vybrat v hotovosti (výběr hotovosti z TV je bez poplatku).

Ale každé z těch uvedených řešení spotřebuje tolik času nebo zbytečné námahy, že bude prostě nejjednodušší zajít do leckteré slušnější směnárny a směnit si hotovost přímo tam...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 7. 2023 06:37

fremantle píše:U MMB by se teoreticky mohl udělat takový "hack" a to sjednat si 1 týdenní termínovaný vklad v cizí měně (min. 1500 USD) a ten si vybrat v hotovosti (výběr hotovosti z TV je bez poplatku).

Tohle jsi musim zapamatovat. S € hotovosti problem nikdy neni, ale s USD kvuli korespondencnim poplatkum jo. V kombinaci s Moneta smenarnou ideal.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 15. 7. 2023 11:16

Ono bude asi otázka, jestli pobočka bude mít větší objem dolarů (bez ohlášení?) v hotovosti? Ověřovali jste to někdo na pobočkách?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod goropes 31. 7. 2023 09:19

máte přehled, které banky aktuálně vydávají kreditní karty VISA?
- kde to aktuálně někde i s nulovými poplatky za vedení? (např. v kombinaci s účtem nebo při nějakém obratu?)
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wurk 31. 7. 2023 09:24

sporka
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2023 10:15

Moneta (Smart karta)

Možná i KB (4U karta)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 31. 7. 2023 10:51

Ke „tradičním“ vydavatelům kreditních karet Visa patří i UniCredit Bank, ale v nabídce nemá žádnou bez poplatku (klienti s U kontem Premium, které již není v prodeji si mohli kreditku přidat jako součást konta a získat tak vedení bez poplatku, ale v produktu Top, který Premium nahradil tato možnost není): https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... karty.html

Kreditky od KB vypadají být všechny MC (karta 4U by měla být MC World: https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/4u-karta).

Ale pak ještě kreditky Visa vydává i Fio (na výběr jsou obě asociace: https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/plat ... itni-karty)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2023 11:17

Na webu má KB u té kreditky 4U skutečně obrázek karty typu MC, niméně server Peníze u ní uvádí typ VISA https://www.penize.cz/kreditni-karty/41 ... i-karta-4u
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka